EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
CDC

Δεδομένα CDC: Υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών από τα μη εμβολιασμένα

18 May, 2022

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 έχουν καταγραφεί στα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά από τα μη εμβολιασμένα στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών από τον Φεβρουάριο.

Στις 12 Φεβρουαρίου, το CDC ανέφερε εβδομαδιαίο ποσοστό κρουσμάτων 250,02 ανά 10.000 πληθυσμού σε πλήρως εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, σε σύγκριση με 245,82 για τα μη εμβολιασμένα παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το CDC κατέγραψε υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων μικρών παιδιών από τότε που τα δεδομένα συλλέχθηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2021.

Τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έγιναν κατάλληλα για εμβολιασμό κατά του COVID-19 στις 2 Νοεμβρίου 2021. Υπάρχουν περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα στη χώρα.

Επί του παρόντος, περίπου το 28,8 τοις εκατό των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την Mayo Clinic .

Τα δεδομένα του CDC δείχνουν επίσης ότι το χάσμα στα ποσοστά κρουσμάτων μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων έχει γίνει ολοένα και μικρότερο μεταξύ άλλων ηλικιακών ομάδων. Τα ποσοστά θνησιμότητας δείχνουν την ίδια τάση μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων για άτομα άνω των 50 ετών. Για άτομα κάτω των 50 ετών, τα ποσοστά θνησιμότητας δεν έχουν μεγάλη διαφορά από την κυκλοφορία του εμβολίου.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 έχουν «αμελητέο αποτέλεσμα» στους ανθρώπους, δήλωσε ο Δρ Peter McCullough, διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος.

«Με αυτά τα αποτελέσματα στα χέρια μας, είναι σαφές ότι τα εμβόλια έχουν αμελητέα επίδραση στους πληθυσμούς», είπε ο McCullough στους The Epoch Times μέσω email. «Δεδομένου του γενικού κακού προφίλ ασφάλειας και της έλλειψης διαβεβαιώσεων για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ενδεχόμενο πρόσθετων ενέσεων αυτών των προϊόντων».

Το CDC απάντησε ότι αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

«Διάφοροι παράγοντες πιθανότατα επηρεάζουν τα ποσοστά ακατέργαστων κρουσμάτων με τον εμβολιασμό και την κατάσταση αναμνηστικής δόσης, καθιστώντας δύσκολη την ερμηνεία των πρόσφατων τάσεων», είπε η Jasmine Reed, εκπρόσωπος του CDC, στους The Epoch Times μέσω email.

«Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν υψηλότερο επιπολασμό προηγούμενης μόλυνσης μεταξύ των μη εμβολιασμένων και μη ενισχυμένων ομάδων. δυσκολία στον υπολογισμό του χρόνου από τον εμβολιασμό και μείωση της προστασίας. και πιθανές διαφορές στις πρακτικές δοκιμών (όπως οι δοκιμές στο σπίτι) και στις συμπεριφορές πρόληψης ανά ηλικία και κατάσταση εμβολιασμού. Αυτοί οι περιορισμοί φαίνεται να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στα ποσοστά θνησιμότητας που παρουσιάζονται εδώ».

Η Reed παρέπεμψε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το CDC τον Μάρτιο, δείχνοντας ότι το εμβόλιο της Pfizer μείωσε τη μόλυνση από το Omicron σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-15 ετών.

«Το CDC αξιολογεί εάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα ποσοστού κρουσμάτων για την παροχή προκαταρκτικών πληροφοριών σχετικά με τον αντίκτυπο του εμβολίου», πρόσθεσε η Reed.

Στις 13 Μαΐου, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 έγινε αρνητικά αποτελεσματικό μετά από πέντε μήνες.

Η προστασία επίσης μειώθηκε σημαντικά κατά της νοσηλείας με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωσε η μελέτη. Οι συγγραφείς είπαν ότι ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η αρνητική αποτελεσματικότητα ήταν να λάβετε μια αναμνηστική δόση.

Ο McCullough είπε ότι οι περισσότερες μη τυχαιοποιημένες μελέτες που προσπαθούσαν να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (VE) είχαν κάποια «κοινά ελαττώματα», συμπεριλαμβανομένης της μη καταγραφής της αρχικής μόλυνσης από τον COVID-19. Καμία αναφορά για ενισχυμένη επί του παρόντος μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών. και καμία απόφαση περί νοσηλείας ή θανάτου λόγω COVID-19 ή άλλων καταστάσεων.

«Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες μελέτες για το COVID-19 VE έχουν προκαταλήψεις προς την υπερεκτίμηση οποιουδήποτε κλινικού οφέλους του εμβολιασμού», δήλωσε ο McCullough.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εγκρίνει μια αναμνηστική δόση του εμβολίου Pfizer για παιδιά 5-11 ετών ήδη από την Τρίτη, ανέφεραν οι New York Times .

Τον περασμένο μήνα, η Moderna ζήτησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών. Καθώς ο FDA ανέβαλε την απόφασή του τον Φεβρουάριο σχετικά με το αν θα εγκρίνει το εμβόλιο του COVID-19 για παιδιά έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, η Pfizer εργάζεται τώρα σε δεδομένα για ένα σχήμα τριών δόσεων.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This