ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Δηλώσεις Σκρέκας: ‘’Είναι λάθος ότι η πύρκαγία στη Βαρυμπόπη ξεκίνησε απο μετασχηματιστή της ΔΕΗ’’

17 Aug, 2021

Αυτές οι 8 μέρες ήταν εφιαλτική για την Ελλάδα. Έζησε ένα άσχημο όνειρο. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και έμεινα άστεγοι. Απο καταπράσινη έγινε καμμένη γη και καταστράφηκε ολοσχερώς αυτή η μαγευτική ομορφία που λέγεται Ελλάδα.

Ξέσπασαν πολλές δασικές πυρκαγίες στο φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα. Η πυροσβεστική υπηρεσία κατέγραψε 428 δασικές πυρκαγίες που σημειώθηκε σε Αττική, τη Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, την Αχαια, τα Γρεβενά, τη Σαλαμίνα, τη Φωκίδα, τη Ρόδο, τον Έβρο και την Ζάκυνθο.

Αυτό που μας προβληματίζει κυρίως μέσα σε αυτό το ρεπορτάζ, είναι πως ξεκίνησε αυτη η πυρκαγία και πως πήρε τόσο πολύ έκταση σε σημείο που έχασαν πολλοί κάτοικοι απο δίαφορες περιοχές τις περιουσίες τους. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους, δούλεψαν μέχρι να φτίαξουν όσαν έφτιαξαν και ξαφνικά όλα έγιναν στάχτη και μπούρμπερη. Λογικό πολλοί άνθρωποι να είναι αναγακτησμένοι, γιατί εκεί που είχαν το σπίτι τους ξαφνικά δεν έχουν και βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Πάμε να δούμε διάφορα γεγονότα και να αναλύσουμε απο την πρώτη μέρα που και πως ξεκίνησε η πυρκαγία μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό να δούμε εις βάθος ποια είναι η αιτία που δημιουργήθηκε μια τέτοια πυρκαγία.

Τα πρώτα στοιχεία που εντοπίσαμε σύμφωνα με τις έρευνες που γίνονται η αιτία της πυρκαγίας οδηγούν του ατυχήματος της αμέλειας και της αδιαφορίας, χωρίς φυσικά να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο του σκόπιμου εμπρίσμου.

Φυσικά ο κάυσωνα των επτά ημερών με την υγρασία ήταν πολύ υψηλή που έκανε την κατάσταση πιο δύσκολη, με απότελεσμα τα καμένα λάδια απο τον μετασχηματιστή να δημιουργήσουν μια μεγάλη εστία και στη συνέχεια απο τις φλόγες να σκάσουν άλλοι δύο μετασχηματιστές. Από αυτό το σημείο και μετά, η φωτία βγήκε εκτός ελέγχου και γιγαντώθηκε.

Μέσα απο το βίντεο που μελετήσαμε οι εκρήξεις οφείλονται απο τι δείχνουν στους δεύτερους μετασχηματιστές, ενώ το θερμικό στοιχείο ήταν τόσο μεγάλο που οι πρώτες ρίψεις που νερού δεν έφθαναν καν στην φωτία. Μέχρι να φτάσει στην φωτία το νερό εξατμιζόνταν και επειδή λόγος της ξηρής καύσιμης ύλης και των υψηλών θερμοκρασιών, η φωτία έσπασε σε τρία μέτωπα.

Σύμφωνα με το protothema.gr μέχρι τώρα δεν έχει βρεθέι κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι πυρκαγία ξέσπασε λόγο εμπρισμού.
Σε αντίθεση ο Σρέκας διαψεύδει ότι η αιτία της πυρκαγίας δεν ξεκίνησε απο μετασχηματιστή. Λέει συγκεκριμένα ότι: ‘’Είναι λάθος ότι η πύρκαγία στη Βαρυμπόπη ξεκίνησε απο μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Κακώς γίνεται μια τέτοια συζήτηση αυτήν την στιγμή. Δεν έχει καμία βάση αλήθειας. Βρίσκονται μακρία απο την περιοχή με καλώδια μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργείας. Τα αίτια θα διαλευκανθούν απο το ανακριτικό της πυροσβεστικής’’.
Αυτό τόνισε ο Υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας μίλωντας στο πρώτο πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
Σύμφωνα με τα λεγομένα του, αναφέρει ότι οι γραμμές υψηλής τάσης είναι όλες σε λειτουργεία και ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα η Αττική: ‘’Έχουμε πρόβλημα στην γραμμή διανομής μέσης τάσης που καταλήγει σε Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό χωρίο και στις γύρω περιοχές, όπου εκεί έχουν υποστεί ζημίες οι ξύλινες κολώνες και οι μετασχηματιστές’’.

Επίσης αναφέρει ο κ. Σρέκας είναι ότι: “Το σύστημα άντεξε χθες με τη μεγάλη πυρκαγιά και με ρεκόρ ζήτησης όλων των εποχών’’. Επίσης επισήμανε κάτι πολύ σημαντικό ότι: ‘’η ζήτηση έφτασε τις 10.800 μεγαβάτωρες την ώρα. Τέτοια ζήτηση δεν έχουμε δεί στο σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες.’’ Μίλησε επίσης ότι αντιμετώπισαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος χθες το απόγευμα στην Αττική. Η αιτία την απέδωσαν στην αποκοπή γραμμών υπερψηλής και υψηλής τάσης, κάτι που δημιούργησε πρόβλημα οριακά. Ευτυχώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Σκαι ότι το σημείο είναι κατάφυτο και αρκετά πυκνό με αποτέλεσμα να υπήρχε εύκολη πρόσβαση για τους πυροσβέστες, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα να περιορίσουν την φωτία. Απο διάφορες μαρτυρίες απο κατοίκους ότι άκουσαν διάφορες εκρήξεις. Υπάρχουν υποψίες ότι πίσω απο την πυρκαγία κρύβονται σκόπιμοι εμπριστές αλλά δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.