EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Εθνοκάθαρση

2 Oct, 2023
Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού λαού,  που του ανήκει η περιοχή εδώ και 2.700 χρόνια. Και όμως πληρώνει τα εγκλήματα του Λένιν και του Στάλιν, που καθόρισαν με τα δικά τους κριτήρια τι ανήκει και σε ποιον.

Η αρμενική περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ “παραχωρήθηκε”  πριν 100 χρόνια περίπου στο Αζερμπαιτζάν. Δηλαδή στους τουρκογενείς Τατάρους που ήλθαν στην περιοχή αιώνες αργότερα. Και μετά από τρεις πολέμους το Αζερμπαϊτζάν το πήρε πλήρως και με την συνενοχή του Αρμένιου πρωθυπουργού Πασινιάν, που μάλλον θα πρέπει να σκέφτεται τι τον περιμένει στο μέλλον για την προδοσία στους ομοεθνείς του. Μήπως μας θυμίζουν Κύπρο;  Και όμως στην ευαίσθητη Δύση,  ουδείς αντιδρά, ουδείς διαμαρτύρεται και η απάθεια είναι συγκλονιστική και εξοργιστική.

Η ευαισθησία είναι χειραγωγούμενη, όπως και η διεθνής αντίδραση. Και εμείς, μοιραίοι, άβουλοι και δεδομένοι υπακούμε πλήρως  στις εντολές αυτών που καθορίζουν τις ευαισθησίες, ευθύνες, τις ενοχές, τις αντιδράσεις, την αρωγή. Ο λαός των αδελφών μας Αρμενίων για μια ακόμη φορά βάλλεται, εκδιώκεται, εθνοκαθαίρεται, γενοκτονείται (μιλάμε για 135.000 Αρμένιους) και εγκαταλείπουν  τα πατρογονικά τους εδάφη για να μην εκτελεσθούν,  όπως συνέβη πριν 27 χρόνια στην Κράινα (ήμουνα εκεί Αξκος επιχειρήσεων της ECMM, στο Regional Center of  Krajina, ένα χρόνο πριν την εισβολή των κροατών) , όπου έγινε πλήρης  εθνοκάθαρση και εκδιώχθηκαν 500.000 Σέρβοι και η περιοχή έγινε κροατική.

Η σερβκή Κράινα δεν υπάρχει και η περιοχή είναι πλέον η επαρχία του Σίμπενικ. Έτσι και το Αρτσάχ, δηλαδή το Ναγκόρνο Καραμπάχ (ορεινό Καραμπάχ) διαλύεται, εξαφανίζεται πλήρως (ο επικεφαλής του Αρτσάχ εξέδωσε διάταγμα διάλυσης της δημοκρατίας του Αρτσάχ και ολοκληρώνεται μέχρι 1η Ιανουαρίου 2024)  και η περιοχή αφομοιώνεται από το Αζερμπαϊτζάν, όπως η Σερβική Κράινα. 

Κατά τα άλλα, μας πιπιλίζουν το μυαλό ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει ότι  τα σύνορα δεν αλλάζουν, εκτός αν είσαι Σέρβος, ή Αρμένιος, ή και αυτό μας αφορά, αν είσαι Έλληνας Κύπριος, που η πατρίδα σου ακρωτηριάζεται και σου λένε να τα βρείτε και να αποδειχθείτε τον ακρωτηριασμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=oCwNm_NdMZk&ab_channel=%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7

 φωτό https://newsbomb.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This