ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

εκλογική μεταρρύθμιση

Η Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο για την εκλογική μεταρρύθμιση, η Γερουσία θα συνεδριάσει σύντομα

14 Jan, 2022

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας Τσαρλς Σούμερ (D-N.Y.) ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ότι η Γερουσία πρόκειται να εγκρίνει εκλογική μεταρρύθμιση σχετικά με τις εκλογές στις 18 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή συνδύασαν δύο ξεχωριστά νομοσχέδια ψηφοφορίας – το Freedom to Vote Act και το John Lewis Voting Rights Amendment Act – σε ένα ενιαίο κείμενο και ενέκριναν το μέτρο με ψήφους 220-203 κομμάτων.

Η νομοθεσία στάλθηκε στη Γερουσία, όπου οι Δημοκρατικοί χρησιμοποιούν ένα διαδικαστικό κενό για να παρακάμψουν ένα filibuster και να εξαναγκάσουν τηn εκλογική μεταρρύθμιση για συζήτηση.

Ενώ επομένως οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας απαγορεύεται να μπλοκάρουν τη συζήτηση, μπορούν να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους να πραγματοποιήσουν τελική ψηφοφορία.

«Λόγω των συνθηκών σχετικά με τον COVID και μια άλλη δυνητικά επικίνδυνη χειμερινή καταιγίδα που πλησιάζει την περιοχή του DC αυτό το Σαββατοκύριακο, η Γερουσία θα διακόψει απόψε», δήλωσε ο Schumer στο βήμα της Γερουσίας. «Ωστόσο, θα αναβάλουμε το διάλειμμα για να μπορέσει η Γερουσία να ψηφίσει για τα δικαιώματα ψήφου. Θα επιστρέψουμε την Τρίτη για να δεχθούμε το μήνυμα που εγκρίθηκε από τη Βουλή που περιέχει νομοθεσία για τα δικαιώματα ψήφου».

«Μην κάνετε λάθος, η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα συζητήσει, για πρώτη φορά σε αυτό το Κογκρέσο, τη νομοθεσία για τα δικαιώματα ψήφου ξεκινώντας την Τρίτη».

Και προσθέτει, «Και εάν οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας επιλέξουν την παρεμπόδιση από την προστασία του ιερού δικαιώματος ψήφου, όπως τους περιμένουμε, η Γερουσία θα εξετάσει και θα ψηφίσει την αλλαγή των κανόνων της Γερουσίας, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, ώστε να επιτραπεί η ψήφιση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα».

Ο νόμος John L. Lewis Voting Rights Advancement Act, μεταξύ μιας σειράς διατάξεων, θα αποκαταστήσει ορισμένες πτυχές του νόμου για τα δικαιώματα ψήφου του 1965 σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον ομοσπονδιακό έλεγχο στις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο νόμος περί ελευθερίας της ψήφου θα δημιουργήσει ομοσπονδιακά πρότυπα για ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, πρόωρη ψηφοφορία και ταυτότητα ψηφοφόρου, μεταξύ άλλων διατάξεων.

Εκτός από το συνδυασμό των δύο νομοσχεδίων σε ένα ενιαίο κείμενο, οι Δημοκρατικοί το ενέταξαν σε νομοθετική ρύθμιση που είχε εγκριθεί προηγουμένως, η οποία επεκτείνει την εξουσία της NASA να μισθώνει τις εγκαταστάσεις της.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Πέμπτη με τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας στο Καπιτώλιο, καλώντας τους να αναθεωρήσουν το όριο των 60 ψήφων για την προώθηση της νομοθεσίας στο Σώμα- ώστε να μπορέσουν να παρακάμψουν τις ομόφωνες αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικανών και να περάσουν τη νομοθεσία με απλή πλειοψηφία.

Αλλά πριν από την άφιξη του προέδρου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, οι γερουσιαστές Kyrsten Sinema (D-Ariz.) και ο γερουσιαστής Joe Manchin (W.Va.) επανέλαβαν ότι δεν θα υποστήριζαν αλλαγές στο filibuster, θέτοντας τη στρατηγική σε αμφισβήτηση.

«Η κατάργηση του ορίου των 60 ψήφων θα εγγυηθεί απλώς ότι θα χάσουμε ένα κρίσιμο εργαλείο που χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας από απειλές τα επόμενα χρόνια», είπε η Sinema .

Ο ίδιος ο Μπάιντεν εξέφρασε την αμφιβολία ότι η νομοθεσία θα περνούσε από το Κογκρέσο αφού οι γερουσιαστές έδειξαν την αντίθεσή τους. «Η ειλικρινής απάντηση προς τον Θεό είναι ότι δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε στους δημοσιογράφους.

Senate Democrats, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.