ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ελένα Λουκά: “Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και έχεις συνεχώς την προσοχή σου στραμμένη στον στόχο σου και αγωνίζεσαι, χωρίς να τα παρατάς στο τέλος πετυχαίνεις”

30 Aug, 2021

Η Ελένα Λουκά είναι ένα παιδί με σύνδρομο down και είναι η πρώτη που κατάφερε να γίνει πτυχιούχος πανεπιστημίου. Με αυτό το επίτευγμα δίνει μάθημα σε εμάς ότι και τα παιδία με σύνδρομο down, έχουν και αυτά όνειρα και ότι μπορούν να το πετύχουν και ότι είναι ικανά για μεγάλα πράγματα.

Αυτό το κορίτσι σπούδασε νηπιαγωγός και κατάφερε να κάνει κάτι που αγαπά. Η αγάπη για τα παιδία και ο δυναμισμό που έχει μέσα της, την βοήθησε να πετύχει το ονειρό της. Ακολούθησε τα μονοπάτια της επιτυχίας και βγήκε νικήτρια.

Πραγματικά έχεις να κάνεις με έναν γλύκο άνθρωπο που σε κερδίζει απο την πρώτη ματία. Της αρέσει να μαθαίνει πολλά πράγματα στην ζωή της και να αγωνίζεται και αυτό φένεται μέσα απο τα εργά που έκανε μέχρι σήμερα. Αυτό το άτομο έμαθε παίζει πίανο, να τραγουδά, έκανε μαθήματα χορού, έμαθε να αγαπά την ζωή και πάνω απο όλα να νοίαζεται για τους συναθρώπους της.

Μέσα απο την εμπειρία που πήρε απο το πανεπιστήμιο την δίδαξε πολλά πράγματα. Την δίδαξε ότι η θεωρία είναι η αρχή μιας πράξης και ότι η ψυχολογία ήταν ενας τρόπος για να καταλάβει πως νίωθουν και πως λειτουργούν τα παιδία. Γιατί τα παιδία είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Ποτε δεν νοίαστηκε για την εικόνα της αυτό το παιδί. Για μένα αυτό το άτομο είναι ένα θαύμα γιατί μας διδάσκει ότι το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα αλλα προτέρημα που το χρησιμοποίεις ως κίνητρο για να πετύχεις αυτά που θες. Είναι ένα κορίτσι που θα τσαλακώσει την εικόνα της και θα κάτσει μαζί με τα παιδία, να παίξει, να χορέψει και να τραγουδήσει και αυτό δείχνει ότι έχει μια αθώα και ταυτόχρονα μια μαχητική ψυχή που ξέρει τι θέλει και το πετυχαίνει.

Το βιογραφικό της Έλενας Λουκάς είναι ότι κατά την διάρκεια των σπουδών της βραβεύτηκε απο το περιοδικό Madame Figaro. Αυτό μας δείχνει ότι με κόπο και μόχθο τις προσπαθείες της να φτίαξει τα ονειρά της όπως τα φανταζόνταν η ίδια. Διοργάνωσε το περσινό καλοκαίρι σε σχολείο το play4kids. Πλέον έθεσε στόχο στην ζωή της μετά την απόκτηση του πτυχίου της να γραφτεί στους καταλόγους των εκπαιδευτικών. Είναι ένας άνθρωπος που έχει όραμα για το μέλλον της και ήδη έχει πολύ δρόμο για να πραγματοποίησει όσα ονειρεύτηκε. Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο να ονειρεύεται και στο να αγωνίζεται να τα πραγματοποίηση.

Βρήκαμε ένα απόσπασμα απο την τηλεόραση Σίγμα που μιλαει η Ελένα Λουκά και μας λέει οτι: <<Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και έχεις συνεχώς την προσοχή σου στραμμένη στον στόχο σου και αγωνίζεσαι, χωρίς να τα παρατάς στο τέλος πετυχαίνεις>>.

Αυτό το κορίτσι είναι μάθημα ζωής που πρέπει όλοι να ακολουθάμε. Οχι γιατί είναι παιδί με σύνδρομο down. Αλλα ένα κορίτσι που έχει δύναμη και έχει νικήσει τους φόβους της και τα εμποδία της για να φτάσει εδώ που έφτασε.

Συνεχίζει να μας λέει: <<Τα μαθηματά μου είναι κοινωνικές σπουδές του νηπιαγωγείου, φυσικά φαινόμενα, ειδική ενιαίη εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση>>.

Επίσης ρωτήθηκε ποιο απο όλα τα μαθήματα που μας είπε ότι της αρέσουν και γιατί: <<Απο ολα αυτά ειδική εκπαίδευση. Στην ειδική εκπαίδευση το κυρίως θέμα μας είναι τα άτομα με αναπηρία, οπότε μιλούμε για διάφορες αναπηρίες και εν κάπως πιο ενδιαφέρον το θέμα>>.

Μετά ρωτήθηκε γιατί ήθελε να γίνει νηπιαγωγός και απάντησε ότι: << Επειδή αγαπώ τα παιδάκια και θέλω να προσφέρω αγάπη και πράγματα. Τα παιδάκια είναι το αύριο μας και θέλω να τα πλησιάσω, να δείξω και εγώ την αγάπη μου προς τις ανάγκες που έχουν>>.

Η Ελένα Λουκά θεωρεί αυτά τα παιδία το μέλλον της ανθρωπότητας. Παιδία που θα εκπροσωπήσουν μελλοντικά τον άνθρωπο και θέλει να προσφέρει αγάπη στις ανάγκες των παιδίων. Μέσα απο αυτά που μας είπε η Ελένη μας δείχνει ότι όταν θες κάτι θα το πετύχεις, όσα εμπόδια και να βρείς τον δρόμο σου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.