ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ελληνικά αγάλματα

Ελληνικά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στην Ανατολία

28 Dec, 2022

Παρ’ όλο που οι ανασκαφές στην πόλη των Αιζανών στην Δυτική Ανατολία, μια αρχαία ελληνική πόλη, έχουν ξεκινήσει από το 1970, ευρήματα έρχονται συνέχεια στο φως, αποκαλύπτοντας μια μακρά και σημαντική ιστορία. Πρόσφατη ανακάλυψη τα ελληνικά αγάλματα του Ηρακλή, του Διονύσου και του Έρωτα.

 

Ανάμεσα στα ευρήματα, ο καλοδιατηρημένος  ναός του Διός, ενώ οι ανασκαφές φέρνουν στην επιφάνεια ένα θέατρο 15.000 θεατών, κτήρια, ένα στάδιο χωρητικότητας 13.500 ατόμων, δύο λουτρά, το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο, δρόμο με κίονες, γέφυρες και άλλα σημαντικά ευρήματα που δείχνουν υψηλό επίπεδο για το κομβικό σημείο που αποτελούσε η περιοχή.

Η πόλη των Αιζανών χρονολογείται στο 3.000 πΧ, και ήταν ο κύριος οικισμός των πολιτών που ζούσαν στην Φρυγία. Η περιοχή πέρασε στην Ρώμη το 133 πΧ. ενώ προηγουμένως είχε περιέλθει στα βασίλεια της Περγάμου και της Βιθυνίας. Ήταν γνωστή για τα περίλαμπρα κτήριά της.

 

 

photos https://www.dailysabah.com/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This