ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ελληνική Δικαιοσύνη

Εκτός Ένωσης Ευρωπαίων Δικαστών η Ελληνική Δικαιοσύνη;

20 Dec, 2021

Αρχή της Δημοκρατίας, είναι το Δίκαιο. Όταν αυτό απουσιάζει, απουσιάζει σαφώς και η Δημοκρατία. Εμφανίζοντας συμπτώματα βαριάς ασθένειας. Και φυσικό είναι, όταν πλέον ασθενεί η Δημοκρατία, να ασθενεί κι όλη η επικράτεια. Κι ο λαός που την συγκροτεί. Αυτή κι αν είναι λοιπόν, πανδημία.!!! Βαρύτατης μορφής. Κι όχι τα ανόητα εκείνα όλα, που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως πανδημία..

Γιατί με την.. ασθένεια της δημοκρατίας, ασθενούν μαζί κι όλοι οι θεσμοί. Και οι αρχές της χώρας που ακολουθούν το δεινοπαθέν σύνταγμα της. Αυτό λίγο πολύ μας περνάει με το μήνυμα της, που τόσο συμβολισμό περιέχει, η Ενωση Ευρωπαίων Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία όπως γράφτηκε, απέκλεισε πλέον από τις τάξεις της, την Ελληνική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Κυριολεκτικά, την έδιωξε από τους κόλπους της. Παρόλο που η Ελληνική Ενωση, είναι μέλος, της Ευρωπαϊκής, εξ όσων γνωρίζω από το 1954. Αν ισχύει αυτό, είναι σίγουρα λυπηρό.

Το αιτιολογικό, ήταν ότι οι Έλληνες Δικαστές, εκτελούν πολιτικές εντολές. Και δεν υπηρετούν το Δίκαιο ως οφείλουν. Τονίζοντας ακόμα, το ότι στην Ελλάδα έχει καταληφθεί το κράτος Δικαίου σε έναν απελπιστικά απαράδεκτο βαθμό. Μην επιτρέποντας πλέον, σε πολύ σοβαρά πολιτειακά και θεσμικά ζητήματα, την απονομή του Δικαίου. Να λοιπόν και η χαριστική βολή, στον πολιτικό βίο της κυβερνητικής παρέας, που έχει οδηγήσει τη χώρα, όχι απλά στα βράχια, μα στην ολοκληρωτική της καταστροφή. Στη χώρα αυτή, ναι, που δίδαξε Δικαιοσύνη στους λαούς. Και την Δημοκρατία στην ανθρωπότητα.

Αυτή την ανθρωπότητα που με τόσο μένος, μάχεται η συμμορία αυτή που επιζητεί τον αφανισμό της. Οι παράνομες αποφάσεις που λαμβάνονται σε βάρος του λαού, υπέρ των κυβερνητικών συμφερόντων, από τα Ανώτερα Κλιμάκια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αποτελούν πια ορατό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Κόπηκαν μισθοί και συντάξεις. Πάρθηκαν οδυνηρά μέτρα κατά του λαού, για εγκληματικές παραλήψεις και απάτες των πολιτικών.

Άθλια μέτρα από άθλιους παράγοντες που τα προκάλεσαν. Και οι περισσότερες αποφάσεις της δικαιοσύνης, ήταν υπέρ των πολιτικών απατεώνων. Λαβωματιά στην καρδιά της Δημοκρατίας ο κυβερνητικός αυτός εναγκαλισμός. Χωρίς να ξεχνάει κάνεις και το τεράστιο σκάνδαλο ηθικής τάξης με την εμπλοκή, του προέδρου του ΣτΕ του Παναγιώτη Ευστρατίου, με την υπόθεση της χρήσης κόκαινης. Από μια παρέα νεαρών Ρομά, που τους έδινε κόκα, σε αντάλλαγμα της ερωτικής παρέας που του πρόσφεραν. Αυτός ο στενός φίλος της προέδρου της Δημοκρατίας. Της ασθενούσας βαριά, δημοκρατίας μας.

Σε όποια άλλη κοινωνική τάξη να συνέβαινε αυτό, το σκάνδαλο, θα έπερνε τεράστιες διαστάσεις. Το είδαμε σε δεκάδες παραδείγματα τον τελευταίο καιρό. Εδώ τι έγινε; Ούτε προφυλάκιση, ούτε θόρυβος, ούτε κάποια αντισταθμιστική τιμωρία. Μια απλή παραίτηση του ίδιου, συνοδευόμενη από την άρνηση του για το διαπραχθέν έγκλημα, εφόσον αυτό βεβαιωθεί, στάθηκε ικανοποιητική. Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δικαιοσύνη αλά καρτ δηλαδή. Ε συγνώμη πια. Αυτή δεν είναι επαρκούσα υπηρεσία, απονομής δικαιοσύνης. Είναι μια δικαιοσύνη ελεγχόμενη; Ερώτημα θέτω..

Όπως έλεγξε ο “κύριος” αυτός, τα Μέσα Ενημέρωσης; Τους γιατρούς των επιτροπών του; Τα Μέσα Καταστολής, τον Στράτο τα πάντα; Για τη δικαιοσύνη της χώρας να έχει άραγε δίκιο η “Ενωση Ευρωπαίων Δικαστών”; Αν ναι, εμένα αυτό με θίγει και με πονάει. Γιατί η Δικαιοσύνη αποτελεί τον πυλώνα της Δημοκρατίας σε κάθε χωρά. Ναι με πονάει. Γιατί έχω μάθει να την σέβομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να την εμπιστεύομαι. Και να την τιμώ.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.