EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κογκρέσο

Εν τέλει όλα καλά στο Κογκρέσο;

2 Oct, 2023

Φαίνεται να γλίτωσαν μια μερική αναστολή λειτουργίας της κυβέρνησης οι ΗΠΑ, και μάλιστα για τέταρτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια. Αυτό μεταφράζεται από πολλούς ως μια πολιτική «δυσλειτουργία», ενώ ταυτόχρονα εγείρουν σχόλια και από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κάνει λόγο για «ανησυχία για πιθανή ανικανότητα του Κογκρέσου» να λειτουργήσει με ορθό τρόπο.

Ο πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων Μακάρθι στράφηκε στους Δημοκρατικούς για να έχει την δυνατότητα να περάσει νομοσχέδιο για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση, και με τον τρόπο αυτό, κατά το Reuters, ανέστειλε την διακοπή λειτουργίας τουλάχιστον για ενάμιση μήνα. 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το Reuters, αυτή την φορά θα πληρωθούν.

Κατά την Σάρα Μπίντερ, ειδική σε θέματα διακυβέρνησης στο Brookings Institutions, το μόνο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να συνεχίσει να υφίσταται, είναι να ψηφίζει νόμους για την χρηματοδότησή της.

Η παράταξη των συντηρητικών, στην σκληροπυρηνική της τάξη φαίνεται να ασκεί στενό έλεγχο στον Μακάρθι, ήδη από τον Ιανουάριο που εξελέγη, γεγονός που μπορεί να αποβεί γι’ αυτόν μοιραίο μετά την στροφή του προς τους Δημοκρατικούς. Από την άλλη η καταγγελία σε βάρος του Μπάϊντεν από ακόλουθους του Τραμπ η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε δίκη, είναι ένα γεγονός για το οποίο όμως αντιδρούν οι ακόλουθοι του νυν προέδρου, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ευσταθεί μια τέτοια πλάνη.

Ένα σοβαρό ενδεχόμενο οικονομικής πτώσης για τις ΗΠΑ δόθηκε ως δήλωση από την Moody’s, τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, ο οποίος προειδοποίησε ότι μια αναστολή λειτουργίας θα έβλαπτε την επικείμενη αξιολόγηση. Να θυμίσουμε ότι ο ορισμός των δαπανών για το δημοσιονομικό έτος 2024 σε 1,59 τρις δολάρια από τον Μακάρθι δημιούργησε πτωτική πορεία στην Βουλή των Αντιπροσώπων και στην Γερουσία.

Στην Βουλή των Αντιπροσώπων αυξάνονται οι φωνές των Ρεπουμπλικανών οι οποίοι απαιτούν περικοπές 120 δις δολαρίων, ενώ πιο μετριοπαθείς φωνές βλέπουν αυτό το σκηνικό μάλλον γλαφυρό. Η Μόνικα ντε λα Κρουζ του Τέξας δήλωσε απογοήτευση για τις συνοριακές πολιτικές του νυν προέδρου, καθώς και για ένα νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων που θα σήμαινε διακοπή των περιοριστικών μέτρων. Η αντίθεση μέσα στην τάξη των Ρεπουμπλικανών απογειώθηκε όταν τα σχόλια για τον Ματ Γκέητζ έφτασαν σε ακραίους χαρακτηρισμούς («τσαρλατάνος»), γεγονός που έκανε τον ίδιο να απαντήσει με επίσης γλαφυρό τρόπο. Γενικά, οι τελευταίες εξελίξεις στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών δημιουργεί γενικευμένη έλλειψη εμπιστοσύνης, και μια αναζήτηση πλειοψηφίας, η οποία τώρα είναι πραγματικά σοβαρό ζήτημα.

Ο Μακάρθι, για παράδειγμα, μετά την τελευταία δημοσκόπηση, φαίνεται να έχει την αποδοχή του 21%, ενώ ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης πλειοψηφίας της Γερουσίας, το 26%. Οι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι ο Μακάρθι δεν ακολούθησε σωστούς χειρισμούς, και κάνουν λόγο για χάος.

 «Η πλειοψηφία έχει επιδείξει συντριπτικά, τις τελευταίες ημέρες και τους τελευταίους μήνες, μια απροθυμία να κυβερνήσει, μια ανικανότητα να κυβερνήσει και χάος – γενικό χάος», δήλωσε η εκπρόσωπος Rosa DeLauro, κορυφαία Δημοκρατική στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

 

https://www.ot.gr/

photo user1492992852 / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This