EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Εξάμηνη ρύθμιση ναυπηγείων

Εξάμηνη ρύθμιση ναυπηγείων

8 Feb, 2023

Τροπολογία παράτασης προγράμματος Ναυπήγησης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, προεδρεύοντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των ενόπλων δυνάμεων, οργάνωση της εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» έκανε αναφορά στο άρθρο 1 (επισυνάπτεται) της με αρ. πρωτ. 1572-10/03.2.2023 τροπολογίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία διατίθεται το ποσό εννέα εκατομμυρίων επτακοσίων χιλιάδων (9.700.000) ευρώ, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παράταση για ένα εξάμηνο, ήτοι από 01.01.23 έως 30.06.23, για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ- Υποπλοίαρχος Βλαχάκος) στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και την αμοιβή των εργαζομένων.

Ο κ. Μπούρας, αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη νομοθετική ρύθμιση, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των παρατάσεων αυτών, καθώς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας παραμένουν ενεργά μέχρι την οριστική εξυγίανσή τους, η οποία βρίσκεται σε τελική ευθεία μετά και την ψήφιση του ν. 4965/2022, και οι εργαζόμενοι, χάρη στους οποίους είναι ζωντανά τα Ναυπηγεία και για τα οποία δίνουν ψυχή τε και σώματι, μπορούν να λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους.
Η ρύθμιση αυτή, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι μείζονος σημασίας αφού στις 15 Φεβρουαρίου θα υπάρξει απόφαση από το Δικαστήριο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων, η οποία απόφαση θα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για τα Ναυπηγεία και τους εργαζομένους της.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη η ενδιάμεση λειτουργία των Ναυπηγείων, καθώς στις εγκαταστάσεις ήδη βρίσκονται για συντήρηση 4 εμπορικά πλοία, ενώ οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων για τον μήνα Δεκέμβριο έλαβαν 2000€ έναντι των δεδουλευμένων.
Η σημερινή τροπολογία δίνει τη δυνατότητα αφενός να ολοκληρωθούν οι εργασίες του ΤΠΚ Βλαχάκος, αφετέρου να μην μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς μισθό μέχρι την ολοκλήρωση της εξυγίανσης.
Ο κος Μπούρας έχει δώσει διαχρονικά κοινοβουλευτικούς αγώνες για τη επιβίωση των Ναυπηγείων βρισκόμενος επί δώδεκα συνεχή έτη σε άμεση συνεργασία με τους εργαζομένους και στηρίζοντάς τους, ενώ θα συνεχίσει να το πράττει και με τη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις επερχόμενες εκλογές.

 

 

photo https://photoshopcompany.gr/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This