EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο από την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας

Επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο από την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας

24 May, 2024

Σήμερα, 23 Μαΐου, με αφορμή την  83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, μια υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας επισκέφτηκε το Ελληνικό Κέντρο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος, (Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας) και πλαισιώνεται από τον Λοχαγό Παύλο Αγγελόπουλο, (Επιτελικός Αξιωματικός της Διεύθυνσης Διμερών Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας), τον Πλοίαρχο Παύλο Αγγελόπουλο, (Επιτελής Δ3 Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων ΓΕΕΘΑ) και τον Πλωτάρχη Στυλιανό Μητσιώτη, (Επιτελικό Αξιωματικό της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας). Την αντιπροσωπεία συνοδεύει ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Καμπέρα, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Κατά την άφιξή τους, τους υποδέχθηκε ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), ο οποίος αφού τους ενημέρωσε για την ιστορία της ΕΚΜ και τους διαχρονικούς και ισχυρούς δεσμούς με την κρητική κοινότητα δήλωσε «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι που είναι κοντά μας και φέτος, η αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Η παρουσία σας, υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της επετείου αυτής, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά και για ολόκληρη την ελληνική διασπορά, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη και την ιστορική μας κληρονομιά.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης συνέχισε λέγοντας «Ο Μάης του 1941 αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Το αδούλωτο φρόνημα των Κρητικών, το θάρρος και η πίστη στην Ελευθερία συγκίνησαν και συγκινούν ακόμα και σήμερα. Τιμούμε το ηρωικό πνεύμα των Ελλήνων και των συμμάχων Αυστραλών και Νεοζηλανδών και αποτίνουμε  φόρο τιμής σε όλους αυτούς που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν. Όπως ήμασταν σύντροφοι στον πόλεμο, είμαστε σύντροφοι και στην ειρήνη. Μονάχα έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ένα μέλλον διαμορφωμένο από την ανδρεία του παρελθόντος.»

DSC 1934

Ο Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος, (Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας τόνισε «Στα πλαίσια της επετείου της Μάχης της Κρήτης, ήρθαμε στην Μελβούρνη και τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούμε την Πέρθη, το Σύδνεϋ και την Καμπέρα. Πέραν όμως από τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για αυτό  το ιστορικό γεγονός, η παρουσία μας εδώ έρχεται να ενισχύσει τους δεσμούς της ελληνικής κοινότητας με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και με την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.»

Για ακόμη μία χρονιά, το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, ως ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας των Anzacs το 1941 και της διαρκούς διακρατικής φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας οργάνωσε  την αποστολή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στην Αυστραλία για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Η κα. Νατάσα Σπανού, πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και υπόλοιπης Ελλάδας, σχολίασε, «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που για άλλη μια χρονιά, έχουμε κοντά μας τις ένοπλες δυνάμεις για να τιμήσουμε τη Μάχη της Κρήτης και φυσικά όχι μόνο τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους αλλά και τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς συμμάχους όπου στάθηκαν στο πλευρό μας όταν η ελληνική ιστορία γραφόταν με κόκκινο μελάνι. Μέσα από τη μάχη που δόθηκε με τιμή, δημιουργήθηκε μια βαθιά φιλία. Αποτελεί ένα κεφάλαιο γενναιότητας και ανιδιοτέλειας που συνέδεσε την Αυστραλία, την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα για πάντα. Τιμούμε όμως και τον άμαχο πληθυσμό της Κρήτης, που με ανυπέρβλητη αυτοθυσία πολέμησαν για το μεγαλύτερο ιδανικό, την Ελευθερία.»

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, με τη σειρά του είπε «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα κάθε φορά που δεχόμαστε αντιπροσώπους των Ένοπλων Δυνάμεων. Οι εορτασμοί για τη Μάχη της Κρήτης είναι απ’ τα μεγαλύτερα γεγονότα για την ελληνική παροικία, που τελούνται με μεγάλη λαμπρότητα στην Μελβούρνη κάθε χρόνο και συμβάλλουν σημαντικά στην περαιτέρω σύσφιξη των ήδη αρίστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Ευθύνη μας σήμερα είναι να διατηρήσουμε αλώβητη την ιερή παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν και να δώσουμε τις δικές μας μάχες για την ενότητα, την ομοψυχία και την πρόοδο της Πατρίδας μας.»

 

Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης
Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, που ιδρύθηκε το 1897, είναι ένας εξέχων οργανισμός, αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This