ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
εμπορίας ανθρώπων

“Μια τρομερή επιτυχία”: Αρκετά αγνοούμενα παιδιά ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά της εμπορίας ανθρώπων στην Αλαμπάμα

21 Jul, 2022

Μια εκτεταμένη επιχείρηση για την εμπορία ανθρώπων κατά τη διάρκεια των The World Games 2022 στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα , ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου με πολλαπλές συλλήψεις και την ανάκτηση πολλών αγνοούμενων παιδιών.

Ο τομέας έρευνας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Έρευνες Εσωτερικής Ασφάλειας, διεύθυνε την επιχείρηση.

Ο Doug Gilmer, υπεύθυνος πράκτορας για την επιχείρηση, είπε στους The Epoch Times ότι οι έμποροι ανθρώπων εκμεταλλεύονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Super Bowl και The World Games 2022 επειδή «φέρνουν πολύ κόσμο και μια τεράστια εισροή μετρητών μιας χρήσης που δημιουργεί μεγαλύτερες δυνατότητες για εμπορικό σεξ».

«Θέλαμε να το προλάβουμε», είπε ο Gilmer.

Η Task Force Human Exploitation World Games ξεκίνησε το «Operation Games STOP» δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των αγώνων, που διεξήχθησαν από τις 7 έως τις 17 Ιουλίου.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός για την εκδήλωση ξεκίνησε τρία χρόνια πριν, είπε ο Gilmer.

Οι The World Games 2022, που διέπονται από τη Διεθνή Ένωση Παγκοσμίων Αγώνων, είναι ένας διαγωνισμός πολλαπλών αθλημάτων για εκδηλώσεις και αθλήματα που δεν περιλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η διελκυστίνδα, το σέρφινγκ, το μπόουλινγκ και η άρση δύναμης.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια το 1981 και δεν είχαν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την πιο πρόσφατη εκδήλωση στο Μπέρμιγχαμ.

Η προετοιμασία για την επιχείρηση που οδήγησε στους Παγκόσμιους Αγώνες επικεντρώθηκε στη δημόσια προσέγγιση, είπε ο Gilmer, η οποία περιελάμβανε τη συνεργασία με τοπικούς και κρατικούς εταίρους και την τοποθέτηση πληροφοριών για την εμπορία ανθρώπων σε κάθε κέντρο υποδοχής, χώρο ανάπαυσης και αεροδρόμιο σε όλη την πολιτεία.

Περιλάμβανε επίσης ειδική εκπαίδευση για αξιωματικούς επιβολής του νόμου, εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και έως και 3.500 υπαλλήλους εκδηλώσεων, είπε.

«Το προσωπικό σε περισσότερα από 80 ξενοδοχεία στην περιοχή του μετρό του Μπέρμιγχαμ εκπαιδεύτηκε για το τι πρέπει να αναζητήσει όσον αφορά πιθανές περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων που μπορεί να λαμβάνουν χώρα στα ξενοδοχεία τους», είπε ο Γκίλμερ.

Οι μυστικές επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό διακινητών και των δικτύων τους που διευκόλυναν το εμπορικό σεξ, είπε ο Γκίλμερ.

«Εντοπίσαμε δίκτυα που λειτουργούν μεταξύ των χωρών, από το Λος Άντζελες μέχρι την Ατλάντα», είπε.

Δεκάδες συλλήψεις για εμπορία ναρκωτικών

Μεταξύ των συλληφθέντων, υπήρχαν 34 αγοραστές εμπορικού σεξ, έξι έμποροι ανθρώπων και οκτώ άνδρες που αναζήτησαν τους ανηλίκους που υπέστησαν εμπορία μέσω Διαδικτύου και ταξίδεψαν για να τους συναντήσουν για σεξ, είπε ο Gilmer.

Οι ερευνητές αναγνώρισαν 15 ενήλικα θύματα σεξουαλικής εμπορίας, δύο ανήλικα θύματα σεξουαλικής εμπορίας, τέσσερα ανήλικα θύματα εργασιακής εμπορίας και 11 ανήλικα θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εκβιασμού (εκβιασμός σεξουαλικών πράξεων απειλώντας να μοιραστούν τις προσωπικές εικόνες ή βίντεο του θύματος μιας σεξουαλικής φύση ή απειλή να βλάψει την οικογένεια και τους φίλους του θύματος), είπε ο Gilmer.

Εκτός από τις πολλές συλλήψεις ναρκωτικών και τις κατασχέσεις πυροβόλων όπλων, ομοσπονδιακοί πράκτορες εντόπισαν επτά ανήλικους που αγνοούνται και κινδυνεύουν με εξαφάνιση που είχαν αναφερθεί στο Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση Παιδιά.

Τα ανήλικα θύματα ανασύρθηκαν και παρασχέθηκαν υπηρεσίες.

«Ό,τι κάνουμε γίνεται γύρω από μια προσέγγιση με επίκεντρο τα θύματα και τα τραύματα τους», είπε ο Gilmer. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε βοήθεια σε κάθε θύμα μέσω συνεργατών με τους οποίους συνεργαζόμαστε, όπως το Νοσοκομείο Παίδων της Αλαμπάμα, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Αλαμπάμα και τις υπηρεσίες παιδικής προστασίας».

Οι διακινητές βλέπουν τα θύματα ως «ανανεώσιμο πόρο»

Οι έμποροι ανθρώπων κερδίζουν περισσότερα χρήματα και αντιμετωπίζουν λιγότερους κινδύνους από τους διακινητές ναρκωτικών, επειδή οι έμποροι ανθρώπων δεν τελειώνουν ποτέ το απόθεμά τους, είπε ο Gilmer.

«Κάθε φορά που οι έμποροι [ναρκωτικών] πρέπει να ανανεώσουν την προμήθεια τους, κινδυνεύουν να μπουν σε μια παγίδα, είτε πρόκειται για αγορά από μυστικό πράκτορα είτε για ληστεία», είπε ο Gilmer. «Για έναν έμπορο ανθρώπων που μπορεί να διακινεί έξι κορίτσια, αυτά τα κορίτσια είναι ένας ανανεώσιμος πόρος. Μπορούν να πουλήσουν ένα κορίτσι 10 έως 20 φορές την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα».

Ο Γκίλμερ είπε ότι πιθανότατα θα υπήρχαν περισσότερες συλλήψεις αν δεν υπήρχε η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, μια στρατηγική που χρησιμοποίησε η υπηρεσία για να αποτρέψει τις επιχειρήσεις εμπορίας ανθρώπων.

«Αν είχαμε ανακτήσει μόνο ένα χαμένο παιδί κατά τη διάρκεια όλης αυτής της επιχείρησης, θα ήταν επιτυχής», είπε ο Gilmer. «Αλλά ανακτήσαμε επτά αγνοούμενα παιδιά, οπότε θα έλεγα ότι ήταν μια τεράστια επιτυχία».

Image: Courtesy of Homeland Security Investigations

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This