EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
IRS

Φορολογικός εμπειρογνώμονας: Η ανακοίνωση της IRS είναι «σχεδόν άνευ προηγουμένου»

14 Feb, 2023

Ένας φορολογικός εμπειρογνώμονας είπε ότι μια πρόσφατη ειδοποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων ( IRS ) σε εκατομμύρια φορολογούμενους ότι πρέπει να καθυστερήσουν την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων είναι άνευ προηγουμένου.

Στις 10 Φεβρουαρίου, το IRS εξέδωσε νέα καθοδήγηση σχετικά με ειδικές πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από 21 πολιτείες πέρυσι. Αυτό ήρθε περίπου μια εβδομάδα αφότου η υπηρεσία είπε στους φορολογούμενους να ανασταλεί ώστε να παράσχει πρόσθετη καθοδήγηση σχετικά με αυτές τις πληρωμές και εάν υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς φόρους .

«ΤΟ IRS έχει καθορίσει ότι προς το συμφέρον της χρηστής φορολογικής διοίκησης και άλλων παραγόντων, οι φορολογούμενοι σε πολλές πολιτείες δεν θα χρειαστεί να αναφέρουν αυτές τις πληρωμές στις φορολογικές τους δηλώσεις του 2022», ανέφερε το IRS στην τελευταία της ενημέρωση. «ΤΟ IRS εκτιμά την υπομονή των φορολογουμένων, των επαγγελματιών της φορολογίας, των εταιρειών λογισμικού και των κρατικών φορολογικών διαχειριστών καθώς το IRS και το Υπουργείο Οικονομικών εργάστηκαν για την επίλυση αυτής της μοναδικής και περίπλοκης κατάστασης», ανέφερε.

Αλλά για έναν φορολογικό εμπειρογνώμονα, η ανακοίνωση νωρίτερα τον Φεβρουάριο για καθυστέρηση της κατάθεσης είναι πολύ ασυνήθιστη.

«Ξέρω όταν είχαμε το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης το 2021 και λάβαμε αυτή την καθυστερημένη καθοδήγηση σχετικά με την εξαίρεση της ανεργίας, αλλά κάνω φόρους εδώ και 32 χρόνια, δεν γνωρίζω ότι το IRS είπε να περιμένει την κατάθεση. ” είπε ο Tom O’Saben, διευθυντής Φορολογικού Περιεχομένου και Κυβερνητικών Σχέσεων με την Εθνική Ένωση Φοροτεχνικών Επαγγελματιών, στο The Center Square.

Ο O’Saben πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί παρόμοια περίπτωση της IRS να έκανε ένα τέτοιο αίτημα. «Είναι σχεδόν άνευ προηγουμένου», είπε.

Σε προηγούμενο δελτίο ειδήσεων, το IRS είπε ότι συνιστά στους ανθρώπους που έχουν ήδη υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις να μην υποβάλουν τροποποίηση. Ο O’Saben είπε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του πρακτορείου.

«Για όσους έχουν ήδη υποβάλει τις δηλώσεις τους, μην κάνετε τίποτα», πρόσθεσε ο Tom O’Saben. «Πιστεύουμε ότι για περισσότερο από το 90 τοις εκατό του πληθυσμού, μάλλον δεν πρόκειται για ένα γεγονός».

«Ο αντίκτυπος της καθυστέρησης στην παροχή έγκαιρων πληροφοριών και καθοδήγησης είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί», έγραψε στον ιστότοπό της η Taxpayer Advocate Service (TAS), μια ομοσπονδιακή υπηρεσία της IRS. «Το να δίνεται στους φορολογούμενους η επιλογή μεταξύ της αναμονής για την υποβολή των δηλώσεών τους και της λήψης των επιστροφών τους ή της υποβολής δηλώσεων τώρα που το IRS μπορεί αργότερα να κρίνει ότι είναι ανακριβείς δεν είναι αποδεκτό».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This