Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Kyrsten Sinema

Η γερουσιαστής Kyrsten Sinema αποχωρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα και προκαλεί τριγμούς στη Γερουσία

9 Dec, 2022

Η γερουσιαστής της Αριζόνα Kyrsten Sinema ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα και έχει εγγραφεί ως ανεξάρτητη , λέγοντας ότι γυρίζει την πλάτη της στο «σπασμένο κομματικό σύστημα στην Ουάσιγκτον» που δίνει προτεραιότητα στο να αρνηθεί στους Ρεπουμπλικάνους μια νίκη παρά «να προσφέρει για όλους τους Αμερικανούς .»

Η Kyrsten Sinemaέκανε την ανακοίνωση σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 9ης Δεκεμβρίου και εξήγησε την απόφασή της σε ένα μακροσκελές άρθρο στη Δημοκρατία της Αριζόνα.

«Έχω προσχωρήσει στον αυξανόμενο αριθμό κατοίκων της Αριζόνα που απορρίπτουν την πολιτική του κόμματος δηλώνοντας την ανεξαρτησία μου από το κατεστραμμένο κομματικό σύστημα στην Ουάσιγκτον και εγγράφοντας επίσημα ως Ανεξάρτητος της Αριζόνα», δήλωσε η Kyrsten Sinema σε μια ανάρτηση στο Twitter .

Ο νομοθέτης κατηγόρησε τον αυξανόμενο πολιτικό κομματισμό για τον διχασμό των αμερικανικών οικογενειών.

«Καθημερινοί Αμερικανοί μένουν όλο και περισσότερο πίσω από τον άκαμπτο κομματισμό των εθνικών κομμάτων, ο οποίος έχει σκληρύνει τα τελευταία χρόνια», έγραψε στη Δημοκρατία της Αριζόνα.

«Οι πιέσεις και στα δύο κόμματα τραβούν τους ηγέτες στα άκρα, επιτρέποντας στις πιο δυνατές, πιο ακραίες φωνές να καθορίσουν τις προτεραιότητες των αντίστοιχων κομμάτων τους και αναμένοντας από εμάς τους υπόλοιπους να ακολουθήσουμε τη γραμμή», πρόσθεσε.

Η πρώην Δημοκρατική πρότεινε σε συνέντευξή της στο Politico ότι, αφού εγγραφεί ως ανεξάρτητη, θα συνεχίσει να ψηφίζει με τον ίδιο τρόπο που ψηφίζει για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της θητείας της ως γερουσιαστής από την Αριζόνα.

«Τίποτα δεν θα αλλάξει σχετικά με τις αξίες μου ή τη συμπεριφορά μου», είπε στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι δεν θα συμμετάσχει σε κοινοβουλευτική ομάδα με τους Ρεπουμπλικάνους.

Πρόσθεσε ότι δεν θα παρευρεθεί στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, αν και δεν είναι σαφές εάν θα συνεχίσει να συμμετέχει μαζί τους.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν η Sinema θα διατηρήσει τις επιτροπές της από τους Δημοκρατικούς. Δύο άλλοι γερουσιαστές – ο Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ και ο Άνγκους Κινγκ του Μέιν – είναι εγγεγραμμένοι ως ανεξάρτητοι αλλά συμμετέχουν σε κοινοβουλευτική ομάδα με τους Δημοκρατικούς.

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει να «Συνεχίσει να εργάζεται με επιτυχία» με το Sinema

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της  Kyrsten Sinema έρχεται λίγες μέρες αφότου οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν την απόλυτη πλειοψηφία στη Γερουσία μετά τη νίκη του Ράφαελ Γουόρνοκ στον δεύτερο γύρο της Τζόρτζια.

Η νίκη του Γουόρνοκ επί του υποψηφίου της Γερουσίας Χέρσελ Γουόκερ έδωσε στους Δημοκρατικούς ένα περιθώριο 51–49 στην άνω αίθουσα, το οποίο η αποστασία του Σινεμά μειώνει σε 50–49–1.

Αυτό δεν αρκεί για να χάσουν οι Δημοκρατικοί τον έλεγχο της Γερουσίας, ακόμα κι αν η Kyrsten Sinema ψηφίσει με τους Ρεπουμπλικάνους για διάσπαση 50-50, αφού η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μπορεί να δώσει ισοπαλία.

Ερωτηθείσα για το πώς η αλλαγή της επηρεάζει την κατανομή των ψήφων, η Kyrsten Sinema είπε στο Politico ότι δεν είναι μια ερώτηση για την οποία «ενδιαφέρεται», προτιμώντας να επικεντρωθεί αντ ‘αυτού στην εργασία της.

«Θέλω οι άνθρωποι να δουν ότι είναι δυνατό να κάνουμε καλή δουλειά με ανθρώπους από όλες τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και να το κάνουμε χωρίς τις πιέσεις ή τους πόλους μιας κομματικής δομής», είπε στο πρακτορείο.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στην ανακοίνωση της Kyrsten Sinema αποκαλώντας την «βασικό εταίρο» στις προσπάθειες ψήφισης «ιστορικής νομοθεσίας» υπό την παρακολούθηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την τρέχουσα κυβέρνηση.

«Κατανοούμε ότι η απόφασή της να εγγραφεί ως ανεξάρτητη στην Αριζόνα δεν αλλάζει τον νέο έλεγχο της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία και έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε επιτυχώς μαζί της», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean- είπε ο Πιερ σε δήλωσή του .

Η αποστασία της Kyrsten Sinema αντιπροσωπεύει την πρώτη αλλαγή κόμματος στη Γερουσία για πάνω από μια δεκαετία. Η τελευταία αλλαγή ήταν όταν ο γερουσιαστής της Πενσυλβάνια Άρλεν Σπέκτερ αποχώρησε από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και προσχώρησε στους Δημοκρατικούς το 2009.

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This