ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

δημιουργική γραφή

Η δημιουργική γραφή είναι καθημερινή ανάγκη

17 Sep, 2021

Η δημιουργική γραφή –μάλλον η γραφή που πάντα είναι δημιουργική- είναι καθημερινή ανάγκη.

Είναι αντίδραση, είναι δράση, είναι συμπεριφορά. Δεν γράφουμε για να εκδώσουμε, δεν γράφουμε για να γράφουμε, γράφουμε για να υπάρχουμε, για να ισορροπούμε, να εκφραζόμαστε, να επικοινωνούμε πρώτα με τον έσω μας εαυτό και στη συνέχεια με τους άλλους.

Αυτήν την ανάγκη υπηρετώ χρόνια τώρα και την τελευταία δεκαετία επιχειρώ να μεταδώσω και σε άλλους, παιδιά και ενήλικες συμπορευόμενοι σε μια προσπάθεια «έκθεσης» στην ομάδα, κοντράροντας τον σιωπηρό εφησυχασμό την εκφραστική ανεπάρκεια, την εσωτερική ανυπαρξία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι έκφρασης, επικοινωνίας, αντίδρασης, συμπεριφοράς, καιρός να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να θέσουμε σε λειτουργία έναν μηχανισμό που καταλήγει στην αποτύπωση στο χαρτί ή στην οθόνη ενός υπολογιστή μύχιων σκέψεων, εσώτερων συναισθημάτων μας καταγράφοντας τις ανάγκες και τη γενικότερη κοσμοθεωρία μας. Και στο ερώτημα πότε γράφουμε, γιατί γράφουμε, τι μας κάνει να αρχίσουμε τη γραφή, θα απαντούσα ΠΑΝΤΟΤΕ… Η γραφή δεν είναι μια ευκαιριακή εμπειρία, μια περιστασιακή ηδονή, πρέπει να γίνει καθημερινότητά μας, να είναι η άσκησή μας, η εκτόνωσή μας, η εκγύμναση του νου, που θα απελευθερώσει δυνάμεις, οι οποίες συχνά χάσκουν αθέατες μέσα μας. Αν δεν το επιχειρήσουμε, αν δεν το τολμήσουμε, αν δεν γίνει η αρχή, ίσως ποτέ να μην συνειδητοποιήσουμε το φυσικό μας τάλαντο μένοντας με την αυταπάτη ότι κάπου μέσα μας έχει στερέψει μια φυσική πηγή έκλυσης ζωής.

΄Όπως ο πιανίστας ασκείται καθημερινά για να δυναμώνουν τα δάχτυλα, έτσι κι ο γραφέας-όχι ο συγγραφέας- έχει ανάγκη να ασκείται σε μια διαδικασία αποτύπωσης σε μια άδεια κόλλα ή μια λευκή οθόνη. Κάθε μέρα, κάθε χρόνο, είναι μια ευκαιρία γραφής. Κάθε μέρα δίνει το έναυσμα να πάρουμε θέση σε ένα θέμα, να συνομιλήσουμε με έναν συγγραφέα, να παράγουμε αφού απολαύσουμε την παραγωγή «ομοτέχνων» που τόλμησαν να εκθέσουν τα γραφόμενά τους προς την κοινωνία.

Το ημερολόγιο γραφής είναι μια ευκαιρία να ανταμώσουμε τον εαυτό μας, να συνομιλήσουμε μαζί του, να «συγγράψουμε» με γραφείς και συγγραφείς ΄Ελληνες και ξένους άλλων εποχών, διαφορετικού είδους γραφής και έκφρασης, μερικές φορές παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε μια απελευθερωτική τέχνη… Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία, η εμπειρία, η χαρά και η ικανοποίηση

(με την ευκαιρία αυτές τις μέρες του «Ημερολογίου γραφής» από τις εκδόσεις Γράφημα)

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.