EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η επερχόμενη ταπείνωση του ΝΑΤΟ,  φέρνει «αυτοκτονική έκσταση»

13 Jun, 2024
Η επερχόμενη ταπείνωση του ΝΑΤΟ, φέρνει «αυτοκτονική έκσταση»

Η επερχόμενη ταπείνωση του ΝΑΤΟ, φέρνει «αυτοκτονική έκσταση»

Η επερχόμενη ταπείνωση του ΝΑΤΟ, φέρνει «αυτοκτονική έκσταση»

Γράφει ο Γιώργος Βενέτης

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, μέσω των πληρεξουσίων της στην Ουκρανία, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε «ένα βασικό στοιχείο της πυρηνικής ομπρέλας της Ρωσίας»,  τυφλώνοντας ουσιαστικά τον ρωσικό στρατό από τον εντοπισμό εισερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικό οπλισμό. Οι δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν, ότι η επίθεση με τη συμμετοχή πολλών  drones, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε  ρωσικό ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, αφήνοντας τη Μόσχα πιο ευάλωτη σε εχθρική επίθεση. Αυτή φαίνεται να είναι μια πρώτη στο είδος της επίθεση, που συνδέεται με τη γενική στρατηγική άμυνα της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, αναφύεται μια νέα και ανησυχητική διάσταση της σύγκρουσης, με αυξημένη την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων. 

 

Σοβαρές οι ζημιές

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν σοβαρές ζημιές και στις δύο κατασκευές που στεγάζουν τους Voronezh-DM, οι οποίοι αποτελούν βασικό μέρος του μεγαλύτερου στρατηγικού δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας, ενώ έστω και η προσωρινή η απώλειά τους, θα μπορούσε να υποβαθμίσει την ικανότητα της χώρας να ανιχνεύει επερχόμενες πυρηνικές απειλές. Το Voronezh-DM είναι ραντάρ που παρακολουθεί τα πυρηνικά όπλα και μόνο και δεν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην Ουκρανική σύγκρουση. Υπάρχουν ανησυχίες για το πώς αυτό το πλήγμα,  θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα του συνολικού δικτύου στρατηγικής προειδοποίησης της Ρωσίας να αξιολογεί πιθανές απειλές και να εξαλείφει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα, λόγω πιθανής απώλειας της κάλυψης σε ορισμένες περιοχές. Το χτύπημα στη ρωσική τοποθεσία ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, προκαλεί αναβάθμιση της σύγκρουσης στην πυρηνική ζώνη. Από την επίθεση υπάρχουν επίσης σαφείς ενδείξεις ζημιών στα κτίρια των ραντάρ.

Οι συστοιχίες ραντάρ είναι γενικά πολύ ευαίσθητα συστήματα και ακόμη και μία σχετικά περιορισμένη ζημιά, μπορεί να τις καταστήσει μη λειτουργικές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η βαθιά εμπλοκή της Ουάσιγκτον στην ένοπλη σύγκρουση και ο απόλυτος έλεγχος του στρατιωτικού σχεδιασμού του Κιέβου σημαίνουν, ότι οι ισχυρισμοί, ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν για τα ουκρανικά σχέδια να χτυπήσουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας της Ρωσίας, μπορούν να απορριφθούν. Σε κάθε περίπτωση, η επίθεση στο βασικό στοιχείο της πυρηνικής ομπρέλας της Ρωσίας, απειλεί ολόκληρη την παγκόσμια αρχιτεκτονική πυρηνικής ασφάλειας.

 

Πρόκληση υψηλού κινδύνου

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν σε μεγάλο βαθμό αποσιωπήσει το περιστατικό, το οποίο έχρηζε μεγάλης δημοσιότητας. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα, οποιαδήποτε επίθεση στο βασικό πυρηνικό σύστημα συναγερμού της Ρωσίας παρέχει δικαιολογία για πυρηνικά αντίποινα. Δεδομένης όμως της σοβαρότητας της κατάστασης επί του πεδίου με την προέλαση του ρωσικού στρατού, η  Ουάσιγκτον  προχωρά σε  μια δραματική αλλαγή στην εμπλοκή της, που περιλαμβάνει προκλήσεις υψηλού κινδύνου. Δεν γνωρίζουμε αν έχει στόχο την πρόκληση υπερβολικής ρωσικής αντίδρασης που θα οδηγήσει σε άμεση επέμβαση του ΝΑΤΟ, ή ο σκοπός είναι να ασκήσει πίεση στη Μόσχα με σκοπό να ανακόψει την προέλασή της. 

Ένα εγχείρημα τόσο τολμηρό και δυνητικά καταστροφικό, μας κάνει να  υποθέσουμε ότι το σχέδιο για το χτύπημα των εγκαταστάσεων, είχε επινοηθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και εγκρίθηκε  από τον ίδιο τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Σίγουρα, κανένας χαμηλόβαθμος αξιωματικός δεν θα διακινδύνευε τη δική του καριέρα και ενδεχόμενο στρατοδικείο. Επίσης, το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν βάλλει  σε μεγάλο βαθμό αυτή την επίθεση κάτω από το χαλί, υποδηλώνει ότι οι συστημικοί δημοσιογράφοι, για άλλη μια φορά, συνεννοούνται με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να αποτρέψουν την αποκάλυψη της επίθεσης, στο ευρύ κοινό.

Η Δύση έχει αντιληφθεί ότι δεν έχει πιθανότητες να επικρατήσει στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ. Αν πράγματι οι ΗΠΑ —μέσω των πληρεξουσίων τους στην Ουκρανία—συνεχίσουν να εξαπολύουν ολοένα και πιο θανατηφόρες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος αναγκάζοντας τη Μόσχα να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, η υφήλιος μπαίνει σε πυρηνικές ατραπούς…

 

Ο πόλεμος στην πιο επικίνδυνη φάση του 

Το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας αποτελεί μέρος της ευρύτερης πυρηνικής αποτρεπτικής στάσης της χώρας. Οι Αρχές της Κρατικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Πυρηνική Αποτροπή, που το Κρεμλίνο δημοσίευσε πριν από δύο χρόνια, προσδιορίζουν τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσική Ομοσπονδία, στην περίπτωση  οποιαδήποτε επίθεσης εναντίον κρίσιμων κυβερνητικών ή στρατιωτικών τοποθεσιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που θα υπονόμευε τις ενέργειες αντίδρασης των πυρηνικών δυνάμεων.  

Η επίθεση σε μια κρίσιμη ρωσική πυρηνική αμυντική εγκατάσταση – που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για μια πυρηνική ανταλλαγή – δείχνει ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα και πιο επικίνδυνη φάση του πολέμου της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας, με το τρένο να έχει ήδη φύγει από τον σταθμό… 

Το ουκρανικό χτύπημα σε ένα βασικό στοιχείο της πυρηνικής ομπρέλας της Ρωσίας,  δείχνει ότι δεν στεκόμαστε στον γκρεμό, αλλά στην ίδια την άκρη… Αν δεν σταματήσουν τέτοιες εχθρικές ενέργειες, θα ξεκινήσει μία μη αναστρέψιμη κατάρρευση της στρατηγικής ασφάλειας των πυρηνικών δυνάμεων. Πρώτη ρωσική αντίδραση είναι η έναρξη τακτικών πυρηνικών ασκήσεων από τις ρωσικές δυνάμεις στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της χώρας, που συνορεύει με την Ουκρανία. 

Εν κατακλείδι, η συλλογική Δύση οδηγεί τον πλανήτη στο πυρηνικό μονοπάτι. Η επιμονή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, να παραβιάζουν όλες τις κόκκινες γραμμές, που έχει θέσει η Ρωσία, οδηγούν  σε αχαρτογράφητα νερά. Το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπά με δυτικά όπλα εντός της ρωσικής επικράτειας, αποτελεί την τελευταία πρόκληση. Το γεγονός ότι δεν είμαστε ήδη σε έναν θερμό πόλεμο μεταξύ υπερδυνάμεων, οφείλεται καθαρά στην αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας.

 

 

 

Πηγή: https://www.militaire.gr 

photo OpenClipart-Vectors / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This