ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή απειλεί να καταρρεύσει την παραγωγή ρυζιού

3 Oct, 2021

Ένα άρθρο που δημιουργήθηκε απο την Sciene News που μας λέει οτι η κλιματική αλλαγή απειλεί να καταρρεύση στην παραγωγή ρυζιού . Στην αρχή έλεγαν πως τελειώνουν τα μακαρόνια, μετά τα ψαρικά και τώρα μας λένε για το ρύζι.

Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας είναι ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν οτι η παραγωγή ρυζίου αυξάνεται σταθερά καθώς η γή θερμαίνεται μετριοπαθώς ως απάντηση στις βελτιωμένες συνθήκες καλλιέργειας. Όπως ισχυρίζεται η παραγωγή ρυζιού σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το άρθρο κινδυνεύει και μας λέει ότι: «Το ρύζι τροφοδοτεί τον μισό κόσμο. Οι ξηρασίες και οι πλημμύρες της κλιματικής αλλαγής το θέτουν σε κίνδυνο».

Επίσης το Sciene News γράφει ότι: «Οι αγρότες στην Κίνα, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, την Ινδονησία, το Βιετνάμ-τις μεγαλύτερες ρυζοκαλλιέργειες-καθώς και στη Νιγηρία, τον μεγαλύτερο παραγωγό ρυζιού της Αφρικής-ανησυχούν επίσης για τη ζημιά που θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή στην παραγωγή ρυζιού. Πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν το 20% ή περισσότερες από τις θερμίδες τους από τους χνουδωτούς κόκκους. Και η ζήτηση αυξάνεται στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα στην Αφρική».

Η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών έκανε μια πρόσφατη έκτη έκθεση Αξιολόγησης όπου ανάφερε ότι οι βροχωπτώσεις έχουν αυξηθεί, αλλά όχι οι πλυμμήρες γράφοντας ότι: «οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις δεν οδηγούν πάντα σε μεγαλύτερες πλημμύρες… [και] υπάρχει χαμηλή εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη επιρροή σε αλλαγές στις υψηλές ροές ποταμών σε παγκόσμια κλίμακα».

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το IPCC, έδειξαν οι ενδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει τον αριθμό, τη διάρκεια ή την ένταση των υδρολογικών ή μετεωρολογικών ξηρασίωνκαι έχει εμπιστοσύνη ότι: «συνέβαλε στις αλλαγές των γεωργικών και οικολογικών ξηρασιών και οδήγησε σε αύξηση τη συνολική πληγείσα γη».

Τα δεδομένα που έχουμε μας δείχνουν τις οικολογικές και τις γεωργικές ξηρασίες ως μικτά. Άρα με αυτά τα δεδομένα καταλαμβαίνουμε ότι ούτε οι πλυμμήρες ούτε η ξηρασία αυξάνονται σε αριθμό ή ένταση, δεν μειώνουν επίσης την παραγωγή του ρυζιού .

Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, δείχνουν αντίθετα ότι η συγκομιδή του ρυζιού τακτικά σημειώνουν ρεκόρ σε κάθε χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO μας λέει σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν το 2000 και 2019 ότι η παραγωγή ρυζίου αυξήθηκε περισσότερο απο 26% παγκοσμίως, θέτοντας νέα ρεκόρ παραγωγής κατά 12 φορές.

Σε αντίθεση η Sciene ενθαρρύνει φόβους για μείωση του ρυζιού απο την κλιματική αλλαγή χωρίς αναφορά σε στοιχεία ή σε δεδομένα.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.