ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
μετάλλαξη όμικρον

Η μετάλλαξη όμικρον αναγκάζει τις χώρες σε μπλόκο για ταξιδίωτες προς την Νότια Αφρική

29 Nov, 2021

Η μετάλλαξη όμικρον που αποκαλύφθηκε στην Μποτσουάνα προκάλεσε παγκόσμιο συναργεμό και πλέον όλες οι χώρες υψώνουν ταξιδιωτικά τείχη. Πλέον η ΗΠΑ και ΕΕ επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς, ενώ οι χρηματιστηριακές κατέρρευσαν καθώς οι ελπίδες για έξοδο απο το τούνελ της πανδημίας άρχισαν να γίνονται πάλι θολές.

Ο κόσμος ενημερώθηκε πριν δυο μέρες για την ύπαρξης της συγκεκριμένης μετάλλαξης, που προκάλεσε μεγάλη ανησύχια παγκόσμια. Παρόμοιο γεγονός έγινε και με την μετάλλαξη δέλτα η οποία εμφανίστηκε μετά απο ένα χρόνο. Αυτές οι μεταλλάξεις είναι πολύ επικίνδυνες αφού μπορούν να γίνουν πιο μεταδοτικές ή πιο μολυσματικές ή να καταστήσουν τα εμβόλια αλλα και τα προληπτικά μέτρα λιγότερα αποτελεσματικά. Φυσικά κανένα απο αυτά τα αποτελέσματα δεν υπάρχουν αποδείξεις όύτε έχει τεκμηριωθεί.

Η μετάλλαξη Δέλτα χτύπησε το Ισραηλ και στο Χονγκ Κογκ και έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε λίγους ανθρώπους στην Μποτσουάνα. Τα πρώτα κρούσματα που εντοπιστήκαν υποδηλώνει ότι είναι πιθανόν να περάσουν απαρατήρητα. Ο ίδιος ο ΠΟΥ δήλωσε ότι: «Αυτή η παραλλαγή έχει ανιχνευθεί με ταχύτερους ρυθμούς από προηγούμενες εκρήξεις μόλυνσης, υποδηλώνοντας ότι αυτή η παραλλαγή μπορεί να έχει πλεονέκτημα ανάπτυξης».

Εχθές την Παρασκεύη, το Ισραηλ και πολλά ευρωπαϊκά έθνη πήρα την απόφαση να γίνουν μπλόκο στα ταξίδια απο χώρες της νότιας Αφρικής. Οι Ηνωμένες πολιτίες και ο Καναδάς ακολούθησαν το παράδειγμα της Βρετανίας απαγορεύοντας προσωρινά την άφιξη ταξιδιωτών που βρέθηκαν πρόσφατα στην Νότια Αφρική ή σε οποιοδήποτε απο πολλές γειτονικές χώρες.

Παρόμοιες καταστάσεις έγιναν και σε προηγούμενες ταξιδιωτικές απαγορεύεσεις, οι χώρες επιτρέπουν στους πολίτες και τους μόνιμους κατοίκους τους, ότι για να επιστρέψουν στα σπίτια τους έπρεπε να βγούν αρνητικοί στον ιο, με ορισμένες χώρες να απαιτούν πρόσθετες εξετάσεις και καραντίνα μετα την αφιξή τους.

Μετά την ανακοίνωση για την μετάλλαξη όμικρον, ανάγκασε και την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας για τους ταξιδίωτες απο χώρες της νότιας Αφρικής. Πρόκειται για συγκεκριμένους προορισμούς που απαγαρεύονται να ταξιδέψουν όπως: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι. Αυτά τα μέτρα άρχισαν να ισχύουν απο σήμερα το πρώι του Σαββάτου.

Τα μέτρα που πάρθηκαν είναι:

  • Επίτρεπεται η είσοδο μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις με την προυπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Κατά την διάρκεια για την εισοδό τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρόχη της άδειας απο τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
  • Κατά την είσοδο τους την χώρα θα γίνεται έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τέστ (Rapid Antigen Test)
  • Μετά την είσοδο τους στην χώρα θα απαίτειται περιορισμός με δεκαήμερη καραντίνα και θα γίνεται επανέλεγχος τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντινάς με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η  νέα μετάλλαξη όμικρον του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Νότια Αφρική είναι «υψηλός έως και πολύ υψηλός» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενείων (ECDC).

Στην εκθέση της αναφέρει η ECDC ανάφερει την εκτίμηση του κινδύνου που κρύβει αυτή νέα μετάλλαξη που χτύπησε την νότια αφρική: «το γενικό επίπεδο κινδύνου για την ΕΕ και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο».

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This