EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη ανακοινώνει νέα όρια καταφυγίων για παράνομους μετανάστες

20 Jul, 2023

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα παράσχει στους ενήλικες παράνομους μετανάστες που ζητούν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίηση 60 ημερών για να βρουν εναλλακτική στέγαση και να φύγουν από τα καταφύγια που τους είχαν παρασχεθεί.

Εάν οι παράνομοι μετανάστες δεν μπορούν να βρουν εναλλακτική στέγαση μέχρι το τέλος των 60 ημερών, πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για καταφύγιο, σύμφωνα με δελτίο τύπου της πόλης .

«Δηλώσαμε πριν από αρκετούς μήνες ότι έχουμε φτάσει σε πλήρη διαθεσιμότητα», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο την Τετάρτη.

«Δεν έχουμε άλλο χώρο σε αυτή την πόλη».

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία για τα καταφύγια, η προσπάθεια θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, ξεκινώντας από λαθρομετανάστες «που βρίσκονται στη φροντίδα της πόλης για σημαντικό χρονικό διάστημα».

Θα λάβουν την ειδοποίηση 60 ημερών, καθώς και «εντατικοποιημένες υπηρεσίες επεξεργασίας υποθέσεων σε κυλιόμενη βάση», για να διερευνήσουν τις επιλογές στέγασης και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.

«Κάθε αιτών άσυλο που θα λάβει ειδοποίηση θα έχει πολλαπλά σημεία επαφής με τους υπαλλήλους της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των 60 ημερών τους για να συζητήσουν τις επιλογές τους και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της πόλης.

Η πολιτική θα δημιουργήσει «τον κρίσιμο χώρο για τις οικογένειες με παιδιά που ζητούν άσυλο», δεδομένου ότι κατά μέσο όρο 300-500 παράνομοι μετανάστες εξακολουθούν να φτάνουν καθημερινά, αναφέρει η ανακοίνωση της πόλης.

Περισσότεροι από 90.000 παράνομοι μετανάστες έχουν φτάσει στη Νέα Υόρκη από την άνοιξη του 2022, κυρίως από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Περίπου 54.800 παραμένουν υπό τη φροντίδα της πόλης, είπε ο κ. Άνταμς σε δήλωση . «Για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίση – χρειαζόμαστε τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς εταίρους μας να επιταχύνουν».

Ξεχωριστά, η πόλη της Νέας Υόρκης θα στείλει επίσης νέα φυλλάδια στα νότια σύνορα των ΗΠΑ για να ενημερώσει τους παράνομους μετανάστες ότι η πόλη δεν μπορεί να συνεχίσει με το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει.

«Σκεφτείτε μια άλλη πόλη καθώς παίρνετε την απόφασή σας για το πού θα εγκατασταθείτε στις ΗΠΑ», αναφέρει το φυλλάδιο.

Για την κρίση των παράνομων μεταναστών στη Νέα Υόρκη έχει κατηγορηθεί στην κυβέρνηση Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους για την προφανή απροθυμία της να εξασφαλίσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Πάνω από 5,5 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες έχουν περάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This