EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
φαιντανύλη

Η φαιντανύλη σκοτώνει Αμερικανούς με πρωτοφανή ρυθμό, λέει η DEA

23 Jun, 2022

Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) έχει προειδοποιήσει για μια αύξηση των περιστατικών μαζικής υπερδοσολογίας που περιλαμβάνουν  φαιντανύλη , ένα εξαιρετικά εθιστικό και θανατηφόρο φάρμακο, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνοντας ότι το φάρμακο σκοτώνει Αμερικανούς με «άνευ προηγουμένου» ρυθμό.

Τα περιστατικά μαζικής υπερδοσολογίας περιγράφονται από την DEA ως εκείνα που αφορούν τρεις ή περισσότερες υπερδοσολογίες που συμβαίνουν στην ίδια τοποθεσία και σε μικρή χρονική περίοδο.

Σε μια  επιστολή  προς τις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές επιβολής του νόμου στις 6 Απριλίου, η διαχειριστή της DEA Anne Milgram είπε ότι υπήρξαν τουλάχιστον επτά μαζικά περιστατικά από τον Ιανουάριο, στα οποία συνολικά 58 άνθρωποι έκαναν υπερβολική δόση και 29 πέθαναν λόγω φαιντανύλης, συνθετικό οπιοειδές που  εγκρίθηκε για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων  (FDA) για τη θεραπεία του οξέος πόνου, αλλά τώρα χρησιμοποιείται ευρέως ως ψυχαγωγικό φάρμακο.

Οι υπερβολικές δόσεις σημειώθηκαν σε πολιτείες όπως η Μοντάνα, το Κολοράντο, το Τέξας, η Νεμπράσκα και η Φλόριντα και η Anne Milgram σημείωσε ότι πολλά από τα θύματα δεν γνώριζαν ότι είχαν καταναλώσει φαιντανύλη.

Η Anne Milgram ανέφερε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 28 Ιανουαρίου, στο οποίο 10 άτομα έκαναν υπερβολική δόση και εννέα άνθρωποι πέθαναν μετά από κατάποση κρακ κοκαΐνης με φαιντανύλη. Ήταν όλοι μέσα στο ίδιο αστικό τετράγωνο στην Ουάσιγκτον, DC

Μια άλλη μαζική εκδήλωση έλαβε χώρα στις 20 Φεβρουαρίου, όταν έξι άτομα έκαναν υπερβολική δόση στο ίδιο διαμέρισμα στο Commerce City του Κολοράντο, αφού κατάποσαν κάτι που πίστευαν ότι ήταν καθαρή κοκαΐνη αλλά στην πραγματικότητα φαιντανύλη. Από αυτούς τους έξι, οι πέντε πέθαναν.

Σε ένα άλλο, 21 άτομα έκαναν υπερβολική δόση σε ένα καταφύγιο αστέγων στο Όστιν του Τέξας στις 4 Μαρτίου αφού πήραν κρακ και μεθαμφεταμίνη που περιελάμβανε φαιντανύλη. Από αυτά τα άτομα, τα τρία πέθαναν.

«Η φαιντανύλη είναι εξαιρετικά εθιστική, βρίσκεται και στις 50 πολιτείες και οι έμποροι ναρκωτικών την αναμιγνύουν όλο και περισσότερο με άλλους τύπους ναρκωτικών – σε μορφή σκόνης και χαπιού – σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον εθισμό και να προσελκύσουν επαναλαμβανόμενους αγοραστές», είπε η Anne Milgram.

Τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις συμβαίνουν επειδή οι έμποροι ναρκωτικών πωλούν το προϊόν τους σε πελάτες που το διαθέτουν ως κοκαΐνη ενώ στην πραγματικότητα είναι φαιντανύλη, οδηγώντας τους αγοραστές που δεν γνωρίζουν κατά λάθος υπερβολική δόση.

Η Anne Milgram είπε ότι οι έμποροι βάζουν επίσης φαιντανύλη σε πλαστά συνταγογραφούμενα χάπια όπως το OxyContin, το Percocet και το Vicodin, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μέτριου έως σοβαρού πόνου και χρησιμοποιούνται ευρέως στους χρήστες ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεξικανικά καρτέλ εισάγουν φαιντανύλη από την Κίνα πριν τη συμπιέσουν σε χάπια ή την αναμίξουν με άλλα ναρκωτικά για να αυξήσουν την ισχύ της.

«Αυτό δημιουργεί μια τρομακτική τάση όπου πολλά θύματα υπερβολικής δόσης πεθαίνουν μετά από εν αγνοία τους κατάποση φαιντανύλης», είπε η Anne Milgram, προσθέτοντας ότι η DEA εργάζεται για τον εντοπισμό περιστατικών μαζικής υπερδοσολογίας που περιλαμβάνουν φαιντανύλη πίσω στις οργανώσεις ναρκωτικών που είναι υπεύθυνες για την αύξηση της εγχώριας προσφοράς του οπιοειδούς. .

«Η φαιντανύλη σκοτώνει τους Αμερικανούς με πρωτοφανή ρυθμό», είπε η Anne Milgram. «Ήδη φέτος, πολυάριθμα γεγονότα μαζικής υπερδοσολογίας έχουν οδηγήσει σε δεκάδες υπερβολικές δόσεις και θανάτους. Οι έμποροι ναρκωτικών οδηγούν τον εθισμό και αυξάνουν τα κέρδη τους, αναμιγνύοντας τη φαιντανύλη με άλλα παράνομα ναρκωτικά. Τραγικά, πολλά θύματα υπερβολικής δόσης δεν έχουν ιδέα ότι καταπίνουν θανατηφόρα φαιντανύλη, μέχρι να είναι πολύ αργά».

Υπολογίζεται ότι 105.752 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο που έληξε τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με  προσωρινά στοιχεία  από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

 

Περίπου τα δύο τρίτα αυτών των θανάτων αφορούσαν συνθετικά οπιοειδή όπως η φαιντανύλη.

Εν τω μεταξύ, μια ανάλυση των δεδομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ από την μη κερδοσκοπική ομάδα  Families Against Fentanyl  έδειξε ότι οι υπερβολικές δόσεις από το φάρμακο ήταν ο κορυφαίος δολοφόνος σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 45 ετών το 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπερνώντας αυτοκτονίες, τροχαία ατυχήματα και όπλο. βία.

Η τελευταία προειδοποίηση της DEA επεκτείνεται στην  Ειδοποίηση Δημόσιας Ασφάλειας του Σεπτεμβρίου 2021  σχετικά με την αύξηση της διαθεσιμότητας πλαστών συνταγογραφούμενων χαπιών που περιέχουν φαιντανύλη.

Image: rutgers.edu

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This