EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Augusta Birth Center

Η Augusta Birth Center μήνυσε τη Georgia αφού τοπικά νοσοκομεία μπλοκάρουν το άνοιγμα της

18 Aug, 2022

Η κλινική Augusta Birth Center ισχυρίζεται ότι το «βέτο των ανταγωνιστών» ισοδυναμεί με αντισυνταγματική διάκριση.

Ένα κέντρο γεννήσεων που θα στελεχώνεται από μαίες μηνύει τη Georgia στο ομοσπονδιακό δικαστήριο επειδή του αρνήθηκε αντισυνταγματικά την άδεια να λειτουργήσει, αφού τρία τοπικά νοσοκομεία εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτό.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο τρία μη νοσοκομειακά κέντρα γέννησης στη Georgia, μια πολιτεία με περισσότερες από 120.000 γεννήσεις ανθρώπων ετησίως, αλλά κανένα δεν βρίσκεται σε ακτίνα 130 μιλίων από την Augusta, σύμφωνα με το Pacific Legal Foundation (PLF), ένα εθνικό μη – κερδοσκοπικό δικηγορικό γραφείο δημοσίου συμφέροντος που εκπροσωπεί το κέντρο.

Τα αποτελέσματα του τοκετού είναι «αβυσσαλέα» σε ολόκληρη την πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Augusta, λέει η PLF. Οι ενάγοντες λένε ότι οι τοπικές νοσοκόμες γύρω από την Augusta, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Νότια Καρολίνα, λένε ιστορίες για έλλειψη κρεβατιών και γυναίκες που γεννούν στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Ελπίζοντας να βελτιώσουν τα αποτελέσματα του τοκετού , η Katie Chubb και άλλοι δημιούργησαν το Augusta Birth Center. Η Chubb, η οποία κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η μαιευτική είναι μια κοινή πρακτική, αποφάσισε να αναλάβει δράση αφού ο σύζυγός της χρειάστηκε να την οδηγήσει δυόμισι ώρες στο πλησιέστερο κέντρο τοκετού. Τα κέντρα γέννησης είναι γενικά μικρές επιχειρήσεις ή μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που διευθύνονται από πιστοποιημένες νοσοκόμες μαίες και εποπτεύονται από γιατρούς.

Η νομική καταγγελία) στην υπόθεση, Chubb v. Noggle, δικαστικός φάκελος 1:22-cv-3289, υποβλήθηκε στις 16 Αυγούστου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Georgia.

Οι ενάγοντες είναι η Augusta Birth Center Inc. και η Chubb, ο εκτελεστικός διευθυντής και κύριος μέτοχος της. Η Chubb πηγαίνει αυτή τη στιγμή στο σχολείο για να γίνει πιστοποιημένη μαία νοσοκόμα.

Οι κατηγορούμενοι είναι: Caylee Noggle, Επίτροπος του Τμήματος Κοινοτικής Υγείας της Georgia · Karesha Lang, Προσωρινή Εκτελεστική Διευθύντρια του Γραφείου Προγραμματισμού Υγείας. και ο Norman Boyd, Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικής Υγείας.

Η κλινική της Chubb εξασφάλισε συμφωνίες μεταφοράς στο νοσοκομείο με μια υπηρεσία ασθενοφόρων και έναν εξουσιοδοτημένο γιατρό που έχει προνόμια εισαγωγής σε δύο τοπικά νοσοκομεία. Αλλά η Georgia αρνήθηκε το Πιστοποιητικό Ανάγκης (CON) που απαιτείται για τη λειτουργία της κλινικής όταν και τα τρία τοπικά νοσοκομεία αρνήθηκαν να υπογράψουν απευθείας συμφωνίες μεταφοράς με το κέντρο της Chubb. Σύμφωνα με τέτοιες συμφωνίες, ένα νοσοκομείο συνάπτει συμβάσεις για να δέχεται επείγουσες μεταφορές από το κέντρο γέννησης σε περίπτωση που ένας ασθενής αντιμετωπίσει επιπλοκές. Σε αυτή την περίπτωση, τα νοσοκομεία ισχυρίστηκαν ότι οι υπηρεσίες της κλινικής ήταν μια περιττή επανάληψη δική τους.

Η μήνυση υποστηρίζει παραβιάσεις της Ένατης Τροποποίησης και των διατάξεων της δέουσας διαδικασίας της 14ης Τροποποίησης, δήλωσε ο δικηγόρος του PLF Joshua Polk.

«Το Υπουργείο Κοινοτικής Υγείας έκρινε ότι οι υπηρεσίες του ήταν απαραίτητες στην περιοχή, οικονομικά εφικτές, και ότι υπήρχε μεγάλη υποστήριξη από την κοινότητα», είπε ο Polk.

Αλλά επειδή τα τοπικά νοσοκομεία δεν υπέγραψαν συμφωνία μεταφοράς, το κράτος αρνήθηκε την CON, είπε.
Αυτό ονομάζεται «βέτο των ανταγωνιστών», εξήγησε ο δικηγόρος. Τα τοπικά νοσοκομεία είχαν «την απόλυτη εξουσία να ασκήσουν βέτο» στο κέντρο γέννησης, παρόλο που «πλήρούσε όλα τα άλλα κριτήρια», είπε.

«Είναι αρκετά σαφές» ότι οι κανονισμοί CON εξυπηρετούν «μόνο τα οικονομικά συμφέροντα των τοπικών νοσοκομείων και όχι τα συμφέροντα των μητέρων της Georgia».

Image: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This