EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Hellenic Caucus επί τω έργω

Η Hellenic Caucus επί τω έργω

16 Feb, 2023

Τα ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Ομάδας (ή Hellenic Caucus όπως είναι γνωστή), στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επισήμως κήρυξαν την έναρξη των εργασιών και αυτό έγινε στο Delphi Economic Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον. Οι Κρις Πάπας, Γκας Μπιλιράκης σε θέση προέδρων αμφότεροι, και οι Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τάητους σε θέση αντιπροέδρου, ηγούνται της ομάδας.

Η ατζέντα ξεκινά με ενδιαφέροντα και ουσιώδη θέματα, όπως το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου, αναφορικά με το ενεργειακό και την άμυνα, βαδίζοντας στα πεπραγμένα των παρελθοντικών νομοθεσιών, όπως δήλωσαν οι Αμερικανοί βουλευτές.

Η Hellenic Caucus ιδρύθηκε το 2006 εκπροσωπώντας το ενδιαφέρον του Κογκρέσου σε σειρά διπλωματικών και στρατιωτικών θεμάτων, ακόμη και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή την φορά, η ελληνική ομάδα φαίνεται να είναι στραμμένη στα παρακάτω θέματα:

– Τουρκική συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας
– Αμυντική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου
– βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού θέματος
– καθεστώς και διασφάλιση δικαιωμάτων Οικουμενικού Πατριαρχείου
– ενεργειακό θέμα στην Ανατολική Μεσόγειο
– εξελίξεις στο Αιγαίο
– ενίσχυση δεσμών μεταξύ ΗΠΑ και συμμάχων (Ελλάδας και Κύπρου).

Ο Κρις Πάππας δήλωσε σχετικά: «Ως περήφανος Ελληνοαμερικανός, έχω την τιμή να κηρύξω την έναρξη των εργασιών της Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο στο 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Έχω δεσμευτεί να εργαστώ μαζί με τους διακομματικούς ηγέτες της ομάδας μας για να προωθήσουμε μια υγιή πολιτική που θα προάγει τις αξίες του ελληνισμού και θα ενισχύει τη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρέπει να εργαστούμε για να ενισχύσουμε τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, να ενισχύσουμε τους οικονομικούς δεσμούς και να εμβαθύνουμε την ενεργειακή συνεργασία με τους δημοκρατικούς συμμάχους μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανυπομονώ να αξιοποιήσω τις επιτυχίες από το προηγούμενο Κογκρέσο και να συνεχίσω αυτό το έργο με μια διακομματικά ενισχυμένη Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ο Γκας Μπιλιράκης με την σειρά του δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν αποδειχθεί ισχυροί και ακλόνητοι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Η στρατηγική τους θέση, οι φυσικοί πόροι και το πνευματικό τους κεφάλαιο δημιουργούν μια φυσική εταιρική σχέση για την αντιμετώπιση οικονομικών, ενεργειακών και αντιτρομοκρατικών ζητημάτων στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη. Με την αστάθεια που έχει δημιουργήσει η Ρωσία στην περιοχή, είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να έχουμε αξιόπιστους συμμάχους που συνεργάζονται για να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Καθώς ξεκινάμε τις εργασίες στο 118ο Κογκρέσο, η Ελληνική Ομάδα θέλει να χτίσει πάνω στην προηγούμενες επιτυχίες για να ενισχύσει τις ευκαιρίες για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ αυτών των χωρών. Κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επιδιώκουμε να προωθήσουμε την οικονομική σταθερότητα και την εθνική ασφάλεια».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη τόνισε τα εξής: «Ως κόρη Έλληνα μετανάστη, είμαι περήφανη που είμαι για άλλη μια φορά μέλος της Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο προηγούμενο Κογκρέσο η Ελληνική Ομάδα μας είχε μεγάλη διακομματική επιτυχία στη ψήφιση πολιτικών για την υποστήριξη των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανυπομονώ να χτίσω πάνω σε αυτές τις επιτυχίες και να ενισχύσω περαιτέρω την τριμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Ντίνα Τάητους δήλωσε: «Ως περήφανη εγγονή ενός Έλληνα μετανάστη που ήρθε στις ΗΠΑ μέσω της νήσου Έλις, η ελληνική μου κληρονομιά ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου. Όταν ορκίστηκα ως βουλευτής για πρώτη φορά στο Κογκρέσο, έβαλα το χέρι μου στην ελληνική Βίβλο του παππού μου. Παρόλο που δεν ζούσα σε μια κοινότητα μεταναστών, ο πατέρας μου μου δίδαξε το ελληνικό αλφάβητο, μου έδειξε την κουζίνα του πολιτισμού μας και μου ενστάλαξε αξίες όπως το φιλότιμο που έχω εργαστεί για να τιμήσω στην ιδιωτική μου ζωή και τη δημόσια υπηρεσία. Είμαι ευγνώμων για την ηγεσία και τη φιλία του συμπροέδρου (της Ελληνικής Ομάδας) Μπιλιράκη και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μας, για την επανένωση της Κύπρου, την ενίσχυση της συμμαχίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο για τη εμπέδωση της διαρκούς σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Για την ιστορία του πράγματος, μεγάλο επίτευγμα για την ελληνική ομάδα ήταν η ψήφιση το 2019 το νόμου για την ασφάλεια και το ενεργειακό στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ο νόμος του 2021 για την άμυνα και την Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας.

 

πηγή https://neoskosmos.com  / photo David / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This