ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Pfizer

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

28 Jan, 2022

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Η Pfizer λέει ότι υποστηρίζει την αποκάλυψη των δεδομένων, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που εξαιρούνται από την αποκάλυψη βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) δεν «αποκαλύπτονται ακατάλληλα».

Οι Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια κατέθεσαν μήνυση κατά του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πέρυσι αφού ο οργανισμός, ανταποκρινόμενος σε αίτημα FOIA, ισχυριζόμενος ότι θα χρειαστούν 20 χρόνια για να παραχθούν τα δεδομένα για το εμβόλιο.

Η FDA ζήτησε αργότερα από έναν δικαστή να του δώσει 75 χρόνια, αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημα και διέταξε τη ρυθμιστική αρχή να παράγει 55.000 σελίδες το μήνα, κάτι που θα του έδινε περίπου οκτώ μήνες για να αποκαλύψει πλήρως τα αρχεία.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την εντολή, στις 21 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Pfizer ζήτησαν από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Mark Pittman, υποψήφιο από τον Τραμπ που επιβλέπει την υπόθεση, να επιτρέψει στην εταιρεία να παρέμβει.

Η Pfizer δεν γνώριζε την υπόθεση έως ότου τα στελέχη διάβασαν ρεπορτάζ σχετικά με αυτό τον περασμένο μήνα και τώρα θέλει να βοηθήσει το προσωπικό του FDA να εξετάσει τα εν λόγω έγγραφα για να διασφαλίσει ότι θα γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις, σύμφωνα με τη νέα κατάθεση.

Υπό το πρίσμα των αντιρρήσεων του FDA για το επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, η Pfizer «επιδιώκει να παρέμβει σε αυτήν την ενέργεια ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που εξαιρούνται από τη γνωστοποίηση βάσει της FOIA προστατεύονται επαρκώς καθώς η FDA συμμορφώνεται με την εντολή του Δικαστηρίου», το υπόμνημα υποστηρίζει που κατατέθηκε στην αίτηση παρέμβασης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στο δικαστήριο ότι θέλουν τη βοήθεια της Pfizer «λόγω της άνευ προηγουμένου ταχύτητας με την οποία το Δικαστήριο διέταξε την FDA να επεξεργαστεί τα επίμαχα αρχεία».

«Η FDA αναμένει ότι ο συντονισμός με την Pfizer για να λάβει τις απόψεις της εταιρείας σχετικά με το ποια τμήματα των αρχείων υπόκεινται στην Εξαίρεση 4, στο νόμο περί εμπορικών μυστικών, 18 U.S.C. § 1905, ή άλλες νόμιμες προστασίες θα είναι απαραίτητο συστατικό των προσπαθειών της υπηρεσίας να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες αυτής της υπόθεσης», ανέφεραν οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε απάντηση στην πρόταση της Pfizer.

Ωστόσο, οι ενάγοντες ζήτησαν από τον Pittman να απορρίψει την προσφορά της Pfizer.

«Αν και η FDA διαθέτει περισσότερους από επαρκείς πόρους για την ταχεία έκδοση των ζητούμενων εγγράφων και η υπηρεσία έχει δηλώσει επανειλημμένα τη δέσμευσή της για την προστασία των συμφερόντων της Pfizer, η Pfizer θα μπορούσε να βοηθήσει την FDA να επισπεύσει την έκδοση των ζητούμενων εγγράφων. Η Pfizer, ωστόσο, δεν παρέχει κανέναν λόγο για τον οποίο χρειάζεται να παρέμβει σε αυτό το θέμα για να παράσχει αυτή την υποτιθέμενη βοήθεια. Ούτε ο Ενάγων μπορεί να διακρίνει γιατί η Pfizer χρειάζεται να παρέμβει σε αυτό το θέμα για να βοηθήσει την FDA με την ταχεία έκδοση των ζητούμενων εγγράφων—μπορεί να παράσχει αυτή τη βοήθεια χωρίς να παρέμβει», ανέφερε σε συνοπτική περιγραφή οι Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια.

Ο δικαστής, είπε η ομάδα εναγόντων, θα πρέπει να ζητήσει από την Pfizer να διευκρινίσει πώς η παρέμβαση θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της παραγωγής εγγράφων.

Επιπλέον, οι δικηγόροι της Pfizer είπαν στους ενάγοντες ότι, ενώ η εταιρεία δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αμφισβητήσει την εντολή παραγωγής του δικαστηρίου, δεν θα απέκλειαν την αμφισβήτηση της εντολής αργότερα.

«Η Pfizer δεν σκοπεύει επί του παρόντος να ζητήσει από το Δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφαση της 6ης Ιανουαρίου 2022, αλλά η Pfizer δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί από την ικανότητά της να το πράξει εάν οι συνθήκες αλλάξουν έτσι ώστε να υπάρχει βάσιμος λόγος αργότερα να το κάνει», είπε ο Daniel Tobey, ένας από τους δικηγόρους της Pfizer, σε δήλωση στο δικαστήριο.

Οι ενάγοντες ανησυχούν ότι η εμπλοκή της Pfizer θα οδηγήσει στην ανανέωση της προσπάθειας του FDA να καθυστερήσει την παραγωγή των δεδομένων του εμβολίου.

Ο Πίτμαν πρόκειται να ακούσει επιχειρήματα υπέρ και κατά της προτεινόμενης παρέμβασης της Pfizer στις 28 Ιανουαρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Οι ρυθμιστικές αρχές χορήγησαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer τον Δεκέμβριο του 2020, υποστηρίζοντας, τότε, ότι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών.

Από τότε έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο παρέχει ελάχιστη προστασία έναντι της μόλυνσης και η αποτελεσματικότητά του έναντι σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί. Ορισμένες παρενέργειες που συνδέονται με το εμβόλιο, εν τω μεταξύ, εντοπίστηκαν μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής φλεγμονής και σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων.

Η FDA και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να συνιστούν σχεδόν σε όλους τους Αμερικανούς να λαμβάνουν το εμβόλιο και τις πρόσφατα εκκαθαρισμένες αναμνηστικές δόσεις για άτομα 12 ετών και άνω, ενώ τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών μπορούν να λάβουν την κύρια σειρά της Pfizer.

 

Image source:crainsdetroit.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...