ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Θεοδωρικάκος,fake news

Τάκης Θεοδωρικάκος 2021: Aποφασισμένος να βάλει τέλος στα fake news που διαδίδονται στο διαδίκτυο περι εμβολίου για την προστασία της δημόσιας υγείας

26 Sep, 2021

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκος μίλησε στο ΣΚΑΪ και είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στα fake news που διαδίδονται στο διαδίκτυο περι εμβολίου για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια. Θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα fake news θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Σε δηλωσή του στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε ότι: «δε θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία» και υπογράμμισε ότι όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη».

Μαλίστα μας αναφέρει ότι υπάρχουν πολίτες που βοηθάνε τις αρχές να εντοπίσουν τέτοιες περιπτώσεις: «Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, εναντία στη δημοσία υγεία, τη δημοσία ασφάλεια και το κράτος. Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία. Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη. Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι μετά την ανακοίνωση μας υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων».

Επίσης διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία».

Μέσα απο τις δηλώσεις του δείχνει ότι θέλει να βάλει φρένος στα ‘’fake’’ news των ανεμβολίαστων, και σύμφωνα με τον ίδιο, ότι όποιος προκαλέι αναστάτωση στην κοινωνία θα οδηγείται η υπόθεση αυτή θα πηγαίνει στην δικαιοσύνη.

Με αυτό τον τρόπο σφίγγει ο κλοίος για τους ανεμβολιάστους, υστέρα απο έρευνα που έγινε, σχετικά με την εξαπάτηση των ανεμβολίαστων, που είσβαλαν σε διαδικτυακές ομάδες αρνητών και αντιεμβολίαστων, πουλώντας νομικά όπλα και συμβουλές, υποσχόμενοι κάλυψη απο τις αποφάσεις του Δημοσίου για τα μέτρα και το εμβόλιο.

Πλέον η Διίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει βάλει σε στόχαστρο, τις ιστοσελίδες αλλά και προφίλ που προωθάνε ψευτικές ειδήσεις για τον κορωνοϊό. Επίσης σύμφωνα με τον με τον διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, εκτός απο το ποινικό κομμάτι, γίνεται φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα προστίματα. Δήλωσε στο ΣΚΑΪ προσθέντωτας και κάποιες ελληνικές σελίδες, οι οποίες ερευνώνται: «Από χθες με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκινήσαμε μια έρευνα να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Παπακώστας ανάφερε και εξήγησε τις διαδικάσιες που ακολουθούνται, αφότου εντοπισθούν, ότι το take down (κατέβασμα) των ιστοσελίδων δεν μπορεί να γίνει απο την ελληνική αστυνομία, παρα μόνο σε συγκεκριμένα αδικήματα: «Αυτό που γίνεται είναι ότι σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές, αυτές με τη σειρά τους χαρακτηρίζουν τα αδικήματα και στη συνέχεια η δικογραφία υποβάλλεται προκειμένου να πάρει τη νόμιμη οδό της δικαιοσύνης.
Είπε δε ότι στο μικροσκόπιο των αρχών μπορεί να βρεθούν τόσο προσωπικά προφίλ όσο και σελίδες υποκινητών, καθώς «δεν έχει σημασία αν το αδίκημα και η διέγερση γίνεται από ένα πρόσωπο ή είναι συλλογικό».

Πάμε να δούμε τα σχόλια του κόσμου τι λένε για την απόφαση που πάρθηκε απο τον υπουργό προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκο
1. «Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος με τις φασιστικές αυτές δηλώσεις,έκανε δημοσκοπήσεις της GPO. Πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στα αμερόληπτα αποτελέσματα άραγε των δημοσκοπήσεων όταν άνθρωποι που τις διευθύνουν λαμβάνουν θώκο και αλλάζουν ρότα; Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε ανήκε στην ΚΝΕ. Πολιτικά ταξίδια κάνει ο κύριος…»

 2. «Προς το παρόν περιορίζονται σε ανθρώπους που υπόσχονται επιτυχείς δικαστικές κινήσεις επ αμοιβή και πολύ καλά κάνουν. »

 3. «Ωραία να πάνε όμως μέσα και αυτοί που εμβολιάζουν τον κόσμο με το ζόρι πατώντας το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα να πάνε μέσα αυτοί που για τα λεφτά τρώνε κόσμο και το κρύβουν να πάνε μέσα αυτοί που έκαψαν τα πάντα για να βάλουν όπως όλοι ξέραμε τις ανεμογεννήτριες να πάνε μέσα για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να πάνε μέσα αυτοί που μας έχουν καταστρέψει όλους με χουντικές και δικτατορικές αποφάσεις και παράνομες και μετά θα πάμε και εμείς μέσα αλλά στα σπίτια σας έναν έναν θα σας βρίσκουμε αλήτες εγκληματίες όλα για το κέρδος και μόνο»

 4. «Ενώ οι “ειδικοί” του συστήματος μπορούν να λένε ό,τι παπαρα θέλουν, και να έχουν το”ακαταδιωκτο”… Τι δημοκρατία θεέ μου!!!!!! Τρίζουν τα κόκαλα του Περικλή… »

photo source agonaskritis.gr
Πηγή με βίντεο

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This