EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κάτω οι μάσκες !

Κάτω οι μάσκες !

20 Nov, 2023

Στην αλγεινή περίοδο της λαίλαπας του κορωνοϊού, που βιώνουμε παγκόσμια, και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για προστασία, ο διάσημος σύγχρονος συγγραφέας της Κίνας Σι Τσουάν  συνέθεσε μια «ωδή» αφιερωμένη στις μάσκες. Στο τέλος αυτής της ωδής, έγραφε χαρακτηριστικά τα εξής:

« Υπήρχαν Κινέζοι στο Σίδνεϊ που τους είχαν σπάσει στο ξύλο, γιατί φορούσαν μάσκες κι άλλοι στο    Βερολίνο, που τους ζητούσαν να βγάλουν τις μάσκες τους. Πώς να καταλάβουν τέτοιοι τύποι στο Σίδνεϊ και στο Βερολίνο ότι αυτός είναι ο τρόπος της ζωής μας και το νόημα της ύπαρξής μας? Αν μπορούσα θα φορούσα μια μάσκα και θα περπατούσα γυμνός στην έρημο να συναντήσω νεράιδες και αγγέλους. Ο κόσμος με μάσκα δεν μ’ αναγνωρίζει κι εγώ επειδή φοράω μάσκα δεν αναγνωρίζω  τον εαυτό μου. Στο νου μου επιβεβαιώνω συνεχώς ποιος είμαι αλλά η μάσκα μου πάντα με διαψεύδει. Στην πραγματικότητα όμως , όταν την βγάζω, ε, δεν συμβαίνει και τίποτε».

Προβληματίστηκα διαβάζοντας το βαθυστόχαστο αυτό κείμενο, και άρχισα να αναρωτιέμαι : Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή της φύσης με τα ολέθρια αποτελέσματα της πανδημίας, που μας ταλανίζει και έχει διαστρεβλώσει την ίδια μας την ύπαρξη;

Πόσο μεγάλη είναι η απαξίωση του Ανθρώπου, όταν η πολιτεία αποποιούμενη, κατά κάποιο τρόπο, την ευθύνη για τη διάσωση από την πανδημία, την αποδίδει στον ανήξερο, αδύναμο και περίτρομο πολίτη χωρίς  να τον στηρίζει να τον εμψυχώνει, ενώ συγχρόνως  απαριθμεί καθημερινά τον αριθμό ασθενών και πεθαμένων, επικεντρώνοντας την προσοχή του στον εμβολιασμό και στη χρήση της μάσκας! Και πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η μάσκα αυτή μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου συνωστίζονται κυριολεκτικά και καθημερινά  χιλιάδες εργαζόμενοι!

Προς ποια κοινωνία πορευόμαστε ; αδιαφορώντας για τον Άνθρωπο, στρεφόμαστε στο ρομπότ και τρέχουμε πίσω από την Τεχνολογία για να την… προλάβουμε, πριν γυρίσει από ευλογία σε κατάρα.

Τεχνητή γονιμοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, διαδικτυακό ρομπότ, ρομποτικός ποδοσφαιριστής και ίσως αναμένεται και… τεχνητός έρωτας και ρομποτικός εραστής!.. Όλα γίνονται εκτός ημών και όχι πάντα υπέρ ημών.

Δημιουργήσαμε, προχωρήσαμε αλματωδώς στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, και τώρα δεν επαρκούμε, είμαστε λίγοι, ασήμαντοι μπροστά στα δημιουργήματά μας !

Ας φτιάξουμε, λοιπόν, αυτή τη νέα  κοινωνία, ας αποχωρήσουμε εμείς, οι άνθρωποι, και ας παραχωρήσουμε τη θέση μας στα ρομπότ για να μην υποφέρουμε , τουλάχιστον, με μια τέτοια… μετάλλαξη. Εξάλλου, θα πρέπει πια να συνειδητοποιήσουμε ότι στο μυαλό των κυβερνώντων αυτή τη γη, βρίσκεται πάντα το χρήμα και όχι ο Άνθρωπος!

Κάτω, λοιπόν, οι μάσκες όχι βέβαια αυτές της προστασίας από την πανδημία, αλλά αυτές που καλύπτουν τα πρόσωπα όσων δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία και την ανάγκη μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής.

 

 

 

photo Anestiev / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This