EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η Κίνα αρωγός της Ρωσίας – παροχή στρατιωτικής τεχνολογίας

4 Aug, 2023
Κίνα αρωγός της Ρωσίας

Κίνα αρωγός της Ρωσίας

Κίνα αρωγός της Ρωσίας

Η Κίνα βοηθά τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις παρέχοντας στρατιωτική τεχνολογία, σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

Ουάσινγκτον,27.07.2023 21:47 ΒΤΑ Βουλγαρίας

Η Κίνα βοηθά τη Ρωσία να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις προμηθεύοντας τη Μόσχα με στρατιωτική τεχνολογία καθώς και τεχνολογία διπλής χρήσης (πολιτική και στρατιωτική), σύμφωνα με μια μη διαβαθμισμένη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το Reuters.

Η αξιολόγηση, που εκπονήθηκε από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI), δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Η Κίνα παρέχει τεχνολογία διπλής χρήσης που χρησιμοποιεί ο στρατός της Μόσχας για να συνεχίσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τους ελέγχους εξαγωγών», αναφέρεται στην έκθεση πληροφοριών.

«Τα τελωνειακά στοιχεία δείχνουν ότι οι κινεζικές κρατικές αμυντικές εταιρείες προμηθεύουν εξοπλισμό πλοήγησης, συσκευές παρεμβολής και ανταλλακτικά μαχητικών αεροσκαφών σε ρωσικές κυβερνητικές αμυντικές εταιρείες που έχουν επιβληθεί σε κυρώσεις», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η έκθεση σημειώνει ότι η Κίνα έχει γίνει «ένας ακόμη πιο σημαντικός εταίρος» της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Πληροφοριών, η Κίνα και η Ρωσία έχουν αυξήσει το μερίδιο του διμερούς εμπορίου που διακανονίζεται απο το κινεζικό νόμισμα, το γιουάν, και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις δύο χώρες επεκτείνουν τη χρήση τοπικών συστημάτων πληρωμών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Emmanuel Bon – ο επικεφαλής διπλωματικός σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron – είπε ότι η Κίνα προμηθεύει στη Ρωσία αγαθά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατιωτικός εξοπλισμός, αν και όχι σε μεγάλη κλίμακα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει προηγουμένως ανησυχία για τις μεταφορές «εξοπλισμού διπλής χρήσης» από την Κίνα προς στη Ρωσία. Ωστόσο, έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχουν δει ακόμη στοιχεία για μεταφορά όπλων για χρήση από τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης.

https://www.bta.bg/bg/news/world/497771-kitay-pomaga-na-rusiya-da-zaobikoli-sanktsiite-s-dostavka-na-voenni-tehnologii-

 

Τα μυστήρια των Κινέζων ΥΠΕΞ: Ο απολυθείς αγνοείται, ο νεοδιορισμένος έσπευσε στoν Ερντογάν για το πρώτο του ταξίδι

(26/07/2023)

https://hellasjournal.com/2023/07/ta-mistiria-ton-kinezon-ipex-o-apolithis-agnoite-o-neodiorismenos-espefse-ston-erntogan-gia-to-proto-tou-taxidi/

 

Pro-PRC HaiEnergy Campaign Exploits U.S. News Outlets via Newswire Services to Target U.S. Audiences; Evidence of Commissioned Protests in Washington, D.C.

(24/07/2023)

https://www.mandiant.com/resources/blog/pro-prc-haienergy-us-news

 

ASEAN’s Delicate Balancing Act

(27/07/2023)

https://www.chinausfocus.com/foreign-policy/aseans-delicate-balancing-act

 

 

 

photo we-o_rd35vfjgdnyzud3fw / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This