EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Και έσονται

Και έσονται οι (αι) δύο εις σάρκα μίαν…

5 Feb, 2024

Σκέφθηκα πολύ και προβληματίστηκα για να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομοφυλόφιλων. Αγαπώ την πρόοδο και ιδιαίτερα της χώρας μου, οι οικογενειακές όμως παραδόσεις, με έχουν διδάξει ότι γάμος είναι η σύζευξη ανδρός και γυναικός. Η λέξη γάμος, εξάλλου, όπως και το ρήμα από το οποίο προέρχεται, έχει για τον άνδρα την έννοια της σεξουαλικής  επαφής και επιτέλεσης της γενετήσιας πράξης εκ μέρους του ενεργητικού μέλους, εξ ου και η λέξη γαμπρός. Τόσο η φύση, όσο και οι χριστιανικές αρχές αυτό επιβάλλουν. Από την άλλη πλευρά, όμως, πιστεύω ότι τα άτομα που έχουν ιδιαιτερότητα θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην κοινωνία. Η κοινωνία προχωρά και η πολιτεία ήδη τους αποκατέστησε με το Συμφωνητικό Συμβίωσης, το οποίο εξασφαλίζει την νόμιμη και χωρίς απαξίωση ζωή τους.

 Το θέμα της τεκνοθεσίας (και όχι τεκνοποιίας) με οποιονδήποτε τρόπο επιτευχθεί, ξεφεύγει του συμφωνητικού συμβίωσης, προκαλώντας ποικίλα προβλήματα προς λύση. Τον όρο «παρένθετη μάνα» αρνούμαι να τον δεχθώ, γιατί τολμά να απαξιώσει την ιερή έννοια της μάνας, μετατρέποντας τη γυναίκα σε «μηχανή»… προτιμότερα τα… ρομπότ !   Το πλέον σημαντικό για την τεκνοθεσία  είναι, κατά την άποψή μου, το θέμα της ανατροφής των παιδιών. Θεωρώ, όπως και οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι η ομοφυλοφιλία δεν  είναι κληρονομική, αλλά προβληματίζομαι αν τα παιδιά αυτά θα αντιδράσουν ομαλά, όταν μεγαλώσουν και αντιληφθούν ποιοι/ποιες είναι οι γονείς τους. Δεν θα πρέπει να αναλογιστούμε τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η αντίδραση;

Καταλήγω, λοιπόν, στη σκέψη ότι τα ομόφυλα ζευγάρια, εφόσον αγαπούν τα παιδιά και είναι διατεθειμένα να αφοσιωθούν σε αυτά, μπορούν άνετα να λειτουργήσουν, όπως τα κανονικά ζευγάρια και να προχωρήσουν σε υιοθεσία. Είναι βέβαιο ότι η γονική φροντίδα, που θα τους προσφέρουν, θα είναι πολύ ανώτερη εκείνης που προσφέρεται ομαδικά στα ορφανοτροφεία. Επομένως θα αρκούσε μια απλή επέκταση του Συμφωνητικού Συμβίωσης στο θέμα της απόκτησης παιδιών.

Η κοινωνία εξελίσσεται και αυτό είναι φυσιολογικό, ποτέ όμως δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την καλή ή κακή της εξέλιξη, γι’ αυτό και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι στις θέσεις μας, ούτε να επιχειρούμε όλοι να συμφωνήσουμε. Η πολιτεία από την πλευρά της δεν οφείλει, πιστεύω, να συμμορφώνεται αβασάνιστα με οδηγίες που επιβάλλονται έξωθεν, γιατί κάθε λαός έχει τη δική του ψυχοσύνθεση και νοοτροπία. Στόχο πρέπει να έχει τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων, που θα προστατεύουν την ζωή των πολιτών της από τραύματα και κινδύνους.

Κλείνοντας, στο νου μου έρχεται το ανεπανάληπτο χιούμορ του ΚΥΡ για το επίμαχο νομοσχέδιο «για τον γάμο θα λένε: αρραβωνιάζεται ο δούλος του Θεού Νούμερο 1, τον δούλο του Θεού Νούμερο 2, και ο Νούμερο 2 να φοβείται  τον Νούμερο 1»!…

 

 

Ομ.καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικό Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής.
Πρώτη δημοσίευση  στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ https://vima.gr , photo alllessandro_ / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This