ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

καταστροφές στις ΗΠΑ

$145 δισεκατομμύρια δολάρια κόστισαν οι καταστροφές στις ΗΠΑ από τα καιρικά φαινόμενα το 2021

17 Jan, 2022

Το 2021 προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές στις ΗΠΑ εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που προήλθαν από την κλιματική αλλαγή.

Η καταστροφή δρόμων από την ζέστη στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, πάγωμα σωλήνων στο Τέξας και πληθώρα πυρκαγιών είναι μερικές μόνο από τις καταστροφές που συνέβησαν.

Ο οργανισμός Εθνικό Κέντρο για την Περιβαλλοντολογική Πληροφόρηση (National Centers for Environmental Information (NCEI)) παρακολούθησε 20 καιρικά φαινόμενα σε μια έκθεση τους που συλλογικά κόστισαν στην οικονομία των ΗΠΑ $145 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, στην έκθεση αυτή εκτιμάται ότι πέθαναν 688 άνθρωποι εξαιτίας αυτών των καιρικών φαινομένων, κάτι το οποίο δείχνει ότι δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα φαινόμενα μόνο και μόνο με το να προσαρμοστούμε.

Την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή έφεραν οι τροπικές καταιγίδες το 2021, αφού προκάλεσαν ζημιές αξίας $78.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτό το πόσο, τα $74 δισεκατομμύρια πήγαν στις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα από την Λουϊζιάνα στη Νέα Υόρκη.

Πέρα από τις τροπικές καταιγίδες, οι χειμερινές καταιγίδες προκάλεσαν ζημίες 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι τρομακτικές καταιγίδες και οι πυρκαγιές στοίχησαν στην χώρα, πέρα από την οικολογική καταστροφή, 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια και 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Το χειρότερο και πιο θανατηφόρο καιρικό γεγονός του 2021 ήταν η ξηρασία και έπειτα ο καύσωνας που έπληξε τη Δύση, προκαλώντας τον θάνατο 229 ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι άλλες αντίστοιχες αναλύσεις εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον καύσωνα στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό ήταν πολύ μεγαλύτερος. Το ίδιο ισχύει και για τον παγετώνα στο Τέξας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι καιρικές καταστροφές στοίχισαν στην οικονομία των ΗΠΑ 742,1 δισεκατομμύρια δολάρια και προκάλεσε τον θάνατο σε περίπου 4.519 ανθρώπους.

Οι συγγραφείς αυτής της έκθεσης είπαν, «Η κλιματική αλλαγή παίζει ρόλο στην αυξανόμενη συχνότητα ορισμένων τύπων ακραίων καιρικών συνθηκών που οδηγούν σε καταστροφές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κυρίως έχει αυξηθεί το πόσο ευπαθείς είμαστε στην ξηρασία, η αύξηση στην διάρκεια των εποχών των πυρκαγιών στις δυτικές πολιτείες και η πιθανότητα εξαιρετικά έντονων βροχοπτώσεων γίνεται πιο συχνή στις ανατολικές πολιτείες».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This