ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Κρεβάτια και σκηνές μόνο για εμβολιασμένους

Απίστευτο και όμως αληθινό! Κρεβάτια και σκηνές μόνο για εμβολιασμένους σεισμόπληκτους στην Κρήτη

2 Oct, 2021

Απίστευτο και όμως αληθινό. Κρεβάτια και σκηνές μόνο για εμβολιασμένους σεισμόπληκτους στην Κρήτη. Απαγορεύεται ενας ανεμβολιαστός να έχει κρεβάτια σε σκηνές και δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος. Ακόμη και σε μια τέτοια κατάσταση, οι αρμόδιοι δεν επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους να έχουν την ίδια πρόσβαση που έχουν οι εμβολιασμένοι.

Μια μήτερα με δύο παιδία τόνισε ότι: «Πρέπει οι αρμόδιοι να σταματήσουν να κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό, ειδικά όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για το αν θα μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα καφέ σε κλειστό χώρο, μιλάμε για το πώς θα προστατευτούμε από το κρύο και τις βροχές αφού δεν έχουμε σπίτι να μείνουμε. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για εμάς;»

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ενας ανεμβολίαστος να έχει πρόσβαση σε σκηνή για σεισμοπλήκτους πρέπει να κάνει το μονοδοσιακό εμβόλιο όπως τόνισε σχετικά κ. Βαμβάκας:  «Θα μπορεί να μπει ένας ενήλικας με rapid test εφόσον άμεσα κάνει το μονοδοσιακό εμβόλιο». Κρεβάτια και σκηνές μόνο για εμβολιασμένους.

Έντονη ανησυχία για τους σεισμόπλεικτους που είναι ανεμβολίαστοι και βρίοκονται ήδη σε σκηνές και φοβούνται μην τους βγάλουν έξω και φοβούνται που θα πάνε και τι θα κάνουν και το χειρότερο ότι μπορεί μέσα στην οικογένεια να υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολιαστοι, και δεν θέλουν να χωριστούν: «Εμείς τι θα κάνουμε; Πού θα πάμε; Θα μείνουμε στο κρύο και την παγωνιά;»

Επίσης το μεγάλο ερώτημα απο τους  κρητικούς γιατί προωθείται σαν λύση οι σκηνές;  απο την στιγμή που υπάρχουν άπειρα ξενοδοχεία και μπορούν να τους πάνε εκεί να ζήσουν μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημίες.

Αναφέρει σχετικά ο κ. Βαμβάκας ότι: «Μία οικογένεια που θα φιλοξενηθεί σε σπίτι ή σε δωμάτιο ξενοδοχείου δεν χρειάζεται να έχει εμβολιαστεί καθώς δεν έρχεται σε επαφή με αρκετό κόσμο. Όπως έχω ενημερωθεί υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία που μπορούμε να μεταφέρουμε οικογένειες». Επίσης αυτοιί που επιτρέπονται να μπούν σε ξενοδοχεία είναι μόνο όσοι εμβολιάζονται ή έχουν κάνει το μονοδοσιακό εμβόλιο σύμφωνα με τον κ. Βαμβάκας.

Επίσης τονίζει ο κ. Βαμβάκας ότι: «πως καμία οικογένεια δεν πρόκειται να μείνει χωρίς στέγη και γι’ αυτόν τον λόγο εργάζονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς».

Επιπλέον δηλώσεις επίσης ο κ. Βαμβακάς ότι: «Οι οδηγίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι σε ένα κοινό χώρο δεν μπορεί να μπει μεικτός πληθυσμός ακόμα και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει ειπωθεί είναι πως στο κλειστό θα είναι αρχικά εμβολιασμένοι με rapid test».

Επίσης ο Άκης Τσελεντης καταγγέλει την απάνθρωπη συμπεριφορά που έχουν απέναντι στους ανεμβολίαστους και μας λέει οτι: «Ακούστε να πω κάτι δύο λεπτά. Λοιπόν στο Αλκαρωχώρι είναι ακόμα στις σκηνές, ο καιρός χαλάει υπάρχει έναν ωραίο κέντρο κλειστό στάδιο, αλλά εκεί μέσα βάζουν μόνο τους εμβολιασμένους, οι ανεμβολίαστοι είναι απέξω. Πρωτάκουστο. Δεν μπορούν με ένα rapid test να τους βάζουν μέσα τους ανεμβολίαστους; Γιατί μπαίνουν στα λεωφορεία; Γιατί μπαίνουν στα τρένα; Ποίο είναι το πρόβλημα; Αυτό είναι βασικό θέμα αυτο που ήθελα να πω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται συνέχεια rapid test στους σεισμόπληκτους απο μονάδες της ΕΟΔΥ και σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό κρούσμα.

Photo: ieidiseis

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This