ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Κρούσματα μηνιγγίτιδας

Κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Φλόριντα

13 Apr, 2022

Μέχρι στιγμής 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου έχουν σημειωθεί στην Φλόριντα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο.

Οι επικεφαλής του τομέα της υγείας ενθαρρύνουν τις ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ομάδες των ομοφύλων, ατόμων με HIV, ή φοιτητών (λόγω των τελευταίων κρουσμάτων που συνέβησαν σε άτομα μεταξύ 18-22 ετών), να εμβολιαστούν κατά της σοβαρής αυτής ασθένειας.

Ο Γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα Τζέρεμι Ρέντφερν δήλωσε: “Τα νέα αυτά μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά θα πρέπει να γίνει σαφές ότι υπάρχει διαθέσιμο το εμβόλιο για αυτή την ασθένεια”.

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος προκαλείται από βακτήρια (βλ. φωτογραφία) που δεν είναι τόσο μεταδοτικά όσο οι δια αέρος μεταφερόμενοι ιοί και συνήθως απαιτούν στενή επαφή για κάποιο χρονικό διάστημα ή άμεση επαφή, όπως το φιλί ή κοινή χρήση ποτών, για να εξαπλωθούν. Μπορεί αρχικά να εμφανιστεί ως ασθένεια που μοιάζει με γρίπη και να επιδεινωθεί γρήγορα για να συμπεριλάβει λοιμώξεις του βλεννογόνου του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, γνωστές ως μηνιγγίτιδα, και την κυκλοφορία του αίματος.

Η αύξηση των κρουσμάτων της Φλόριντα εμφανίζεται την ίδια στιγμή που το CDC αναφέρει σημαντικές αυξήσεις στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης της γονόρροιας, της σύφιλης και της συγγενούς σύφιλης που μεταδίδεται από έγκυες γυναίκες στα νεογνά τους. Η εθνική έκθεση επιτήρησης STD 2020 του CDC που δημοσιεύθηκε την Τρίτη διαπίστωσε ότι τα αναφερόμενα περιστατικά γονόρροιας αυξήθηκαν κατά 10% και τα κρούσματα σύφιλης αυξήθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με το 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σύφιλη στα νεογνά αυξήθηκε σχεδόν κατά 15% από το 2019 και περίπου 235% σε σύγκριση με το 2016. Και παρόλο που τα αναφερόμενα κρούσματα χλαμυδίας μειώθηκαν κατά 13% από το 2019, αξιωματούχοι του CDC είπαν ότι η πτώση είναι πιθανό να οφείλεται στον μειωμένο έλεγχο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Δρ Τζόναθαν Μέρμιν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου για την Πρόληψη HIV, Ιογενούς Ηπατίτιδας, πρόσθεσε ότι “Υπάρχει μια πρόσφατη έρευνα που μόλις δημοσιεύτηκε και έδειξε ότι ένα εμβόλιο για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο μπορεί να έχει παράπλευρα οφέλη και να μειώνει τον κίνδυνο γονόρροιας κατά περίπου 30%». «Υπάρχει περισσότερη έρευνα για αυτό, αλλά δείχνει τουλάχιστον κάποια ελπίδα ότι στο μέλλον θα μπορούσαμε να αναπτύσσουμε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια κατά της γονόρροιας».  

 

Πηγή: Miami Herald

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα