EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κρούσματα μηνιγγίτιδας

Κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Φλόριντα

13 Apr, 2022

Μέχρι στιγμής 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου έχουν σημειωθεί στην Φλόριντα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο.

Οι επικεφαλής του τομέα της υγείας ενθαρρύνουν τις ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ομάδες των ομοφύλων, ατόμων με HIV, ή φοιτητών (λόγω των τελευταίων κρουσμάτων που συνέβησαν σε άτομα μεταξύ 18-22 ετών), να εμβολιαστούν κατά της σοβαρής αυτής ασθένειας.

Ο Γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα Τζέρεμι Ρέντφερν δήλωσε: “Τα νέα αυτά μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά θα πρέπει να γίνει σαφές ότι υπάρχει διαθέσιμο το εμβόλιο για αυτή την ασθένεια”.

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος προκαλείται από βακτήρια (βλ. φωτογραφία) που δεν είναι τόσο μεταδοτικά όσο οι δια αέρος μεταφερόμενοι ιοί και συνήθως απαιτούν στενή επαφή για κάποιο χρονικό διάστημα ή άμεση επαφή, όπως το φιλί ή κοινή χρήση ποτών, για να εξαπλωθούν. Μπορεί αρχικά να εμφανιστεί ως ασθένεια που μοιάζει με γρίπη και να επιδεινωθεί γρήγορα για να συμπεριλάβει λοιμώξεις του βλεννογόνου του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, γνωστές ως μηνιγγίτιδα, και την κυκλοφορία του αίματος.

Η αύξηση των κρουσμάτων της Φλόριντα εμφανίζεται την ίδια στιγμή που το CDC αναφέρει σημαντικές αυξήσεις στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης της γονόρροιας, της σύφιλης και της συγγενούς σύφιλης που μεταδίδεται από έγκυες γυναίκες στα νεογνά τους. Η εθνική έκθεση επιτήρησης STD 2020 του CDC που δημοσιεύθηκε την Τρίτη διαπίστωσε ότι τα αναφερόμενα περιστατικά γονόρροιας αυξήθηκαν κατά 10% και τα κρούσματα σύφιλης αυξήθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με το 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σύφιλη στα νεογνά αυξήθηκε σχεδόν κατά 15% από το 2019 και περίπου 235% σε σύγκριση με το 2016. Και παρόλο που τα αναφερόμενα κρούσματα χλαμυδίας μειώθηκαν κατά 13% από το 2019, αξιωματούχοι του CDC είπαν ότι η πτώση είναι πιθανό να οφείλεται στον μειωμένο έλεγχο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Δρ Τζόναθαν Μέρμιν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου για την Πρόληψη HIV, Ιογενούς Ηπατίτιδας, πρόσθεσε ότι “Υπάρχει μια πρόσφατη έρευνα που μόλις δημοσιεύτηκε και έδειξε ότι ένα εμβόλιο για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο μπορεί να έχει παράπλευρα οφέλη και να μειώνει τον κίνδυνο γονόρροιας κατά περίπου 30%». «Υπάρχει περισσότερη έρευνα για αυτό, αλλά δείχνει τουλάχιστον κάποια ελπίδα ότι στο μέλλον θα μπορούσαμε να αναπτύσσουμε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια κατά της γονόρροιας».  

 

Πηγή – photo https://miamiherald.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This