EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κυβερνήτης του Τέξας

Κυβερνήτης του Τέξας Άμποτ: Ο Μπάιντεν είναι υπεύθυνος για τους θανάτους 50 παράνομων μεταναστών που βρέθηκαν σε φορτηγό

30 Jun, 2022

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είπε ότι εν μέρει ευθύνονται οι πολιτικές της παράνομης μετανάστευσης της κυβέρνησης Μπάιντεν, αφού δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό κοντά στο Σαν Αντόνιο.

Ώρες αφότου βρέθηκαν τα πτώματα στο πίσω μέρος ενός 18τροχου φορτηγού τη Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Twitter, λέγοντας: «Αυτοί οι θάνατοι είναι στον [πρόεδρο Τζο] Μπάιντεν».

«Είναι αποτέλεσμα των θανατηφόρων πολιτικών του για τα ανοιχτά σύνορα», έγραψε ο Άμποτ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. «Δείχνουν τις θανατηφόρες συνέπειες της άρνησής του να επιβάλει το νόμο».

Το βράδυ της Δευτέρας, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκούμενο. Την Τρίτη, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 48 καθώς δύο άνθρωποι πέθαναν σε κοντινό νοσοκομείο, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Baptist Health System στο KSAT-TV.

«Είναι τραγικό», είπε στον σταθμό ο δήμαρχος του Σαν Αντόνιο Ρον Νίρενμπεργκ. «Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι που έφεραν αυτούς τους ανθρώπους σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες θα διωχθούν στο μέγιστο βαθμό του νόμου».

Οι παράνομοι μετανάστες πιθανότατα πέθαναν λόγω θερμοπληξίας ή θερμικής εξάντλησης καθώς παγιδεύτηκαν μέσα σε ένα -ρυμουλκούμενο σε καιρό 100 βαθμών F, δήλωσε στο KSAT ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο Τσαρλς Χουντ. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα θύματα ήταν κυρίως έφηβοι και νεαροί ενήλικες και δεν είναι σαφές εάν κάποια παιδιά μεταφέρονταν παράνομα πέρα ​​από τα σύνορα.

Το 2021, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί αναχαιτίστηκαν καθώς προσπάθησαν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά μήκος των νότιων συνόρων, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος. Τον Οκτώβριο του 2021, η υπηρεσία ανέφερε ότι οι συλλήψεις στα σύνορα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών για το οικονομικό έτος 2021.

Ανοιχτά σύνορα

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πει συχνά ότι η αύξηση στις παράνομες διελεύσεις των συνόρων οφείλεται στην αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιβάλει τους ομοσπονδιακούς νόμους για τη μετανάστευση και τη συστηματική ανατροπή των βασικών συνοριακών πολιτικών της εποχής Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων που δημιουργήθηκαν για να αναχαιτιστεί η πανδημία COVID-19.

Εν τω μεταξύ, οι επικεφαλής των συνδικάτων της Συνοριακής Περιπολίας επέκριναν τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και επαίνεσαν τα σχέδια του Άμποτ να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση στην πολιτεία του. Πέρυσι, oΆμποτ εξέδωσε μια σειρά από εντολές, συμπεριλαμβανομένης μιας που επιτρέπει στους κρατικούς στρατιώτες να παρασύρουν οχήματα με παράνομους μετανάστες που είναι ύποπτοι για COVID-19.

«Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Έχουμε μίλια και μίλια συνόρων που απλώς δεν περιπολούνται επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ειλικρινά, μια εισβολή», είπε ο Μπράντον Τζαντ, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Συνοριακής Περιπολίας, νωρίτερα φέτος. «Όταν έχεις να κάνεις με περισσότερες από 200.000 παράνομες διελεύσεις συνόρων το μήνα, δεν ξέρω πώς δεν το αποκαλείς, παρά μόνο εισβολή».

Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν μια οικονομική κρίση στην Κεντρική και Νότια Αμερική για την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, αν και οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας είπαν ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο φτάνουν στα σύνορα – όχι μόνο άτομα από τη Λατινική Αμερική.

Photo: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This