EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
κυρώσεις στο Πεκίνο

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εισάγουν νομοθεσία που επιβάλλει κυρώσεις στο Πεκίνο λόγω παρεμπόδισης της έρευνας προέλευσης του COVID-19

12 Jan, 2022

Ο γερουσιαστής Marco Rubio (R-Fla.), μαζί με άλλους 15 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, έχει εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει κυρώσεις στο Πεκίνο και άλλους περιορισμούς σε Κινέζους αξιωματούχους και επιστήμονες, εκτός εάν το Πεκίνο επιτρέψει μια «αξιόπιστη και ολοκληρωμένη διεθνή έρευνα» για την προέλευση του COVID-19 σε ύποπτα εργαστήρια στην Κίνα.

«Επί δύο χρόνια, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) εμπόδισε όλες τις προσπάθειες για να αποκαλύψει την πραγματική προέλευση του COVID-19», είπε ο Ρούμπιο σε δήλωση της 11ης Ιανουαρίου από το γραφείο του. «Γνωρίζουμε ότι ο ιός προήλθε από την Κίνα, ωστόσο, οι προσπάθειες του ΚΚΚ να συσκοτίσει την αλήθεια έχουν οδηγήσει σε αμέτρητους θανάτους και άσκοπα βάσανα παγκοσμίως».

Ο Ρούμπιο πρόσθεσε: «To νομοσχέδιο μου θα αναγκάσει το ΚΚΚ να συζητήσει».

Το νομοσχέδιο, που ονομάζεται νόμος επικύρωσης, διερεύνησης και προσδιορισμού προέλευσης του κορωνοϊού (COVID) του 2020, δίνει στο κινεζικό καθεστώς 90 ημέρες μετά τη θέσπιση της νομοθεσίας να ανοίξει τα εργαστήριά του στην έρευνα.

Σύμφωνα με τη γλώσσα του νομοσχεδίου (pdf), μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μια «διαφανή διεθνή ιατροδικαστική έρευνα» του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν (WIV), του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Γουχάν και του Wuhan Institute of Biological Products, καθώς και όλα τα άλλα εργαστήρια στην κινεζική πόλη Wuhan.

Οι νυν και πρώην υπάλληλοι σε αυτά τα εργαστήρια θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους ειδικούς, οι οποίοι θα πρέπει επίσης να έχουν «απεριόριστη πρόσβαση» σε καλλιέργειες ιών, βάσεις δεδομένων και δείγματα σε αυτές τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο ονομάζει τη Shi Zhengli, την κορυφαία ιολόγο της Κίνας που εργάζεται στο WIV, και λέει ότι τα εργαστηριακά ημερολόγια και τα σημειωματάρια της θα πρέπει να διατεθούν στην ερευνητική ομάδα.

Ο WIV θεωρείται από καιρό ύποπτος ως η προέλευση του ιού \, του παθογόνου που προκαλεί το COVID-19, δεδομένου ότι το ινστιτούτο διεξάγει έρευνα για τους κοροναϊούς των νυχτερίδων για πάνω από μια δεκαετία. Επιπλέον, το ινστιτούτο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από μια αγορά της Γουχάν, όπου εμφανίστηκε το πρώτο σύμπλεγμα κρουσμάτων μόλυνσης.

Το Πεκίνο έχει αρνηθεί ότι η προέλευση του ιού συνδέθηκε με τον WIV και έχει προωθήσει μια φυσική ζωονοσογόνα υπόθεση – ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ένα ζώο ξενιστή.

Photo: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This