ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

κυρώσεις στο Πεκίνο

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εισάγουν νομοθεσία που επιβάλλει κυρώσεις στο Πεκίνο λόγω παρεμπόδισης της έρευνας προέλευσης του COVID-19

12 Jan, 2022

Ο γερουσιαστής Marco Rubio (R-Fla.), μαζί με άλλους 15 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, έχει εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει κυρώσεις στο Πεκίνο και άλλους περιορισμούς σε Κινέζους αξιωματούχους και επιστήμονες, εκτός εάν το Πεκίνο επιτρέψει μια «αξιόπιστη και ολοκληρωμένη διεθνή έρευνα» για την προέλευση του COVID-19 σε ύποπτα εργαστήρια στην Κίνα.

«Επί δύο χρόνια, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) εμπόδισε όλες τις προσπάθειες για να αποκαλύψει την πραγματική προέλευση του COVID-19», είπε ο Ρούμπιο σε δήλωση της 11ης Ιανουαρίου από το γραφείο του. «Γνωρίζουμε ότι ο ιός προήλθε από την Κίνα, ωστόσο, οι προσπάθειες του ΚΚΚ να συσκοτίσει την αλήθεια έχουν οδηγήσει σε αμέτρητους θανάτους και άσκοπα βάσανα παγκοσμίως».

Ο Ρούμπιο πρόσθεσε: «To νομοσχέδιο μου θα αναγκάσει το ΚΚΚ να συζητήσει».

Το νομοσχέδιο, που ονομάζεται νόμος επικύρωσης, διερεύνησης και προσδιορισμού προέλευσης του κορωνοϊού (COVID) του 2020, δίνει στο κινεζικό καθεστώς 90 ημέρες μετά τη θέσπιση της νομοθεσίας να ανοίξει τα εργαστήριά του στην έρευνα.

Σύμφωνα με τη γλώσσα του νομοσχεδίου (pdf), μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μια «διαφανή διεθνή ιατροδικαστική έρευνα» του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν (WIV), του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Γουχάν και του Wuhan Institute of Biological Products, καθώς και όλα τα άλλα εργαστήρια στην κινεζική πόλη Wuhan.

Οι νυν και πρώην υπάλληλοι σε αυτά τα εργαστήρια θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους ειδικούς, οι οποίοι θα πρέπει επίσης να έχουν «απεριόριστη πρόσβαση» σε καλλιέργειες ιών, βάσεις δεδομένων και δείγματα σε αυτές τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο ονομάζει τη Shi Zhengli, την κορυφαία ιολόγο της Κίνας που εργάζεται στο WIV, και λέει ότι τα εργαστηριακά ημερολόγια και τα σημειωματάρια της θα πρέπει να διατεθούν στην ερευνητική ομάδα.

Ο WIV θεωρείται από καιρό ύποπτος ως η προέλευση του ιού \, του παθογόνου που προκαλεί το COVID-19, δεδομένου ότι το ινστιτούτο διεξάγει έρευνα για τους κοροναϊούς των νυχτερίδων για πάνω από μια δεκαετία. Επιπλέον, το ινστιτούτο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από μια αγορά της Γουχάν, όπου εμφανίστηκε το πρώτο σύμπλεγμα κρουσμάτων μόλυνσης.

Το Πεκίνο έχει αρνηθεί ότι η προέλευση του ιού συνδέθηκε με τον WIV και έχει προωθήσει μια φυσική ζωονοσογόνα υπόθεση – ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ένα ζώο ξενιστή.

Photo: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.