ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η Ελληνίδα μαθήτρια που πήρε υποτροφία 100% για το MIT

17 Aug, 2021

Στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), έγινε δεκτή για σπουδές με πλήρη υποτροφία, η μαθήτρια της 3ης Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Βόλου Κωνσταντίνα Ρασβάνη. Έτσι, θα μπορέσει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, σπουδάζοντας σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στον επιστημονικό κλάδο των Μαθηματικών και της Πληροφορικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει κανείς δεκτός στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, καθώς δεκτές γίνονται μόνο το 4% των αιτήσεων.

Η Βολιώτισσα μαθήτρια είχε υποβάλλει την αίτηση της στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο από τον περασμένο Οκτώβριο. Επέλεξε λοιπόν να στείλει αιτήσεις σε κάποια από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και να μην λάβει μέρος στην διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, με σκοπό να εισέλθει σε κάποιο Ελληνικό πανεπιστήμιο. Πέραν όμως του MIT, είχε κάνει επίσης αιτήσεις στα πανεπιστήμια του Princeton και του Rice, όπου έγινε επίσης δεκτή, ωστόσο πρώτη της επιλογή αποτελούσε το MIT, το οποίο και επέλεξε.

Η κλίση της στις θετικές επιστήμες είχε ήδη φανεί ενώ βρισκόταν σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς έχει καταφέρει να λάβει πολλές διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς. Μεταξύ αυτών έχει κερδίσει διπλό μετάλλιο στην Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Ακόμα, έχει λάβει πολύ καλές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα κοριτσιών και σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής. Ασχολείται επίσης με διάφορα άλλα ερευνητικά project, καθώς επίσης και με την κρυπτογραφία. Έτσι, το πλούσιο βιογραφικό της, οι διακρίσεις και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών της, της επέτρεψαν να γίνει δεκτή από ίσως το καλύτερο τεχνολογικό ίδρυμα του κόσμου.

Αυτό που κάνει ακόμα σπουδαιότερο το επίτευγμά της είναι το γεγονός ότι εκτός του ότι έγινε δεκτή στο MIT, κατάφερε να κερδίσει και μια πλήρη υποτροφία σε αυτό, η θα της καλύψει τα δίδακτρα της στο πανεπιστήμιο, τη διαμονή της στην Αμερική, καθώς και την διατροφή της. Η Κωνσταντίνα αναμένεται να μεταβεί στις ΗΠΑ τον Αύγουστο ώστε να ξεκινήσει τον τετραετή κύκλο των προπτυχιακών σπουδών της, κάνοντας έτσι το όνειρο της πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δήλωση της Κωνσταντίνας, σκοπεύει να εντρυφήσει στα Μαθηματικά και την Πληροφορική, ώστε να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στους τομείς αυτούς, προσφέροντας έτσι στις επιστήμες αυτές, ένα ακόμα σπουδαίο μυαλό.

Η διάκριση αυτή της Κωνσταντίνας αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από την σχολική κοινότητα του Βόλου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου “Η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά”, ενώ πρόσθεσε πως “χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες”.

Έτσι, το μέλλον της Κωνσταντίνας Ρασβάνη προβλέπεται λαμπρό, σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο έχει αναδείξει συνολικά 78 νομπελίστες και το οποίο παρέχει όλα τα εφόδια στους φοιτητές του, ώστε να εξελιχθούν και να διαπρέψουν στον τομέα με τον οποίο έχουν επιλέξει να ασχοληθούν.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.