EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Λιπώδες Ήπαρ

Λιπώδες Ήπαρ – Fatty Liver

29 Nov, 2021

To λίπος στο συκώτι διογκώνει τα ηπατικά κύτταρα μαζί με την συσσώρευση του νερού. Αυτό
προκαλεί πόνο και στην πορεία ίκτερο .Δημιουργείται από παχυσαρκία η σακχαρώδη διαβήτη
διατροφή με πολλά λιπαρά πχ. Φαστ φούντ γλυκά αλκοόλ ωμά θαλασσινά .

Η νόσος αυτή του ήπατος αυξάνει τον κίνδυνο σε μεγάλο ποσοστό.

Δεν το καταλαβαίνει ο ασθενής επειδή αρχικά δεν πονάει η δημιουργεί κάποια συμπτώματα που όμως αν δεν το προλάβετε σκοτώνει αργά αργά.

Το υπερβολικό αποθηκευμένο λίπος προκαλεί φλεγμονές και ουλώδεις ιστούς.
Επειδή το μεταβολικό σύνδρομο μπορεί να βλάψει και την καρδιά ή να προκαλέσει ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο θα πρέπει να παρακολουθούν και την πίεση τους όσοι έχουν υπέρταση. Μπορεί ακόμα να εμφανίσει
και καρκίνο του ήπατος εάν υπάρχουν χρόνιες παθήσεις όπως η κίρρωση που είναι εύκολο να οδηγήσει ηπατική ανεπάρκεια. Το λίπος στην κοιλιά τα τριγλυκερίδια στα ύψη και η κακή λειτουργία ινσουλίνης είναι και αυτά επιβαρυντικά.

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος εμφανίζεται σε αρκετά νέους ανθρώπους γύρω στα 40 έως τα 55 έτη.

Να θυμάστε ότι το συκώτι μας επεξεργάζεται τις τροφές τα φάρμακα το αλκοόλ και μεταβολίζει τα πάντα ότι βάζουμε στο στόμα μας .

Το ήπαρ είναι μείζων αδένας του πεπτικού συστήματος γιαυτό και χρειάζεται πολύ προσοχή διότι χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή. Θεωρείται το εργοστάσιο του οργανισμού και όχι άδικα αφού κάνει τις περισσότερες λειτουργίες μετά το νευρικό σύστημα

Ευτυχώς θεραπεύεται εύκολα αρκεί να το προλάβετε στην αρχή με καλή διατροφή όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά δημητριακά πρωτεϊνες άπαχο γάλα καθόλου αλκοόλ και άν χρειαστούν και κάποια φάρμακα η συμπληρώματα διατροφής.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Το Silybum marianum θεωρείται απο τα καλύτερα μαζί με το taraxacum officinalis to chicory synara. Η λεκιθίνη μετά απο τα γεύματα είναι σωτήριο διότι είναι γαλακτωματοποιητής και ενώνει τα λιπαρά με τα υδατικά στοιχεία .Η μαγιά απο κόκκινο ρύζι λιώνει το λίπος καθώς και η χολίνη. Εάν πάτε στο γιατρό σας η στο φαρμακοποιό σας, θα μπορούσαν να σας προτείνουν έτοιμα φυτικά σκευάσματα ανάλογα συμπλέγματα που σε τρείς μήνες μαζί με την κατάλληλη διατροφή και λίγη άσκηση θα τα πάτε περίφημα,αρκεί να μην περιμένετε να το φτάσετε στο απροχώρητο.

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΑΣ

To chelidonium είναι απο τα κορυφαία για το λιπώδες ήπαρ.
Το Lycopodium clavatum και αυτό κάνει το ίδιο αλλά βοηθάει και στα γαστρικά προβλήματα και ειδικά στην οξύτητα και στο φούσκωμα ή διάταση κοιλίας.
Το calcarea carbonica αυτό είναι ότι πρέπει για την παχυσαρκία με δυσκοιλιότητα.
Το nux vomica είναι για λιπώδες ήπαρ και αυτό αλλά για την υπέρ κατανάλωση αλκοόλ.
Καλή επιτυχία να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας!!!!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This