EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μεξικανικά καρτέλ

Μεξικανικά καρτέλ στοχεύουν στη Μοντάνα με φαιντανύλη λόγω υψηλών κερδών

23 Jun, 2022

Μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών που διασχίζουν τα νότια σύνορα στοχεύουν την πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ με φαιντανύλη επειδή υπάρχουν «τεράστια κέρδη» που πρέπει να αποκομιστούν εκεί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο γενικός εισαγγελέας της Μοντάνα Austin Knudsen είπε στο  Fox News ότι ο αριθμός των θανάτων από φαιντανύλη στην πολιτεία αυξάνεται δραστικά από το 2020 και ότι οι πληροφορίες έχουν δείξει ότι καρτέλ ναρκωτικών από το Μεξικό στοχεύουν συγκεκριμένα τη Μοντάνα για να ενισχύσουν τα κέρδη τους.

«Από το 2020, το εργαστήριό μας για την εγκληματικότητα επιβεβαίωσε ότι οι θάνατοι από φαιντανύλη αυξήθηκαν κατά 1.100 τοις εκατό», δήλωσε ο Knudsen στις 22 Ιουνίου.

«Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες καρτέλ ότι στοχεύουν στη Μοντάνα επειδή γνωρίζουν ότι μπορούν να αποκομίσουν τεράστια κέρδη εδώ πουλώντας ένα προϊόν που δεν τους κοστίζει σχεδόν καθόλου», πρόσθεσε ο Knudson.

Η φαιντανύλη είναι ένα ισχυρό συνθετικό οπιοειδές που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του έντονου πόνου, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά εθιστικό.

Η Drug Enforcement Administration (DEA) έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οι έμποροι βάζουν φαιντανύλη σε ψεύτικα συνταγογραφούμενα χάπια όπως το OxyContin, το Percocet και το Vicodin, τα οποία είναι κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μέτριου έως σοβαρού πόνου, αλλά και τα οποία καταχρώνται ευρέως μεταξύ των εξαρτημένων.

Ο Knudson είπε στο Fox ότι ένα μπλε δισκίο M30 (χάπια Oxycodone) θα πωλούνταν για $10 έως $15 στο Phoenix, το Denver ή το Salt Lake City, αλλά στη Μοντάνα, μπορούν να πουληθούν για περίπου $100 επειδή η πολιτεία βρίσκεται πιο μακριά από τα σύνορα, που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη διαθεσιμότητα ή πρόσβαση σε παράνομα ναρκωτικά.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι τα καρτέλ στο Μεξικό μπορούν να παράγουν αυτά τα δισκία φαιντανύλης για πένες στο δολάριο», είπε ο Knudsen. «Υπάρχει τεράστιο κίνητρο κέρδους για τα καρτέλ».

Ο γενικός εισαγγελέας πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου βρίσκουν τακτικά εγκληματίες που ταξιδεύουν με έως και 10.000 ταμπλέτες, ένα ποσό αρκετά μεγάλο για να σκοτώσει κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στη Μοντάνα.

Εν τω μεταξύ, ο Dr. Robert Sherrick, ο επικεφαλής ιατρικός υπεύθυνος για τις Κοινοτικές Ιατρικές Υπηρεσίες, που λειτουργεί τέσσερα κέντρα θεραπείας οπιοειδών στη Μοντάνα και άλλα 46 σε εθνικό επίπεδο, είπε στο Fox ότι περίπου το 70 τοις εκατό των ασθενών που επισκέπτονται τα κέντρα του έχουν διαταραχή χρήσης οπιοειδών και εξετάσεις θετικές για φαιντανύλη.

«Εάν κάποιος έχει σοβαρό εθισμό σε [ένα] οπιοειδές, είτε είναι φαιντανύλη είτε οποιοδήποτε άλλο οπιοειδές, πρέπει πραγματικά να ξεκινήσει θεραπεία. Πρέπει να πάρουν φάρμακα», είπε ο Σέρικ, προσθέτοντας ότι τα άτομα με εθισμό στη φεντανύλη έχουν μικρότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν επιτυχώς την απεξάρτηση σε σύγκριση με άλλα οπιοειδή λόγω της εξαιρετικά εθιστικής φύσης της φαιντανύλης.

Σύμφωνα με στοιχεία της μη κερδοσκοπικής ομάδας  Families Against Fentanyl που δημοσιεύθηκαν τον Φεβρουάριο, οι θάνατοι από το φάρμακο έχουν διπλασιαστεί σε 30 πολιτείες σε μόλις δύο χρόνια και υπερτριπλασιάστηκαν σε 15 πολιτείες.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων από φαιντανύλη ήταν το υψηλότερο στη Δυτική Βιρτζίνια το 2021, με 64,4 θανάτους από φαιντανύλη ανά 100.000 κατοίκους της Δυτικής Βιρτζίνια, ενώ η Φλόριντα είχε τον υψηλότερο συνολικό αριθμό θανάτων από φαιντανύλη το 2021, με 5.161.

Ακολούθησε στενά η Καλιφόρνια με συνολικά 5.123 θανάτους από φαιντανύλη πέρυσι.

Η φαιντανύλη είναι πλέον η νούμερο ένα αιτία θανάτου για Αμερικανούς ηλικίας 18 έως 45 ετών, σύμφωνα με το Families Against Fentanyl.

Ο βουλευτής της Μοντάνα, Matt Rosendale, Ρεπουμπλικανός, έχει επισημάνει στο παρελθόν τις αποτυχημένες μεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αύξηση των πωλήσεων φαιντανύλης στην πολιτεία.

 

«Ο Μπάιντεν και οι πολιτικές των Δημοκρατικών για τα ανοιχτά σύνορα επέτρεψαν στη φαιντανύλη να ρέει πέρα ​​από τα σύνορά μας και στις γειτονιές μας», έγραψε ο Ροσεντίλ στο Twitter τον Μάρτιο. «Η Montana παρουσίασε σημαντική αύξηση στους θανάτους από φαιντανύλη ως συνέπεια. Οι κοινότητές μας είναι λιγότερο ασφαλείς λόγω της αποτυχημένης ηγεσίας του Μπάιντεν».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να καταπολεμήσει την επιδημία υπερβολικής δόσης φαιντανύλης στην Αμερική μέσω προγραμμάτων μείωσης της βλάβης, διευρυμένης θεραπείας και διακοπής των αλυσίδων εφοδιασμού των εμπόρων ναρκωτικών.

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This