EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

17 Jul, 2023
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

  Μία φορά και έναν καιρό , υπήρχε μιά μικρή καί πανέμορφη Χώρα , πού τη λέγανε Ελλάδα. Οι ομορφιές της ήταν τόσες πολλές που όλη η γής ήξερε για αυτές. Ηταν η πιό διάσημη χώρα στον κόσμο . Ο αρχαίος πολιτισμός της είταν πολύ διάσημος γιατί όλοι οι Λαοί του κόσμου έπαιρναν και μάθαιναν για πολλά και διάφορα. Σ΄αυτη τη μικρη πανεμορφη και διάσημη χώρα αναπτύχθηκαν επιστήμες,άνοιξαν σχολές και δίδαξαν μεγάλοι φιλόσοφοι οπως ο Αριστοτέλης ,ο Πλάτων,ο Σωκρατης ,ο Ηροδοτος …. καθως επίσης και ρήτορες όπως ο Δημοσθενης ο Ισοκράτης ο Λυσίας και πολλοί άλλοι. Εκεί άνθησαν όλες οι επιστήμες οπως η Ιατρικη ,η Ιστορια, η Γεωγραφία, η Γεωμετρία , η Αστρονομία ,τα Μαθηματικά , οι τέχνες ,η ποίηση,το θέατρο και ολα τα άλλα που συγκροτούν το ανθρώπινο μεγαλείο και κανουν τον άνθρωπο … πιο άνθρωπο.

Η μοναδική αυτή χώρα ,η Ελλας , έδωσε στόν άλλο απολίτιστο και άξεστο κόσμο όλα τα εφόδια για να εκπολιτισθεί και να προοδεύσει σε όλα τα πεδια. Στην Αρχαία Ελλαδα όπου κάποια στιγμή το μεγαλείο του Μεγάλου Αλεξανδρου εκανε την αυτοκρατορία να κατακτησει όλον τον γνωστό τότε κόσμο , ήρθαν και θαύμασαν και σπούδασαν πολλοί ξένοι από διάφορες χώρες. Ρωμαίοι Αυτοκράτορες , Αρχηγοι πολλών άλλων κρατών ήρθαν και σπούδασαν το Ελληνικο πνεύμα και κυβέρνησαν τις πατρίδες τους με σύνεση και γενναιότητα όπως άρμοζε. Η μικρή αυτή χώρα πρόσφερε απλόχερα τον πλούσιο πολιτισμό της σε όλον τον πλανήτη . Όλοι πήραν και η Ελλάδα ποτέ δεν ζήτησε πίσω τίποτε σε αντάλλαγμα. Έφτασε όμως κάποια στιγμή που η χώρα αυτή έχασε την αίγλη της και βάρβαροι από όλες τις περιοχές της γής ήρθαν και κατέκτησαν και κούρσεψαν τη γή της. Όλοι λήστεψαν και λεηλάτησαν τον ελληνικό πλούτο και τον μετέφεραν στις πατρίδες τους….. Κανείς απο αυτούς δεν είχε τίποτε δικό του για να δείξει και κατέκλεψαν ό,τι Ελληνικό εύρισκαν στο δρόμο τους… Σταυροφόροι τάχατες πως θα ελευθέρωναν τους Αγίους Τόπους πέρασαν και πήραν ότι απέμεινε απο την Ελληνική μεγάλη αυτοκρατορία της μάθησης και της γνώσης. Δύο χιλιάδες χρόνια χτυπούσαν τον Ελληνισμό απο κάθε πλευρά, με όλα τα μέσα. Γέμισαν τα μουσεία τους με Ελληνικές αρχαιότητες και αγάλματα για να περνά ο κόσμος και να βλέπει πληρώνοντας το αντίτιμο και θαυμάζοντας το Ελληνικο θαύμα. Φυσικά ο Έλληνας δεν ήταν εύκολη λεία ,σκληρό καρύδι απο τη γέννα , είχε μαθει στα δύσκολα και πέρασε πολλες κακουχίες και δυσκολίες ….

Έκρυβε βαθειά στην καρδιά του την Ελλάδα κι ας την κούρσεψαν οι βάρβαροι….. στα χρόνια της σκλαβιάς κατάφερε να κρατήσει όλο τον πλούτο της αρχαίας πατρίδας κατω από τις πέτρες και τη γη του. Στο μυαλό και στην ψυχή του. Στην καρδια του, παρ΄ολες τις κακουχίες και τα βάσανα. Μα ο πόλεμος που είχαν εξαπολύσει οι βάρβαροι είναι ανελέητος….. Με όλα τα μέσα και από όλες τις πλευρές χτυπούσαν αλύπητα τόν Ελληνισμό γιατί ο φθόνος και η ζήλεια είχε οπλίσει τά χέρια των εχθρών του πού προσπαθούσε να τον καταστρέψει. Φθόνος και ζήλεια γιατι ο ΕΛΛΗΝΑΣ ήταν και είναι αυτός που δίδαξε τον κόσμο τα ωραιότερα και πολυτιμότερα πράγματα και επιστήμες. Κήρυξαν πολέμους ,έκαναν επιδρομές ,έκαψαν την Ελλάδα ,σκότωσαν εκατομμύρια ,σκλάβωσαν τον υπόλοιπο Λαό… τον πούλησαν στα σκλαβοπάζαρα , τον έστειλαν σε παιδομάζωμα,τον έριξαν σε εμφυλιο πόλεμο….. Οι Σελτζούκοι Τούρκοι, οι Γερμανοί,οι Βούλγαροι ,οι βάρβαροι ….. οι Ούνοι, οι Αλαμανοί , οι Φράγκοι…..οι Αγαρηνοί…..οι Ενετοί …. Να πεθάνει ,να καταστραφεί ,να τελειώσει ο ΕΛΛΗΝΑΣ ….. αυτος που ξύπνησε τον κόσμο…..αυτός που έμαθε τον άνθρωπο να σκέφτεται….να φιλοσοφεί….να ονειρεύεται ένα καλλίτερο αύριο, να προοδεύει,να προχωράει μπροστά, να ποιεί μουσική και ποίηση, λογοτεχνία και τέχνη…….

Να θαφτεί ο Αριστοφάνης, ο Αισχύλος ,ο Σοφοκλής …… ο Όμηρος ο Αναξιμένης , ο Ησίοδος ….. Πέρασαν χιλιάδες χρόνια….πόσο να αντέξει αυτός ο υπέρμαχος ,ο υπέροχος, ο μεγαλοπρεπης , ο ένδοξος ΛΑΟΣ των Ελλήνων……!!!!! Είδαν κι απόειδαν οι ΟΧΤΡΟΙ ότι δεν μπορούσαν να ξεκάνουν τον Έλληνα εύκολα με πολέμους και λεηλασίες και έβαλαν τούς ραδιουργούς φίλους να σκεφτούν άλλους τρόπους για την εξόντωση αυτου του παράξενου και τόσο δυνατού υπερανθρώπινου ΛΑΟΥ. Ο πόλεμος άρχισε τώρα πολύ διαφορετικός από τούς άλλους… Άρχισαν να χτυπούν την οικονομία , τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την παιδεία, την πίστη,και το πνεύμα του. Με καινούρια μέσα , με τράπεζες και ταμεία με τράστ και υπερεταιρίες με νέα προϊόντα και ξένη υποκουλτούρα κατάφεραν να γονατίσουν τον Έλληνα και να τον καταφέρουν να χρωστάει στους ξένους πολλά εκατομμύρια…… εδώ φυσικα με τη βοήθεια πουλιμένων και μυημένων Εφιαλτών που εξαγόρασαν με τριάντα πάλι αργύρια και μερικες υποσχέσεις που πάντα ξεχνούσαν οταν έφτανε η ώρα. Το σχέδιο ήταν πολύ καλά φτιαγμένο και σιγά σιγα άρχισε να πετυχαίνει.

Οι μοντέρνοι ληστές τώρα είταν <<νόμιμοι>> εφ΄όσον οι τράπεζες μπορούσαν με την άδεια των πουλημένων κυβερνήσεων να πάρουν όσα θέλουν και να αφήσουν ψίχουλα στον πολίτη που έχυνε το αίμα του όλη του τη ζωή για να εξασφαλίσει λίγες οικονομίες στην άκρη για το μέλλον του.

 

 

 

φωτο Stephanie_Curry / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This