EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
η πανδημία έχει τελειώσει

Νομοθέτης του GOP πιέζει να τερματιστεί η έκτακτη ανάγκη για τον COVID αφού ο Μπάιντεν είπε ότι «η πανδημία έχει τελειώσει»

26 Sep, 2022

Ο γερουσιαστής Roger Marshall (R-Kan.) προέτρεψε στις 22 Σεπτεμβρίου για την κατάργηση της πολυετούς κήρυξης εθνικής έκτακτης ανάγκης μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Joe Biden ότι η πανδημία COVID-19 «τελείωσε».

Ο Ρεπουμπλικανός νομοθέτης του Κάνσας παρουσίασε την Πέμπτη ένα προνομιακό ψήφισμα που ζητά ψηφοφορία για τον τερματισμό της κήρυξης έκτακτης ανάγκης για την παγκόσμια πανδημία, η οποία ισχύει από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο του 2020.

Οι νομοθέτες του GOP στη Βουλή προσπάθησαν προηγουμένως τον Μάρτιο  να τερματίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά δεν κατάφεραν να καταργήσουν τη δήλωση.

Η τελευταία κίνηση ήρθε αφότου ο Μπάιντεν έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης «60 Minutes» του CBS που μεταδόθηκε την Κυριακή το βράδυ. «Εχουμε ακόμα πρόβλημα με τον COVID. Κάνουμε ακόμα πολλή δουλειά σε αυτό. Αλλά η πανδημία έχει τελειώσει», είπε ο πρόεδρος.

«Αφού ο Πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποίησε την εμφάνισή του στο 60 Minutes για να δηλώσει ότι ο COVID-19 έχει λήξει, πρέπει να τερματίσει αμέσως την εθνική κήρυξη έκτακτης ανάγκης για τον COVID-19 και να κλείσει άλλες αρχές έκτακτης ανάγκης στις οποίες η κυβέρνησή του συνεχίζει να μας αναγκάζει να ζούμε», είπε ο Μάρσαλ σε δήλωσή του τον Σεπτέμβριο . 22 δήλωση .

«Ο αμερικανικός λαός είναι κουρασμένος και λαχταρά να λειτουργήσει έξω από τα όρια μιας υπερμεγέθους κυβέρνησης. Λαχταρούν τις ελευθερίες που τους έδωσε ο Θεός και τους ηγέτες να πάρουν το μέρος τους», είπε ο Μάρσαλ. «Ήρθε η ώρα για τον Τζο Μπάιντεν και την κυβέρνησή του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον COVID για να εφαρμόσουν την κομματική πολιτική τους ατζέντα και να επικεντρωθούν στην αύξηση του εγκλήματος και στην επιδημία της φαιντανύλης».

Η συνεχιζόμενη χρήση της δήλωσης έκτακτης ανάγκης επέτρεψε στη διοίκηση να αξιοποιήσει το Κογκρέσο για να κατευθύνει πρόσθετα κεφάλαια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρέχει μια νομική βάση για την αναστολή των τόκων πληρωμών και των προθεσμιών για τα φοιτητικά δάνεια και το κλείσιμο των λιμένων εισόδου.

Το απροσδόκητο σχόλιο του Μπάιντεν εξέπληξε τους αξιωματούχους υγείας του και άλλους Δημοκρατικούς συναδέλφους, με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι να προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την αφήγηση του προέδρου, προειδοποιώντας ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουμε ξεφύγει από το δάσος. .»

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση για τον COVID-19 για να υποστηρίξει την έρευνα σε εμβόλια, δοκιμές, παρασκευάσματα και θεραπεία. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση βοήθειας δεν είναι απαραίτητη δεδομένου του σχολίου του Μπάιντεν. Προηγουμένως, νομοθέτες του GOP δήλωσαν ότι δεν είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν το τελευταίο αίτημα του Λευκού Οίκου.

Image: flickr.com Gage Skidmore via CC BY-SA 2.0

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This