EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Να συμμορφωθούν όλοι με τις υποδείξεις της αστυνομίας, έτσι ώστε όλα να γίνουν με περισσότερη ασφάλεια

Να συμμορφωθούν όλοι με τις υποδείξεις της αστυνομίας, έτσι ώστε όλα να γίνουν με περισσότερη ασφάλεια

27 May, 2024

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας – αστυνομικής και πολιτικής- μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ ΣΚΑΙ 100,3, σε Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Αναφερόμενος στα μέτρα για τον τελικό αγώνα του Conference League ο κ. Υπουργός, αφού ανέπτυξε τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι, πέρα από την κατανόηση και τη συγγνώμη, όλοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της αστυνομίας, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνουν με λιγότερο κόπο, με λιγότερες δυσκολίες, με λιγότερη ενόχληση και κυρίως με περισσότερη ασφάλεια».

Ερωτηθείς για την ίδρυση του «ελληνικού FBI», ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως πρόκειται για μια καινούργια υπηρεσία, με πανελλαδική ευθύνη και δικαιοδοσία, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε), η οποία θα ασχολείται με την αντιμετώπιση των μεγάλων εγκληματικών πράξεων του οργανωμένου εγκλήματος, «έτσι ώστε να εξειδικεύσουμε περισσότερο τους αξιωματικούς μας, να γίνουμε πιο διεισδυτικοί στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο όλο και περισσότερο διευρύνεται και επεκτείνεται και άρα θέλει πολύ πιο ισχυρή αντιμετώπιση», επεσήμανε.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την οπαδική βία τονίζοντας πως πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και να μην ξαναεμφανιστούν εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δρουν έξω από το γήπεδο και στη συνέχεια μεταφέρουν μέσα στο γήπεδο τις πρακτικές τους. «Όλοι αυτοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον αθλητισμό ως μια ευκαιρία για εγκληματικές πράξεις από ναρκωτικά, κλοπές, βία ή οτιδήποτε άλλο να αντιληφθούν ότι ο χώρος αυτός είναι χώρος για αθλητισμό, αναψυχή και όχι χώρος εγκλήματος», είπε.

Μιλώντας για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως, μόνο μέσα στον Μάιο, έχουν συλληφθεί 1.000 δράστες περιστατικών, ενώ οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι. Υπογράμμισε, επίσης, ότι πλέον ανοίγουν περισσότερα στόματα και οι γυναίκες καταγγέλλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί. «Οι γυναίκες αυτές προστατεύονται» σημείωσε και τόνισε ότι «αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία».

Σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι, ναι μεν έχουν μειωθεί οι δείκτες και λόγω της αύξησης των αστυνομικών αλλά και των ελέγχων που γίνονται, όμως προτεραιότητα τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης, είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, δηλαδή των κλοπών, των διαρρήξεων κλπ που ταλαιπωρούν τους πολίτες. «Μια σειρά από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες πραγματικά δημιουργούν και ένα αίσθημα ανασφάλειας στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες κόντρα στο μειωμένο ενδιαφέρον που υπάρχει, ώστε «η χώρα να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και με τον ίδιο τρόπο αυτή την απαράμιλλη σταθερότητα που έχει εδώ εμπεδωθεί τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι, πάντα στο τέλος, στην πολιτική και στη ζωή επικρατεί το σωστό και το δίκαιο», είπε.

Σχετικά με το μήνυμα που ενδεχομένως να θελήσουν να στείλουν οι πολίτες μέσω της αποχής, ο κ. Υπουργός  τόνισε ότι «πρώτα να αξιολογήσουν κάποια πράγματα και να αναλογιστούν τις εναλλακτικές που υπάρχουν, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον τόπο σε μια άλλη λύση. Με ποιες πολιτικές θα προχωρήσουμε και με ποια βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική προς τα εμπρός; Υπάρχει μία συμπαγής μάζα των πολιτών, οι οποίοι είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, η οποία δεν ανταλλάσσει με τίποτα αυτή την απαράμιλλη σταθερότητα και την πορεία προς την πρόοδο, δεν ρισκάρει, την κανονικότητα» κατέληξε.

 

 

photo dimitrisvetsikas1969 / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This