EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Να το πούμε άλλη μια φορά γιαγιά;

19 Jun, 2023
Να το πούμε άλλη μια φορά γιαγιά;

Να το πούμε άλλη μια φορά γιαγιά;

Να το πούμε άλλη μια φορά γιαγιά;

Και ενώ έχουν περάσει τόσο γρήγορα τα χρόνια όπως τον νερό που τρέχει δίπλα απο το σπίτι μας, ο εγγονός μου, μας επισκέπτεται συχνά.

Έχει μεγαλώσει αρκετά και του αρέσει το σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Άλλωστε σε ποιο παιδί δεν αρέσκεται να πηγαίνει στο σπίτι των γονιών του!

Άνοιξη. Τα αηδόνια κελαηδούν χωρίς σταματημό. Ακόμη και με κλειστά  παράθυρα  και  πόρτες αντηχούν οι μοναδικές τους συναυλίες, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. 

Μεσημέρι. Ώρα για ξεκούραση. Ώρα για παραμύθι στο μεγάλο κρεβάτι του παππού και της γιαγιάς. Όμως σήμερα έχουμε όρεξη για τραγούδι! Στη μέση ο εγγονός και απο δίπλα εμείς.

Ανοίγουμε το παράθυρο διάπλατα να μπούνε τ’ αρώματα που αναδύουν η μέντα, το θυμάρι και το άγριο αγιόκλημα της ρεματιάς.Αρχίζουμε  όλοι μαζί το τραγούδι.

(Στόπα και στο ξαναλέω στο γιαλό μην κατεβείς)…

Τραγουδάει και ο εγγονός. Συγχρονισμός, τέλειος!

Αντίλαλος σε ολη την πλαγιά του βουνού. Τα αηδόνια ξεκουράζονται για λίγο και μας αφουγκράζονται. Σε λίγο πιάνει και η ανοιξιάτικη βροχή. Τα αρώματα αναδύουν ακόμη περισσότερο καθώς το ασημόνερο του ουρανού, διεγείρει τις αισθήσεις του κάθε λουλουδιού!

Το τραγούδι μας συνεχίζεται.. 

(Κι’αν με πάρει που με πάει, κατω στα βαθιά νερά)…

Ακουγόμαστε και στο απέναντι κτήμα που  έχει μια τεράστια  φλαμουριά  κατάφορτη απο άνθη. Καθώς συνεχίζει να βρέχει, μας στέλνει τα δικά της αρώματα και μας ειδοποιεί, οτι  μας ακούει!Μας ακούν τα πεύκα, οι λυγαριές, οι θάμνοι και οι ανθισμένες παπαρούνες που βγαίνουν αργά την άνοιξη στο ξέφωτο του λόφου.

Καθώς η βροχή δυναμώνει, δυναμώνει και η δική μας φωνή. Αισθανόμαστε ότι μας  συνοδεύει η ορχήστρα της υπαίθρου! Οι σταγόνες της, πιο χοντρές τώρα κι’απο ασήμι, μετατρέπονται σε μικρές διαμαντόπετρες που χαίρεσαι να τις βλέπεις να καταβρέχουν τα τρυφερά  φυλλώματα των δέντρων και της πλούσιας βλάστησης που μας περιβάλλει. Σε λίγη ώρα ακούγεται το κελάρυσμα   απ’ το ρυάκι. Συμπληρώνει κι’αυτό την ανοιξιάτικη ορχήστρα. Βάζει κι’αυτό τις δικές του νότες!

Συνεχίζουμε ξαπλωμένοι, με όλη τη δύναμη της φωνής μας.

(Κάνω το κορμί μου βάρκα και τα χέρια μου κουπιά…)

Η εκτέλεση του τραγουδιού, άψογη! Τελειώνει όμως..

Να το πούμε άλλη μια φορά γιαγιά; Αρχίζουμε παλι απο την αρχή (Στόπα και στο ξαναλέω)…. Το αγαπημένο τραγούδι του εγγονού μου.. Κάποτε σταματάει η βροχή, έρχεται το αγιάζι. Κλείνουμε το παράθυρο.

Αρχίζουν τα αηδόνια, δική τους η σειρά!

Αχ.. αυτή η άνοιξη.. να μην τελειώνει ποτέ!!!

(Το είπα και το ξαναλέω.. ΠΟΤΕ…)

 

 

 

Photo changelinks / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This