EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
νεώτερα από τα μέτωπα της φωτιάς

Νεώτερα από τα μέτωπα της φωτιάς

20 Jul, 2023

Νεώτερα από τα μέτωπα της φωτιάς – Πέμπτη 20 Ιουλίου.

 

Το πρωί της Πέμπτης ενημέρωσε τα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές στο Λευκόχωμα Λακωνίας, παραμένει σε ύφεση, αλλά συνεχίζουν να επιχειρούν εκεί ισχυρές δυνάμεις.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και παρόλο που εχθές τα εναέρια μέσα δυσκολεύτηκαν στην προσέγγιση των εστιών λόγω της χαμηλής ορατότητας που δημιούργησαν οι έντονοι καπνοί κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις. Σήμερα στη Ρόδο από το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. 

Το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σε συνέντευξή του: «Η χθεσινή νύχτα που ήταν η μεγάλη αγωνία μας, τολμώ να πω πως ήταν μία καλή νύχτα, με το ξημέρωμα φάνηκε και η καλή δουλειά που έγινε από όλες τις επίγειες δυνάμεις. Όχι μόνο δεν ξέφυγε η φωτιά αλλά έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα από το πρωί».

Στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική και ξεκίνησε τη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον αέρα συντονισμό τους.

 

Η φωτιά στο Λουτράκι φαίνεται να περνά σε έλεγχο ενώ μέχρι στιγμής έχει κατακάψει πάνω από 15.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.

 

Επιπρόσθετες δυνάμεις που μας διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας έχουν φτάσει στη χώρα μας από Ρουμανία με 50 πυροσβέστες με 10 οχήματα αύριο αναμένονται δυνάμεις από Σλοβακία η οποία θα διαθέσει 31 πυροσβέστες με 15 οχήματα και από Πολωνία η οποία θα διαθέτει 149 πυροσβέστες με 49 οχήματα. Επίσης αναμενόταν να καταφτάσουν σήμερα από το Ισραήλ δύο ακόμη αεροσκάφη. Υπενθυμίζουμε ότι για σήμερα Πέμπτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αττική Βοιωτία Εύβοια Κορινθία και Αργολίδα».

Όπου οι φωτιές έχουν τεθεί σε μεγάλη ύφεση, οι πολίτες γυρνούν στις γειτονιές τους για να δουν σε τί κατάσταση βρίσκονται τα σπίτια τους. Ο απολογισμός όμως της μεγάλης καταστροφής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, και όπως είναι φυσικό, αναμένεται να καθυστερήσει.

 

photo https://athensvoice.gr / source https://ethnos.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This