EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Ντιμπέιτ Μπάιντεν – Τράμπ. Τι ειπώθηκε και άλλα παρελκόμενα

28 Jun, 2024
Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τράμπ

Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τράμπ

Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τράμπ

Το χθεσινό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ ήταν το πρώτο από τα δύο που έχουν συμφωνήσει οι δύο μεριές να πραγματοποιηθούν και αποτέλεσε την πρώτη εικόνα για τις απόψεις τους για θέματα όπως ο κορονοϊός, η οικονομική ανάκαμψη, η φορολογική πολιτική, ο ρατσισμός, και η διεθνής πολιτική. Η συζήτηση του Μπάιντεν και του Τραμπ ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε σε στούντιο χωρίς ζωντανό ακροατήριο από το 1960.

 1. Κορονοϊός και Διαχείριση Πανδημίας:

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Τραμπ επανέλαβε την υποστήριξή του για την αποφυγή εκτεταμένων lockdowns και την προτροπή για ανακούφιση των οικονομικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Αναφέρθηκε στην επιτυχία της διαχείρισής του και τη σταδιακή επαναφορά της οικονομίας προς την κανονικότητα. Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν επέκρινε την αντιμετώπιση της κυβέρνησης Τραμπ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περισσότερες δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για περισσότερη ιατρική εξυπηρέτηση και υγειονομική φροντίδα για τους πολίτες.

 1. Οικονομική Ανάκαμψη:

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι φορολογικές μειώσεις και η απελευθέρωση των επιχειρήσεων από περιορισμούς έχουν οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για την οικονομία. Αντίθετα, ο Μπάιντεν επικρίνει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη προς τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση μέσω διαφορετικών μέτρων φορολογικής πολιτικής.

 1. Φορολογική Πολιτική:

Ο Τραμπ υποστήριξε τη συνέχιση των φορολογικών μειώσεων και την απλούστευση του φορολογικού κώδικα για επιχειρήσεις και οικογένειες. Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν πρότεινε αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους και τις μεγάλες εταιρείες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα και την ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων.

 1. Ρατσισμός και Κοινωνική Δικαιοσύνη:

Ο Μπάιντεν τόνισε τη σημασία της ενότητας και καταδίκασε τη ρατσιστική βία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία. Ο Τραμπ από την πλευρά του υπερασπίστηκε το ιστορικό του σχετικά με τις μειονότητες και μίλησε για τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις κοινότητες μέσω οικονομικών ευκαιριών.

Ο Μπάιντεν επέκρινε τον Τραμπ για την αντιμετώπισή του σε θέματα φυλετικών σχέσεων, ενώ ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι δεν έκανε αρκετά κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Οι δύο υποψήφιοι διαφώνησαν έντονα σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν τα θέματα της αστυνομικής βίας και της φυλετικής ανισότητας.

 1. Εξωτερική Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις:

Ο Μπάιντεν υποστήριξε τη σημασία της συνεργασίας με τους συμμάχους και την επαναφορά της Αμερικής σε ηγετικό ρόλο στη διεθνή σκηνή. Επέκρινε τον Τραμπ για την αποδυνάμωση των συμμαχιών και την αποχώρηση από διεθνείς συμφωνίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ τόνισε την πολιτική του «Πρώτα η Αμερική», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προστασία των αμερικανικών συμφερόντων και αναφέροντας επιτυχίες όπως η επίτευξη νέων εμπορικών συμφωνιών και η μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων σε εμπόλεμες περιοχές. Ανέφερε επίσης τη σκληρή στάση του απέναντι στην Κίνα.

Οι δύο υποψήφιοι διαφώνησαν σε πολλά ζητήματα, με τον Μπάιντεν να επικρίνει τον Τραμπ για την απομόνωση των ΗΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι πολιτικές του ενισχύουν την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας.

Μετά το χθεσινό ντιμπέιτ, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν μικρές αλλαγές στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ο Μπάιντεν φαίνεται να κέρδισε ελαφρώς σε θέματα όπως η διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ ο Τραμπ διατήρησε τη βάση των υποστηρικτών του με την έμφαση στην οικονομία και την εθνική ασφάλεια. Οι συνολικές διαφορές δεν ήταν μεγάλες, αλλά το ντιμπέιτ φαίνεται να ενίσχυσε την αποφασιστικότητα των ήδη υποστηρικτών κάθε υποψηφίου.

Η γκάφα με το Medicare

Ο νυν πρόεδρος υπέπεσε μεταξύ άλλων σε γκάφες. Καθώς απαντούσε σε μια ερώτηση για το εθνικό χρέος και άρχισε να μιλά για την πολιτική υγείας, τραύλισε και φάνηκε να χάνει τη σκέψη του στο τέλος της απάντησής του.

«Να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε κάθε μοναχικό άτομο επιλέξιμο για αυτό που μπόρεσα να κάνω με τον Covid. Με συγχωρείτε, να ασχολούμαστε με όλα όσα έχουμε να κάνουμε», είπε ο Μπάιντεν. «Κοιτάξτε, αν τελικά νικήσουμε το Medicare».

Ο Τραμπ απάντησε: «Λοιπόν, έχει δίκιο. Νίκησε το Medicare. Το χτύπησε μέχρι θανάτου».

Αλλά ο τέως πρόεδρος, σε αντίθεση με τον νυν, παρέμεινε σταθερός καθόλη τη διάρκεια του debate. Προσπάθησε επίσης να επισημάνει τα τραύλισμα του Μπάιντεν, μετά από μια περιστροφική απάντηση σε μια ερώτηση σχετικά με τη μετανάστευση.

«Πραγματικά δεν ξέρω τι είπε στο τέλος αυτής της πρότασης», είπε ο Τραμπ. «Δεν νομίζω ότι ξέρει τι είπε». Ερωτηθείς για το θέμα της ηλικίας, ο Μπάιντεν, σχολίασε: «Αυτός ο τύπος είναι τρία χρόνια νεότερος και πολύ λιγότερο ικανός».

Αν υπήρχε κάποια αβεβαιότητα, η συζήτηση κατέστησε σαφές ότι κανένας από τους δύο δεν έχει κανένα σεβασμό για τον άλλο. Καθώς ανέβηκαν στη σκηνή, κανένας άνδρας δεν ήταν πρόθυμος για χειραψία.

Ο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον Τραμπ για αναφορές ότι αποκάλεσε τους Αμερικανούς που πέθαναν στον πόλεμο «χαμένους» και «κορόιδα». Αναφερόμενος στον γιο του, τον αείμνηστο Μπο Μπάιντεν, αξιωματικό του στρατού, ο Μπάιντεν είπε: «Ο γιος μου δεν ήταν χαμένος. Δεν είναι κορόιδο. Εσύ είσαι το κορόιδο. Είσαι ο χαμένος».

Ο Τραμπ υποστήριξε ξανά ότι δεν έκανε ποτέ αυτά τα σχόλια.

«Οι δύο άνδρες έχουν μόλις λίγα χρόνια διαφορά ηλικίας, αλλά ο Μπάιντεν φαινόταν πολύ μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια μιας εξαντλητικής βραδιάς μπροστά σε ένα αρκετά μεγάλο τηλεοπτικό κοινό», σχολίασε η WSJ.

Πηγές:
       

     

    Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

    Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

    Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

     

    Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

    Άλλα Άρθρα

    Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

    Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

    Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

    Τελευταία Άρθρα

    Σχολιασμός Επικαιρότητας

    Ενδιαφέροντα Θέματα

    Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


    Συμβουλές Μαγειρικής

    Estiatorio Milos Miami
    Estiatorio Milos Miami
    Estiatorio Milos Miami
    International sounds DJ Entertainment

    Pin It on Pinterest

    Share This