ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Αμερικανοί ψηφοφόροι

Σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ανησυχούν για ένα εθνικό ζήτημα, δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

18 Jul, 2022

Μια νέα δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ανησυχεί για την αύξηση του πληθωρισμού, ενώ η πλειοψηφία πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα χειροτερέψει το 2023.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Fox News και δημοσιεύθηκε την Κυριακή, διαπίστωσε ότι το 93 τοις εκατό ανησυχεί πολύ ή εξαιρετικά για την αύξηση του πληθωρισμού.

Διαπίστωσε επίσης ότι το 17% αξιολογεί θετικά την οικονομία, το 84% λέει ότι είναι κάτω του μετρίου ή φτωχή και το 52% πιστεύει ότι η οικονομία θα χειροτερέψει το 2023.

Περίπου το 52 τοις εκατό των ατόμων που απάντησαν είπαν ότι έπρεπε να αλλάξουν τα καλοκαιρινά τους ταξιδιωτικά σχέδια λόγω των τιμών του φυσικού αερίου, το 70 τοις εκατό έπρεπε να περικόψουν άλλες δαπάνες για να πληρώσουν τα απαραίτητα και το 75 τοις εκατό είπε ότι ο πληθωρισμός τους έχει προκαλέσει οικονομικές δυσκολίες.

Εν τω μεταξύ, περίπου το 55 τοις εκατό λέει ότι οι πολιτικές του Λευκού Οίκου έχουν κάνει την οικονομία χειρότερη, ενώ οι περισσότεροι -31 τοις εκατό- κατηγορούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου από τη Ρωσία ή τις εταιρείες πετρελαίου. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 14% πιστεύει ότι οι εταιρείες πετρελαίου και το 20% πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου.

Μια άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο  έδειξε ότι περίπου το 90 τοις εκατό των Αμερικανών αναφέρουν ότι αισθάνονται άγχος ή πολύ άγχος για τον πληθωρισμό, που αντιπροσωπεύει αύξηση 8 τοις εκατό από έναν μήνα νωρίτερα.

Πληθωρισμός

Την περασμένη εβδομάδα, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ένα βασικό μέτρο για τον πληθωρισμό, έφτασε στο 9,1% τον Ιούνιο. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει αναφερθεί από τον Νοέμβριο του 1981.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να επιτύχει αύξηση επιτοκίων πιθανώς έως και 100 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα, αφού μια κυρίως ζοφερή έκθεση για τον πληθωρισμό έδειξε πιέσεις στις τιμές, που ήδη τρέχουν σε υψηλό 40 ετών, επιταχύνοντας τον περαιτέρω.

Μια ομάδα κεντρικών τραπεζών τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε δώσει το μήνυμα ότι θα υποστήριζαν μια δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην προσεχή τους συνάντηση πολιτικής μεταξύ 26 Ιουλίου και 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ, οι τιμές του φυσικού αερίου συνέχισαν να πέφτουν, αλλά παραμένουν υψηλές από τη Δευτέρα. Η μέση τιμή για ένα γαλόνι κανονικής βενζίνης ανέρχεται στα 4,52 δολάρια ανά γαλόνι, σημειώνοντας πτώση 1 σεντ από την Κυριακή και περίπου 45 σεντς από έναν μήνα πριν, όταν οι τιμές κυμαίνονταν γύρω στα 5 δολάρια ανά γαλόνι.

Ωστόσο, η τιμή για ένα βαρέλι πετρελαίου έφτασε τα 100 δολάρια τη Δευτέρα, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέτυχε να εξασφαλίσει μια συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία μετά τη συνάντηση με τους κορυφαίους ηγέτες του βασιλείου το Σαββατοκύριακο.

 

Image: The Epoch Times

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This