EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
απελάσεις παράνομων

Οι απελάσεις παράνομων μεταναστών που καταδικάστηκαν για εγκλήματα μειώθηκα αισθητά υπό τον Μπάιντεν, δείχνουν τα αρχεία

20 May, 2022

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα αρχεία από την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δείχνουν ότι οι απελάσεις παράνομων εγκληματιών μεταναστών έχουν μειωθεί από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Πάνω από 72.300 καταδικασθέντες εγκληματίες που ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες απελάθηκαν το οικονομικό έτος 2019, σύμφωνα με τα αρχεία. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 54.000 το οικονομικό έτος 2020 και σε μόλις 29.326 το οικονομικό έτος 2021.

Στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, περίπου 90.000 παράνομοι αλλοδαποί κατάδικοι απελάθηκαν το οικονομικό έτος 2019. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 58.923 το επόμενο οικονομικό έτος και μόλις 15.044 το οικονομικό έτος 2021.

Τα αρχεία «επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν προκαλέσει απότομη πτώση σε όλες τις απλάσεις, καθώς και στην απέλαση εγκληματιών αλλοδαπών», δήλωσε η Τζέσικα Βον, διευθύντρια μελετών πολιτικής για το Κέντρο Μελετών Μετανάστευσης.

Το κέντρο δημοσίευσε τα αρχεία αφού τα απέκτησε μέσω αιτήματος για το Freedom of Information Act.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής (ICE) δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Τα οικονομικά έτη ξεκινούν τον Οκτώβριο. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν στην εξουσία για το σύνολο των οικονομικών ετών 2019 και 2020. Υπό τον Τραμπ, η μετανάστευση σχεδόν σταμάτησε το 2020 εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Επί Μπάιντεν, η παράνομη μετανάστευση έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Μπάιντεν ήταν στην εξουσία για όλους εκτός από τρεισήμισι μήνες του οικονομικού έτους 2021, το οποίο έληξε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Μπάιντεν υπέγραψε πολλαπλές διαταγές με στόχο τη χαλάρωση της επιβολής μέτρων για την μετανάστευσης.

Αυτό περιελάμβανε την ανατροπή μιας εντολής Τραμπ που ζητούσε την επιβολή του νόμου κατά των παράνομων μεταναστών που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανάκληση της χρηματοδότησης για δικαιοδοσίες που εφαρμόζουν τις λεγόμενες πολιτικές καταφυγίων ή πολιτικές που απαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τη δράση κατά παράνομων αλλοδαπών.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν εξέδωσαν αργότερα οδηγίες στο ICE που περιορίζουν ποιοι μετανάστες πρέπει να απελαθούν, παρά το γεγονός ότι όλοι παραβιάζουν το νόμο.

«Το γεγονός ότι ένα άτομο είναι μη υπήκοος που μπορεί να απελαθεί, επομένως δεν θα πρέπει να αποτελεί από μόνο του τη βάση μιας αγωγής επιβολής εναντίον του», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας σε μια από τις οδηγίες. «Θα χρησιμοποιήσουμε τη διακριτική μας ευχέρεια και θα επικεντρώσουμε τους πόρους επιβολής μας με πιο στοχευμένο τρόπο. Το απαιτεί η δικαιοσύνη και η ευημερία της χώρας μας».

Το ICE δημοσίευσε ορισμένα στοιχεία νωρίτερα αυτό το έτος, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων που δείχνουν ότι μόλις 59.011 παράνομοι μετανάστες απελάθηκαν το οικονομικό έτος 2020. Στην έκθεση, ο διευθυντής του ICE Tae Johnson είπε ότι το ICE αφαίρεσε κατά μέσο όρο 937 επιβαρυμένους εγκληματίες το μήνα, αλλά τα νέα αρχεία δεν να μην ευθυγραμμιστείς με αυτόν τον ισχυρισμό.

Image: get.archive.net

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This