ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Afghanistan_Evacuation

Οι ΗΠΑ έχουν επαφές με τους Ταλιμπάν για να βοηθήσουν με ασφάλεια την απελευθέρωση των ανθρώπων απο το Αφγανιστάν

28 Aug, 2021

Οι ΗΠΑ έχουν επαφές με τους Ταλιμπάν για να βοηθήσουν με ασφάλεια την απελευθέρωση των ανθρώπων απο το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου όπως μας ανάφερε η Ψάκι: «Ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες με τους διεθνείς εταίρους για να εξασφαλίσει μέσα για πολίτες τρίτων χωρών και Αφγανούς με βίζα να φύγουν από τη χώρα ακόμη και μετά το τέλος της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας», δήλωσε η Ψάκι. «Ένα μέρος αυτού θα είναι βέβαια να έχουμε μια συντονισμένη προσέγγιση και επαφές με τους Ταλιμπάν».

Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να βοηθήσει Αφγανούς που κατάφερα και έφυγαν απο την χώρα τους να εγκατασταθούν στις Ηνωμένες πολιτείες.

Όπως δήλωσε η Τζεν Ψάκι στους δημοσιογράφους είναι ότι: «Ήδη το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εργάζεται στενά με τις υπηρεσίες σε όλη την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μας, διπλωματών, της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών και επαγγελματιών επιβολής του νόμου και πολλούς άλλους για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι Αφγανοί ελέγχονται και εξετάζονται πριν τους επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες»

Πάντως ο Αμερικάνος πρόεδρος έχει διορία εκκένωσης μέχρι τις 31 Αυγούστου. Όπως φαίνεται η εκπρόσωπο τύπου Τζεν Ψάκι είπε στις αμερικάνικές ένοπλες δυνάμεις ότι μπήκαν ίσως και στην πιο επικίνδυνη και δύσκολη φάση της αποστολή τους στο Αφγανιστάν. Επίσης τόνισε η ΗΠΑ ότι θα ερευνήσουν και θα κυνηγήσουν για την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Επίσης ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν είναι ικανοποίημενος με την συλλήψη τους και είπε ότι: «νομίζω πως αποσαφήνισε ότι δεν θέλει να ζουν άλλο στον κόσμο μας».

Επίσης δηλώσεις έκανε και ο Αμερικάνος πρόεδρος της ομάδας εθνικής ασφάλειας του, λαμβάνοντας ισχύρα μέτρα για την προστάσια των μελών του προσωπικού των ΗΠΑ απο τους Ταλιμπάν: «Οι επόμενες λίγες ημέρες αυτής της αποστολής θα είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος μέχρι τώρα»

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This