ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 5, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
μετανάστες

Οι μετανάστες που συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό λαμβάνουν συμβουλές για αμφιλεγόμενες «καταπιεσμένες αναμνήσεις»

28 Feb, 2022

Δύο ομάδες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Μεξικό φέρονται να καθοδηγούν τους μετανάστες που φτάνουν εκεί με «καταπιεσμένες αναμνήσεις»,  που θα τους επέτρεπαν να αποκτήσουν κάρτες ασύλου στο Μεξικό για να περάσουν προς τα βόρεια και στη συνέχεια να εισέλθουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τόσο η Jesuit Society of Refugees όσο και μια ομάδα που ονομάζεται Fray Matias de Cordova, με έδρα τη μεξικανική πόλη Tapachula κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, διαφημίζουν «ψυχολογική» βοήθεια στις βιτρίνες εκεί, σύμφωνα με τον Todd Bensman, συνεργάτη ασφαλείας στο Κέντρο. για Μεταναστευτικές Σπουδές, που ευνοεί μεγαλύτερους περιορισμούς στη μετανάστευση.

Σε αυτές τις συνεδρίες, στις οποίες φέρεται να συμμετείχαν χιλιάδες μετανάστες, οι άνθρωποι βοηθούνται να ανακτήσουν αναμνήσεις υποτιθέμενου τραύματος που υπέστησαν στις πατρίδες τους, είπε ο Enrique Vidal του Fray Matias de Cordova στον Bensman κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη νότια περιοχή τον περασμένο μήνα. Με τον ισχυρισμό ότι είναι θύματα τέτοιων καταχρήσεων, οι μετανάστες μπορούν να δικαιούνται άσυλο στο Μεξικό ακόμη και αν, όπως σε πολλές περιπτώσεις, η αρχική τους αίτηση για λόγους οικονομικής δυσπραγίας έχει απορριφθεί.

«Με τις νέες αναμνήσεις τους από πιο επιλέξιμες αξιώσεις», έγραψε ο Bensman για τον ιστότοπο της οργάνωσής του, «οι μετανάστες λαμβάνουν άσυλο (έναν όρο που πολλοί χρησιμοποιούν εναλλακτικά με το καθεστώς του πρόσφυγα) και κάρτες παραμονής στο Μεξικό, τις οποίες πολλοί χρησιμοποιούν αμέσως για να περάσουν από το Μεξικό και να κάνουν παράνομες είσοδος από τα αμερικανικά σύνορα».

Η έννοια της καταπιεσμένης μνήμης και η αξιοπιστία της ως απόδειξη έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη στην αμερικανική νομολογία. Στη δεκαετία του 1990, αρκετές υποθέσεις υψηλού προφίλ που αφορούσαν κέντρα ημερήσιας φροντίδας έγιναν πρωτοσέλιδα, με ιστορίες παιδιών που υποβλήθηκαν σε παράξενες σεξουαλικές και σατανικές τελετουργίες.

Στη συνέχεια, ορισμένοι ειδικοί προσπάθησαν να καταρρίψουν την εγκυρότητα της «καταπιεσμένης μνήμης» ως πηγή αξιόπιστων αποδεικτικών στοιχείων. Ενώ υπάρχει ευρέως διαδεδομένη συμφωνία ότι μια ανάμνηση φρικτών και τραυματικών εμπειριών μπορεί μερικές φορές να θάβεται, τέτοιες αναμνήσεις μπορούν επίσης να δημιουργηθούν, σύμφωνα με ακαδημαϊκούς που έχουν εμβαθύνει στην ψυχολογία.

Ο Μπένσμαν ρώτησε τον Βιντάλ από την ομάδα βοήθειας στα σύνορα εάν «τα άτομα που βοηθάτε [έχουν] ήδη κάνει το λάθος να μην αναφέρουν στις αρχές τις τραυματικές τους εμπειρίες που πληρούν τις προϋποθέσεις» για άσυλο ή πρόσφυγα, εννοώντας στις εκκλήσεις τους.

«Ναι, έτσι είναι», απάντησε ο Βιδάλ.

Σύμφωνα με αποσπάσματα που μεταγράφηκαν από τη συνέντευξη, ο Vidal είπε στον Bensman ότι η ομάδα του έχει επιτύχει «υψηλό ποσοστό επιτυχίας» -πάνω από 90 τοις εκατό- βοηθώντας τους πελάτες να ξεπεράσουν προηγούμενες αρνήσεις του Μεξικού και να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα για μετανάστες από τις χώρες του «Βόρειου Τριγώνου». της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ· όπως επίσης από την Αϊτή και άλλες χώρες, και να συνεχίσουν να ταξιδεύουν προς τα βόρεια.

Η Jesuit Society of Refugees δεν απάντησε σε ερωτήσεις που ζήτησε γραπτώς από την RealClearInvestigations σχετικά με τις δραστηριότητές της στην Tapachula και, ειδικότερα, τις συνεδρίες ψυχολογικής συμβουλευτικής.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η πρεσβεία του Μεξικού επίσης δεν απάντησαν σε ερωτήσεις. Η RCI άφησε ένα τηλεφωνικό μήνυμα για τον Βιδάλ στα αγγλικά και τα ισπανικά, αλλά η κλήση δεν επιστράφηκε.

Ο Μπένσμαν είπε ότι ταξίδεψε στο νότιο Μεξικό τον Ιανουάριο επειδή οι μεξικανικές αρχές συγκρατήσαν χιλιάδες μετανάστες στις πολιτείες Τσιάπας και Ταμπάσκο κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης Μπάιντεν, η οποία θέλει να επιβραδύνει τον χείμαρρο των ανθρώπων που κατευθύνονται προς τα βόρεια και διασχίζουν τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Τα πλήθη των μεταναστών στην Tapachula οδήγησαν σε τεταμένες σχέσεις μεταξύ Μεξικανών και παρανόμων μεταναστών, και την περασμένη εβδομάδα η πόλη των 350.000 κατοίκων ήταν στην επικαιρότητα όταν δώδεκα παράνομοι μετανάστες έραψαν το στόμα τους και το πρακτορείο Reuters αποκάλεσε «προσπάθεια να πείσουν τη μεταναστευτική υπηρεσία της χώρας να τους επιτρέψει τη διέλευση προς τα σύνορα των ΗΠΑ».

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Bensman είπε ότι μπερδεύτηκε με τις πινακίδες της βιτρίνας που προσφέρουν «ψυχολογικές» υπηρεσίες στην Tapachula, περίπου 1.500 μίλια νότια των συνόρων των ΗΠΑ. Οι μετανάστες του είπαν ότι οι συνεδρίες πρόσφεραν μια νέα ευκαιρία να πάρουν μια κάρτα ασύλου η οποία, αφού χορηγηθεί από το Μεξικό, επιτρέπει σε ένα άτομο να ταξιδεύει ελεύθερα εντός της χώρας.

«Χρειάζονται μεξικανικό άσυλο, κάρτες διαμονής», είπε. «Αυτή είναι η κάρτα που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν στα σύνορά μας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους, ο Βιντάλ είπε στον Μπένσμαν ότι η ομάδα του πρόσφερε τη συμβουλή επειδή σε πολλούς ανθρώπους αρνούνται άδικα τις κάρτες ασύλου. Συμφώνησε ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για οικονομικούς λόγους, αλλά, όπως είπε, δεν είναι ο μόνος λόγος.

Εξ ου και η ψυχολογική συμβουλευτική, η οποία φαίνεται να προσφέρεται τόσο σε ατομική όσο και σε ομαδική βάση.

«Χρειάζονται πολλή ψυχολογική βοήθεια για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στη μνήμη τους, ώστε να θυμούνται τι πέρασαν στη χώρα τους», είπε ο Βιντάλ, αναφέροντας «διαφορετικές πράξεις βίας, σεξουαλικές κακοποιήσεις, κρατήσεις και ή βασανιστήρια. ”

Όταν ο Bensman πίεσε, ρωτώντας αν η παροχή συμβουλών δεν μπορούσε να «προπονήσει» τέτοιες αναμνήσεις, ο Vidal επεσήμανε το ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 90% της απόκτησης του καθεστώτος του πρόσφυγα στο Μεξικό ως απόδειξη ότι οι άνθρωποι έλεγαν την αλήθεια.

«Εάν στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι άνθρωποι έλεγαν ψέματα, δεν θα είχαμε επιτυχία, οι αρχές δεν θα ενέκριναν τις υποθέσεις μας ως πρόσφυγες», είπε ο Βιντάλ. «Αν έχουμε υψηλό ποσοστό επιτυχίας [αυτό] είναι επειδή [είναι] η αλήθεια για αυτό που λέει ο κόσμος. Γιατί για έναν μετανάστη είναι πολύ δύσκολο να πει ψέματα λόγω των επιπτώσεων της μετανάστευσης που συνεπάγεται  και οι αρχές θα το μάθουν».

Ο Βιντάλ πρόσθεσε, «Το άλλο πράγμα είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την αρχή που είναι υπεύθυνη για τις διαδικασίες ασύλου, που είναι διαφορετική από αυτή του Μεταναστευτικού Νόμου. Και αυτή η αρχή πιστεύει σε εμάς στη δουλειά και στην οργάνωσή μας».

Η RCI ρώτησε δύο εξέχοντες ειδικούς —την Elizabeth Loftus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Irvine και τον Richard McNally από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ—σχετικά με το θέμα της «καταπιεσμένης μνήμης». Αν και οι δυο τους δεν είναι εξοικειωμένοι με το τι συμβαίνει στην Ταπατσούλα, η πρακτική είναι προβληματική, είπαν.

«Γνωρίζω μόνο για τις υποδηλωτικές δραστηριότητες που συμβαίνουν στη θεραπεία που οδηγούν τους ανθρώπους σε αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης», είπε ο Loftus, ο οποίος βοήθησε στην αποκάλυψη μιας φάρσας «καταπιεσμένων αναμνήσεων» στο Wenatchee της Ουάσινγκτον, που οδήγησε σε 29.726 καταμετρ4ημένα σεξουαλικά εγκλήματα στην δεκαετία του 1990. «Είναι πιθανό ότι παρόμοιες δραστηριότητες θα μπορούσαν να συμβαίνουν στις συνεντεύξεις για τη μετανάστευση που οδηγούν τους ανθρώπους να κατασκευάσουν αναμνήσεις που θα τους εξυπηρετήσουν έναν χρήσιμο σκοπό».

Source: Realclearinvestigations.com

Image Source: The Epoch Times

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This