EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ρεπουμπλικάνοι

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

26 May, 2022

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των πολιτικών του συμμάχων ότι επιδεινώνουν μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση που προκαλεί πόνο στους Αμερικανούς σε εθνικό επίπεδο.

Η μέση τιμή του φυσικού αερίου για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Μαΐου έφτασε τα 4,59 δολάρια το γαλόνι, μετά από έντεκα ημέρες ρεκόρ διαδοχικών αυξήσεων τιμών.

Οι παγκόσμιες τιμές ενέργειας συνεχίζουν να επιδεινώνονται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε περαιτέρω κυρώσεις πετρελαίου στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο υψηλός πληθωρισμός και το υψηλό κόστος καυσίμων αρχίζουν να προκαλούν επιβράδυνση στην οικονομία των ΗΠΑ, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 8,3% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, λίγο κάτω από το υψηλό 40 ετών του Μαρτίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία και τη Βουλή επέκριναν την κυβέρνηση Μπάιντεν για την «ντε φάκτο απαγόρευση νέων γεωτρήσεων», μετά την είδηση ​​ότι η μέση τιμή του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε στα 4,589 δολάρια το γαλόνι ρεκόρ στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με  έκθεση για την τιμή του φυσικού αερίου από την AAA . .

Ο γερουσιαστής Ted Cruz από το Τέξας και είκοσι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έστειλαν  επιστολή  στην υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo καλώντας την Εθνική Υπηρεσία Θαλάσσιας Αλιείας (NMFS) να εκδώσει αμέσως τις άδειες που απαιτούνται για τη μεταφορά πρόσθετης παραγωγής στο διαδίκτυο από υπάρχουσες υπεράκτιες ομοσπονδιακές μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου για να διευκολυνθεί η κρίση.

«Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν και τα μέλη του Κογκρέσου κατηγορούν την εγχώρια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για την αδράνεια για περισσότερες από 9.000 άδειες γεωτρήσεων και εκατομμύρια στρέμματα σε «ανενεργές μισθώσεις», οι καθυστερήσεις αδειών του NMFS αντιπροσωπεύουν ένα παράδειγμα της de facto απαγόρευσης της κυβέρνησης για νέες γεωτρήσεις. εμποδίζοντας τις εγχώριες επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, την εξερεύνηση και την παραγωγή», έγραψαν οι γερουσιαστές.

«Είναι απαράδεκτο οι λανθασμένοι υπολογισμοί της Κυβέρνησης να έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε ασφαλή, και αξιόπιστη εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω σημαντικών, περιττών και αυθαίρετων καθυστερήσεων αδειοδότησης», πρόσθεσαν.

Η υπηρεσία παραδέχτηκε ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών γεώτρησης προκλήθηκαν από τρία μαθηματικά λάθη που υπολόγισαν εσφαλμένα τον αριθμό των απειλούμενων ειδών στον Κόλπο του Μεξικού στην τελική απόφαση του 2021 που διέπει την υπεράκτια εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Μπάιντεν την πρώτη εβδομάδα στην εξουσία του το 2021, είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που αναστέλλει προσωρινά τις νέες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακές εκτάσεις για περιβαλλοντικούς λόγους.

Η διοίκηση αναγκάστηκε να επαναλάβει τη νέα μίσθωση τον περασμένο μήνα, αφού έχασε μια δικαστική προσφυγή κατά της απαγόρευσης, την οποία συνεχίζει να ασκεί έφεση.

Ο εκπρόσωπος Guy Reschenthaler από την Πενσυλβάνια,  σε μια συνέντευξη στις 20 Μαΐου στη Maria Bartiromo στο Fox Business, κατηγόρησε τη δημοκρατική κυβέρνηση και τη ριζοσπαστική αριστερά ότι κήρυξαν πόλεμο στην εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου και δικαιολογούσαν τις ενεργειακές πολιτικές του Λευκού Οίκου, κατηγορώντας για τις ελλείψεις καυσίμων στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Ο Πούτιν και η εισβολή του στην Ουκρανία.

«Ο λόγος που οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τόσο υψηλές είναι επειδή ο Τζο Μπάιντεν και η ριζοσπαστική αριστερά έχουν, στην ουσία, κήρυξε πόλεμο στην παραγωγή ενέργειας των ΗΠΑ. Όπως είπες, Maria, την πρώτη μέρα, ακυρώνει τον αγωγό Keystone XL», είπε ο Reschenthaler.

«Ακόμη και πριν από αυτό, λέγοντας ότι επρόκειτο να απαγορεύσει τις γεωτρήσεις σε ομοσπονδιακή γη, λέγοντας επίσης ότι θα καταργούσε σταδιακά τους υδρογονάνθρακες κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Δημοκρατικών. Και τι κάνει αυτό; Αυτό στεγνώνει τις επενδύσεις, στεγνώνει το κεφάλαιο που πηγαίνει στον ενεργειακό τομέα. Επομένως, δεν μπορείτε να βρείτε χρηματοδότηση για την κατασκευή των αγωγών», είπε ο βουλευτής.

«Και αυτό είναι ακόμη και όταν μπορείτε να λάβετε την άδεια για να δημιουργήσετε αγωγούς και άλλες υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα βοηθούσε στην άμβλυνση αυτής της κρίσης. Τώρα τους βολεύει να γυρίσουν πίσω, να κατηγορήσουν τον Πούτιν».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατηγόρησε τον Πούτιν για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας hashtags όπως «#PutinPriceHike».

Το Υπουργείο Εσωτερικών ακύρωσε μια πώληση μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου για πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα στο Cook Inlet της Αλάσκας την περασμένη εβδομάδα, την οποία απέδωσε σε «έλλειψη ενδιαφέροντος της βιομηχανίας», εκτός από τον τερματισμό δύο μισθώσεων στον Κόλπο του Μεξικού, μετά τον Μπάιντεν. Ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τους Αμερικανούς από τον «πόνο στην αντλία».

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η EPA θα επιτρέψει την πώληση βενζίνης E15, η οποία χρησιμοποιεί μείγμα αιθανόλης 15%, σε όλη τη χώρα αυτό το καλοκαίρι.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα απελευθερώσει 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου τους επόμενους 6 μήνες.

Ο πρόεδρος καλεί επίσης το Κογκρέσο να τιμωρήσει τις εταιρείες για ρελαντί πετρελαιοπηγές σε μη παραγωγικά στρέμματα ομοσπονδιακής γης, για να δώσει κίνητρα για νέα παραγωγή.

Ωστόσο, οι επικριτές του Μπάιντεν λένε ότι το κίνητρο της κυβέρνησης θα βλάψει πραγματικά τους γεωτρύπανους που ήδη τιμωρούνται από τις ρυθμιστικές αρχές και ότι δεν θα κάνει αρκετά για να λύσει τις ελλείψεις.

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This