EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Ουκρανική κρίση

5 Jul, 2024
Ουκρανική κρίση

Devastation in Bucha, Ukraine. More: President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy visited the city of Bucha in the Kyiv region, where mass killings of civilians took place during the occupation by Russian troops.

The Head of State visited the humanitarian aid center and talked to local residents.

Bucha Mayor Anatoliy Fedoruk told the President about the humanitarian situation in the city, the progress of the search for the bodies of the dead, the assessment of the damage caused by the occupiers to private and communal property, and the pace of reconstruction of the city.

Volodymyr Zelenskyy awarded Anatoliy Fedoruk with the Order of Courage of the III Degree.

The Head of State also spoke with international and Ukrainian journalists who came to Bucha to document Russia's war crimes.

"It is very important for us that journalists are here. We want you to show the world what was happening here, what the Russian military was doing, what the Russian Federation was doing in peaceful Ukraine," the President said, addressing the media.

As Volodymyr Zelenskyy noted, what the Russian occupiers did to this modern town is genocide.

"These are war crimes and they will be recognized by the world as genocide. We are aware of thousands of people killed and tortured, with their limbs cut off. Raped women, murdered children. I believe this is genocide," the President said.

In addition, the President watched the road with destroyed equipment of the Russian army, as well as the destroyed bridge across the Irpin River on the M-06 Kyiv - Chop highway.

The President noted that part of the bridge over the Irpin River will be repaired and opened in a few months.

Preparations for the construction of a temporary crossing have now begun. It will be opened in about two weeks, said Minister of Infrastructure Oleksandr Kubrakov.

According to him, full-fledged movement of one passage of the bridge can be started in two months, both passages - in three or four months.

Volodymyr Zelenskyy also visited the destroyed bridge over the Irpin River on the R-30 highway. It will take ten days to build a temporary crossing here, and a full-fledged repair will take two to three months. Original public domain image from Flickr

Στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση όπου η Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τον πόλεμο κατατριβής έναντι των δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρεται ο Στρατηγός ε.α και επικεφαλής του ΕΛΙΣΜΕ, κύριος Γιάννηςς Μπαλτζώης.  Θυμίζουμε ότι μια ρωσική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης πραγματοποίησε διασυνοριακή επίθεση στην κατεύθυνση Zolochiv (βορειοδυτικά της πόλης tου Χαρκόβου) το βράδυ της 26ης Ιουνίου, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Γιατί αυτό είναι σημαντικό, Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε στις 26 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για νέες επιθετικές ενέργειες και συγκεντρώνουν μια ομάδα απροσδιόριστου μεγέθους κοντά στα ουκρανικά σύνορα, 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαρκόβου.  Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο στόχος των Ρωσικών δυνάμεων μπορεί να είναι τόσο η περικύκλωση του Χαρκόβου με επίθεση και από τον Βορά όσο και η επίθεση στην περιοχή του Σούμι

Παράλληλα το βόρειο μέτωπο παραμένει σταθερό. Ο διοικητής ενός ουκρανικού τάγματος που δρα στη βόρεια περιφέρεια του Χάρκοβο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκάβουν χαρακώματα στην περιοχή πράγμα που εν μέρη προκαλεί έκπληξη. Φαίνεται η Ρωσική στρατηγική να είναι η δημιουργία αμυντικών θέσεων ακόμα και για εδαφικά κέρδη πολύ μικρά, πχ δέκα χιλιομέτρων

Παράλληλα λίγες μέρες αφού το Reuters αναφερθηκε σε σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία, στο χθεσινό debate  των δύο υποφηφίων προέδρων Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι η Ρωσία ποτέ δεν θα είχε επιτεθεί στην Ουκρανία αν οι ΗΠΑ είχαν έναν «πραγματικό πρόεδρο» στην εξουσία.

Αν είχαμε έναν πραγματικό πρόεδρο, έναν πρόεδρο που ήξερε ότι τον σεβόταν ο Πούτιν, δεν θα είχε ποτέ, δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία σημείωσε χαρακτηριστικά  και επανέλαβε ότι πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου στις 20 Ιανουαρίου, θα έχω διευθετήσει αυτόν τον πόλεμο

O Πρόεδρος Μπάιντεν αποκάλεσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» και προειδοποίησε ότι εάν επιτραπεί στη Ρωσία να πετύχει στον πόλεμό της, ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Κίεβο. Θέλει όλη την Ουκρανία. Αυτό θέλει τόνισε

Ο κ. Μπάιντεν επιτέθηκε στον Κ. Τραμπ σημειώνοντας ότι είναι “ένας τύπος που θέλει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ”

Δύο βασικοί σύμβουλοι του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασαν ένα σχέδιο που απαιτεί από το Κίεβο να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα για να λάβει περισσότερα αμερικανικά όπλα, ανέφερε ο βοηθός του Τραμπ, απόστρατος υποστράτηγος Keith Kellogg. Ο Fred Fleitz, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής του επιτελείου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του από το 2017-2021 είναι επίσης από τους συντάκτες του Κιέβου

Αυτά που έχουν διαρρεύσει για το σχέδιο είναι τουλάχιστον ασαφή. Ο Τραμπ θεωρεί ότι έχει τον τρόπο να φέρει, μέσω πίεσης και τις δύο πλευρές στο τραπέζι. Δεν είναι καθόλου σαφές τι σκέφτεται για αυτές τις συνομιλίες, συνομιλίες δύο πλευρών που οι προτάσεις τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες

Πηγή: Parapolitika FM (Εκπομπή Ο Εξαρχείων)
https://www.parapolitika.gr
https://www.youtube.com/watch?v=J9TQX7LsZKQ   

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This