Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Youngkin

Ο Κυβερνήτης της Βιρτζίνια Youngkin τελειώνει τα πρόστιμα και τις κυρώσεις που σχετίζονται με τον COVID-19, ξεκινά τη διαδικασία αποζημίωσης

8 Dec, 2022

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Youngkin εξέδωσε την Τρίτη ένα εκτελεστικό διάταγμα που δίνει εντολή στις κρατικές υπηρεσίες να αναφέρουν όλα τα πρόστιμα, τα τέλη και τις αναστολές που σχετίζονται με παραβιάσεις του τερματισμού λειτουργίας του COVID-19.

Οι κρατικές υπηρεσίες θα αναφέρονται στον Υπουργό Οικονομικών της πολιτείας έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα του κυβερνήτη, η κρατική δράση που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία COVID-19 στη Βιρτζίνια έθεσε τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο και απαγόρευσε στους ανθρώπους να πραγματοποιούν σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες.

«Λόγω του σαρωτικού αντίκτυπου αυτών των μέτρων, καθοδηγώ την Κοινοπολιτεία να επανεξετάσει τα πειθαρχικά μέτρα που ελήφθησαν εναντίον ιδιωτών και επιχειρήσεων και να λάβει διορθωτικά μέτρα όπου χρειάζεται», είπε ο Youngkin στην εντολή.

Ο Youngkin, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε επίσης ότι στον επερχόμενο προϋπολογισμό του που θα παραδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου, θα διατάξει να σταματήσει κάθε επιβολή των πολιτικών του COVID-19, καθώς και η είσπραξη των προστίμων και των τελών.

«Ο προϋπολογισμός θα κατευθύνει επίσης τον Υπουργό Οικονομικών να συνεργαστεί με φορείς για την ανάπτυξη μιας διαδικασίας αποζημίωσης για άτομα και επιχειρήσεις που πλήρωσαν άδικα πρόστιμα και τέλη για τον COVID-19», σύμφωνα με  ανακοίνωση  του γραφείου του κυβερνήτη.

Η γλώσσα του προϋπολογισμού δεν θα ισχύει όταν η φερόμενη παραβίαση σχετίζεται με κανόνες που αποσκοπούν στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων σε γηροκομεία, πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ευγηρίας, ξενώνες ή εγκαταστάσεις υποβοηθούμενης διαβίωσης, σύμφωνα με την έκδοση.

«Σήμερα ζητώ μια πανεθνική αναθεώρηση των κυρώσεων που σχετίζονται με τον COVID-19 που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Νόρταμ», είπε ο Youngkin, Ρεπουμπλικανός, σε δήλωση, αναφερόμενος στις πολιτικές που εφάρμοσε ο Ραλφ Νόρθαμ, ένας Δημοκρατικός που ήταν ο προηγούμενος κυβερνήτης της Βιρτζίνια.

«Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κυρώσεις και πρόστιμα που σχετίζονται με τον COVID-19 είναι εξοργιστικό. Τα προς το ζην είναι στη γραμμή», είπε ο Youngkin.

«Στην προηγούμενη κυβέρνηση, είδαμε την κυβέρνησή μας να κλείνει τις επιχειρήσεις, να κλείνει τα σχολεία μας και να μας χωρίζει τον ένα από τον άλλο. Αν και δεν μπορούμε να αναιρέσουμε τη ζημιά που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Northam, αναλαμβάνουμε δράση στο μέλλον για να τερματίσουμε τη δρακόντεια υπέρβαση της εποχής του COVID», είπε.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Γενική Συνέλευση για να το αντιμετωπίσουμε, να συγχωρήσουμε τα πρόστιμα και τα τέλη του COVID και να αποκαταστήσουμε τις άδειες που άδικα ανεστάλησαν».

Ο Youngkin είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που κέρδισε την πολιτεία της Βιρτζίνια από το 2009. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, επέκρινε τις πολιτικές COVID-19 που είχε επιβάλει ο Northam το 2020. Όταν εκλέχθηκε, ο Youngkin είπε ότι δεν θα επιβάλει μάσκες ή εμβόλια για τον COVID-19 αλλά επίσης δεν θα εμπόδιζε τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν τέτοιες εντολές.

Αφού ορκίστηκε στο αξίωμα, ο Youngkin  υπέγραψε μια σειρά από εκτελεστικές ενέργειες, οι οποίες περιελάμβαναν άρση εντολών μασκών στα σχολεία της Βιρτζίνια και ακύρωση της εντολής εμβολίου για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους.

Τα σχολικά συμβούλια κατέθεσαν μήνυση αμφισβητώντας τις εντολές της μάσκας και ένας δικαστής μπλόκαρε προσωρινά την εντολή του Youngkin. Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, ο Youngkin υπέγραψε ένα νομοσχέδιο για να δώσει στους γονείς το δικαίωμα να εξαιρούν τα παιδιά τους από τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Image: Glenn Youngkin Flickr via CC BY-SA 2.0

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This