EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο πόλεμος των ιδεών

Ο πόλεμος των ιδεών

2 Jan, 2024

Μια φορά κι έναν καιρό γεννήθηκε ο Εγωισμός. Παιδί της Ανιδιοτέλειας, που δυστυχώς, ο γιος της διαμόρφωσε πολλές γενιές ανθρώπων. Ο Εγωισμός μεγαλώνοντας, αγαπούσε τόσο πολύ τον εαυτό του, που ήταν καταστροφικός, κάνοντας ηθελημένα κακό στο σύνολο της κοινωνίας. Δεν του άρεσε η ισορροπία, δεν αγαπούσε τους άλλους. Πως να το έκανε άλλωστε, αφού είχε συναισθήματα μόνο για τον ίδιο. Ισχυρογνώμων, απαιτητικός, με την απόλυτη βεβαιότητα πως οτιδήποτε κάνει είναι το σωστό.

   Ήταν μόνος, χωρίς παρέα, μονάχα που και που συναντιόταν με την Ειρωνεία κι ούτε και φίλη θα την έλεγε. Βρέθηκαν τυχαία σ’ έναν καυγά, προσπαθώντας να νικήσει ο Εγωισμός την Ηρεμία, αλλά επενέβη η κυρία Ειρωνεία. Φυσικά, ο αγώνας κρίθηκε στον ” πόντο “.

   Κέρδιζε παντού˙ στην πολιτική τα κατάφερνε υπέροχα. Υποστήριζε ανθρώπους με υψηλές θέσεις, με μοναδικό όραμα το Συμφέρον. Συναναστρεφόταν άτομα που η μοναδική δίψα που είχαν ήταν για δύναμη και δόξα. Επενέβαινε στις ψυχές τους, έμπαινε στο μυαλό τους. Από ανθρώπους με όνειρα και οράματα, έβλεπες σε λίγο καιρό να ‘χουν πετάξει στο καλάθι του γραφείου τους την καημένη την Αρετή, την Αξιοπρέπεια, την Ηθική. Εκεί τελείωνε η μάχη που δεν προλάβαιναν να δώσουν. Μα και την Ειρωνεία την χρησιμοποιούσε όπου τον βόλευε. Έτσι ξεμπέρδευε μια και έξω, με όλα όσα είχε να πολεμήσει καθημερινά!

   Ο μεγαλύτερος εχθρός του ήταν ο άλλος του εαυτός. Τον έκρυβε καλά πίσω απ’ το όνομά του, ώστε να μην σηκώσει ποτέ κεφάλι. Η μητέρα του, η λυπημένη Ανιδιοτέλεια, έκλαιγε στην πολυθρόνα της καθημερινά για την κατάντια του μοναδικού παιδιού της. Δεν τον γέννησε για να καταστρέψει τον κόσμο μόνο για τα συμφέροντά του. Για να μην αγαπηθεί ποτέ… Μα έχει τα πάντα. “Τι του λείπει”, σκεφτόταν η άμοιρη μάνα. Ο γιος της την αποκαλούσε “θύμα της ζωής” κι η Ειρωνεία γελούσε. Του άφηνε στο τραπέζι βιβλία, για την Ηθική, την Πίστη, την Καλοσύνη, την Αφοσίωση. Τα έβρισκε μετά με σκισμένες σελίδες.

   Ώσπου μία μέρα η καρδιά της πονούσε αδιάκοπα. Ο Εγωισμός θεώρησε ότι ήταν ένα τερτίπι της μάνας του, ώστε να του μαλακώσει την ψυχή. Επικαλέστηκε την Ειρωνεία, να την βάλουν στο κρεβάτι χωρίς να καλέσει γιατρό, να καταλάβει η μητέρα του ότι αυτός δεν αλλάζει και τα κόλπα της δεν πιάνουν.    

     «Ξεκουράσου μητέρα, θα τα πούμε το βράδυ».

     «Η καρδιά μου παιδί μου…», είπε ξέπνοα η Ανιδιοτέλεια, σβήνοντας για πάντα.

     «Μητέρα δεν χρειάζεται να υποκρίνεσαι! Κοιμήσου! Θα σε δω το βράδυ».    

   Ο Εγωισμός θεώρησε πως τα τερτίπια της μάνας του δεν θα τον αλλάξουν. Ισως γιατί έτσι σκεφτόταν πάντα αυτός. Το βράδυ γυρνώντας στο σπίτι βρήκε τη μάνα του πάλι στο κρεβάτι λευκή, ωχρή. Τότε…κατάλαβε ότι την έχασε για πάντα… Τα μάτια της Ανιδιοτέλειας είχαν δάκρυα. Την αγκάλιασε για τελευταία φορά στη ζωή του. Ισως και πρώτη.

     «Μάναααα!» ούρλιαξε με δύναμη ψυχής. «Μάνααα, ξύπνα! Μάνα, μην με αφήνεις!»

Γονάτισε στο κρεβάτι της. Ακόμη και η Ειρωνεία την αγκάλιασε κι έκλαψε.    

     «Συγχώρεσέ με μάνα, σε σκότωσα!»

   Η Λύπη,  η Απόγνωση κι Απελπισία μαζεύτηκαν στο δωμάτιο.

     «Μάνα άνοιξε τα μάτια σου και πες ότι με συγχωρείς!»

   Ένα περιστέρι λευκό μπήκε από το ανοικτό παράθυρο. Πέταξε κατευθείαν προς το μέρος του Εγωισμού. Τον άγγιξε απαλά κι έπειτα κάθησε στα χέρια της νεκρής μητέρας.

     «Σημάδι συγχώρεσης», είπε θλιμμένη η Ειρωνεία, χωρίς το γνωστό ύφος της, με τα μάτια της να κλαίνε.

   Η Ανιδιοτέλεια είχε νικήσει, δίνοντας την ζωή της, μα ήταν πια ευτυχισμένη. Καμάρωνε τον γιο της. Ο Εγωισμός άλλαξε, παίρνοντας το σπουδαίο όνομα της αγαπημένης του πού τον έφερε στη ζωή. Ανιδιοτελής. Η  Ειρωνεία ήταν πια η Ηρεμία. Ένωσαν τις ζωές τους, ευτυχισμένοι, με αγάπη. Είχαν την δυνατότητα ν’ αποκτήσουν παιδιά με υπέροχα ανθρώπινα ιδεώδη χαρακτηριστικά. Επένδυσαν στο μέλλον. Έζησαν αυτοί καλά και οι πρεσβευτές του μέλλοντος καλύτερα…  _

 

 

 

 

photo Flachovatereza / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This