EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Chip Roy

Ο Chip Roy παρουσιάζει νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των στρατευμάτων που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο για τον COVID-19

11 Feb, 2022

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών με επικεφαλής τον βουλευτή Chip Roy (R-Texas) παρουσίασε ένα νομοσχέδιο στις 8 Φεβρουαρίου που θα επαναφέρει τα στρατεύματα που απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή του στρατού για το εμβόλιο COVID-19.

Ο Νόμος για την Αποκατάσταση Υπηρεσιών «θα διασφάλιζε ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και οι γυναίκες με στολή δεν απολύονται επειδή αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19 και ότι όσοι έχουν ήδη απολυθεί μπορούν να επιστρέψουν στη στρατιωτική θητεία», ανέφερε μια ανακοίνωση από το γραφείο του Ρεπουμπλικανού.

Το γραφείο του Chip Roy σημείωσε ότι εκατοντάδες «μέλη στρατιωτικών σε ετοιμότητα μάχης» έχουν διαχωριστεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως αποτέλεσμα της εντολής, η οποία ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν τον Αύγουστο του 2021.

«Χειρότερα, το Υπουργείο Άμυνας (DOD) έχει αρνηθεί πολλές ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστούν τα μέλη της υπηρεσίας να επιλέξουν είτε την πίστη τους είτε τα προς το ζην», ανέφερε.

Το νομοσχέδιο θα απαγόρευε τη χρήση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την απαίτηση από ένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων να λάβει το εμβόλιο κατά του COVID-19 και θα απαιτούσε από τον Austin να επαναφέρει τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία με τον ίδιο βαθμό.

Θα διασφαλίσει επίσης ότι ο Austin μετράει τον χρόνο των μελών της υπηρεσίας που έχουν φύγει λόγω των μέτρων από τον στρατό στα συνταξιοδοτικά τους οφέλη και θα απαλείφει από το αρχείο των μελών της υπηρεσίας κάθε ανεπιθύμητη ενέργεια που οφείλεται στην άρνηση λήψης του εμβολίου για τον COVID-19.

Οι συνχορηγοί του νομοσχεδίου είναι οι εκπρόσωποι Marjorie Taylor Green (R-Ga.), Michael Cloud (R-Texas), Louie Gohmert (R-Texas), Van Taylor (R-Texas), Bill Posey (R-Fla). ), Matt Rosendale (R-Mont.) και Bob Good (R-Va.).

«Εξαιτίας της εντολής του Προέδρου [Τζο] Μπάιντεν που διψάει για την εξουσία, κατά της επιστήμης για το εμβόλιο COVID-19, εκατοντάδες πολύτιμα μέλη της αμερικανικής υπηρεσίας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον στρατό μας, παίρνοντας μαζί τους χρόνια εμπειρίας, καριέρες ανιδιοτελούς θυσίας. και όνειρα ζωής για στρατιωτική θητεία. Αυτό είναι στρατηγικά ανόητο, βαθιά αντιαμερικανικό και εντελώς απαράδεκτο», είπε ο Ρόι σε μια δήλωση σχετικά με τη νομοθεσία.

Ο νομοθέτης πρόσθεσε: «Εισάγω τον νόμο για την αποκατάσταση των υπηρεσιών για να διασφαλίσω ότι οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεών μας δεν θα απολυθούν λόγω αυτής της λανθασμένης εντολής —είτε πρόκειται για ιατρικό, θρησκευτικό, ευσυνείδητο ή οποιονδήποτε λόγο— και ότι οι ήδη απολυμένοι μπορούν να επιστρέψουν στην τιμητική υπηρεσία της χώρας τους με το χρόνο της υπηρεσίας τους και τα αρχεία τους δικαιωματικά αποκατασταμένα».

Το μέτρο ήρθε καθώς η Πολεμική Αεροπορία την Τρίτη έγινε ο δεύτερος στρατιωτικός κλάδος των ΗΠΑ που ενέκρινε θρησκευτικές εξαιρέσεις στο υποχρεωτικό εμβόλιο COVID-19, αν και τα εννέα που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα από τα περισσότερα από 6.400 που ζητήθηκαν από τα στρατεύματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Σώμα Πεζοναυτών είναι η μόνη άλλη στρατιωτική υπηρεσία που παρέχει θρησκευτικές απαλλαγές απο το εμβόλιο, επιτρέποντας τρεις μέχρι στιγμής. Στις 13 Ιανουαρίου, χορήγησε θρησκευτικές εξαιρέσεις στην εντολή του στρατού για το εμβόλιο COVID-19, σχεδόν δύο μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας εμβολιασμού για τους εν ενεργεία πεζοναύτες.

Ο Στρατός και το Ναυτικό δεν έχουν εγκρίνει καμία θρησκευτική εξαίρεση. Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, ο Στρατός είχε απορρίψει 266 αιτήματα για μόνιμες θρησκευτικές απαλλαγές.

Το Πολεμικό Ναυτικό στην τελευταία του αναφορά, στις 2 Φεβρουαρίου, σημείωσε ότι έχουν γίνει 118 αποχωρίσεις μέχρι στιγμής για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19. Τα δικαστικά έγγραφα με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου σημειώνουν από 4.095 συνολικά αρχικά αιτήματα, το Πολεμικό Ναυτικό έχει αρνηθεί 3.278 και 285 βρίσκονται υπό εξέταση.

Από τις 3 Φεβρουαρίου, συνολικά 3.458 αιτήματα για θρησκευτική απαλλαγή από τα 3.539 αρχικά αιτήματα έχουν απορριφθεί από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ενώ 81 αιτήματα εκκρεμούν εξέταση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει αρνηθεί 578 από τα 1.308 αρχικά αιτήματα για θρησκευτική εξαίρεση από την εντολή εμβολίου και 715 αιτήματα βρίσκονται υπό εξέταση.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν δεχθεί κριτική για την αποτυχία τους να χορηγήσουν θρησκευτικές εξαιρέσεις, με μέλη του Κογκρέσου, τον στρατό και το κοινό να αμφισβητούν εάν οι διαδικασίες αναθεώρησης ήταν δίκαιες. Συνολικά, οι υπηρεσίες έχουν λάβει περισσότερα από 14.000 αιτήματα για θρησκευτικές απαλλαγές.

Ο Όστιν και οι στρατιωτικοί ηγέτες υποστήριξαν ότι το εμβόλιο είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της στρατιωτικής ετοιμότητας και της υγείας της δύναμης. Και όλες οι υπηρεσίες έχουν τώρα είτε απολύσει το προσωπικό λόγω άρνησης του εμβολίου είτε έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα για να το κάνουν.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This