EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
DeSantis

Ο DeSantis στην ετήσια ομιλία του υπογράμμισε τι κάνει τη Φλόριντα διαφορετική από τις περισσότερες Πολιτείες

13 Jan, 2022

Στην ομιλία, ο DeSantis διαφημίζει την ελευθερία, το κρατικό πλεόνασμα και αποδοκιμάζει τις εντολές για υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον πληθωρισμό

Ο Κυβερνήτης Ron DeSantis έδωσε στο Νομοθετικό Σώμα της Φλόριντα μια ανασκόπηση των γεγονότων, των τραγωδιών και των νικών της χρονιάς και παρείχε το πλαίσιο για το μέλλον στην ομιλία του για το State of the States στις 11 Ιανουαρίου.

Ο DeSantis είπε στους νομοθέτες ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, με τη βοήθειά τους, η Φλόριντα έγινε η «πιο ελεύθερη πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Η Φλόριντα έχει γίνει η καταπακτή διαφυγής για όσους ταλαιπωρούνται κάτω από αυταρχικές, αυθαίρετες και φαινομενικά ατέρμονες εντολές και περιορισμούς», είπε ο κυβερνήτης. «Ενώ τόσοι πολλοί σε όλη τη χώρα έχουν παραδώσει τα δικαιώματα του λαού, η Φλόριντα έχει σταθεί ως η πρωτοπόρος Πολιτεία της ελευθερίας».

Ο κυβερνήτης είπε ότι έχει δει άλλες πολιτείες να αρνούνται την εκπαίδευση των παιδιών λόγω «απερίσκεπτου, πολιτικά υποκινούμενου κλεισίματος σχολείων», ενώ οι εργαζόμενοι στερήθηκαν την εργασία λόγω «εντολών» και οι ελευθερίες αφαιρέθηκαν λόγω «καταναγκαστικού βιοϊατρικού μηχανισμού».

«Αυτές οι πρωτοφανείς πολιτικές ήταν τόσο αναποτελεσματικές όσο και καταστροφικές», είπε.

Ο DeSantis είπε στη νομοθετική κοινή συνεδρίαση του 2022 ότι η Πολιτεία έχει «ισχυρές επιδόσεις» και έχει ένα από τα «μεγαλύτερα πλεονάσματα στην ιστορία της Πολιτείας κράτους».

«Τα έσοδα της Φλόριντα έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις κατά δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο», είπε. «Όλα αυτά γίνονται χωρίς φόρο εισοδήματος και τη χαμηλότερη κατά κεφαλήν φορολογική επιβάρυνση στην Αμερική».

 

Ο DeSantis είπε στο Νομοθετικό Σώμα ότι οι οικονομικές επιδόσεις «αντέχουν σε εθνικούς αντίθετους ανέμους» όπως ο πληθωρισμός.

«Ο πληθωρισμός είναι ένας αόρατος φόρος για τους κατοίκους μας», είπε. «Αντιπροσωπεύει μια μείωση μισθού για άτομα και οικογένειες».

Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης ζήτησε από το Νομοθετικό Σώμα να θεσπίσει αργία φόρου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το φυσικό αέριο για να «συμβάλει στη μείωση των τιμών».

Μετά την ομιλία, ο DeSantis έλαβε ερωτήσεις από δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι το Florida House εργαζόταν σε ένα πακέτο για να βοηθήσει στην ανακούφιση των  υψηλών τιμών στην αντλία.

«Νομίζω ότι είναι ίσως η Νο. 1 οικονομική ανησυχία που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι», είπε. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Σώμα για αυτό».

Ο DeSantis είπε ότι η εκπαίδευση είναι «πυλώνας του μέλλοντος της Φλόριντα» και σημείωσε ότι η Φλόριντα κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην εκπαίδευση K-12 σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τις τελευταίες κατατάξεις Education Week Quality Counts.

«Έχουμε εργαστεί σκληρά για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά, να αυξήσουμε τις αποδοχές των δασκάλων, να προωθήσουμε την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού και να προστατέψουμε τα δικαιώματα των γονέων», είπε.

Σε αντίθεση με άλλα σχολεία σε όλο το έθνος, το κλείσιμο των σχολείων «δεν θα γίνει ανεκτό στην πολιτεία της Φλόριντα», είπε ο DeSantis. Ζήτησε επίσης από το νομοθετικό σώμα να συνεχίσει τα μπόνους των 1.000 δολαρίων για την αμοιβή των δασκάλων που θέσπισε πέρυσι.

Σε μια απάντηση μέσω βίντεο, ο βουλευτής των ΗΠΑ Charlie Crist, υποψήφιος των Δημοκρατικών ως κυβερνήτης το 2022, είπε ότι ο DeSantis «προωθεί μια κομματική ατζέντα που κάνει τους κατοίκους της Πολιτείας πιο φτωχούς, πιο άρρωστους και πιο διχασμένους από ποτέ.

«Αντί να αντιμετωπίσει την πρόκληση του COVID-19, ο Ron DeSantis την αγνόησε, επιτρέποντας στη Φλόριντα να γίνει το επίκεντρο της πανδημίας για μήνες», είπε ο Crist στην απάντησή του σε βίντεο.

 

Ο Nikki Fried, σημερινός Επίτροπος Γεωργίας στη Φλόριντα και αντίπαλος του Crist, είπε: «Ο DeSantis είναι ένας πολιτικός που νοιάζεται περισσότερο για τις φιλοδοξίες του παρά για τους ψηφοφόρους του, ένας κυβερνήτης που καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια για να πολεμήσει έναν ψεύτικο πολιτισμικό πόλεμο παρά να βοηθήσει Οικογένειες της Φλόριντα και ένας επικίνδυνος αυταρχικός που προσπαθεί να μιμηθεί τον Ντόναλντ Τραμπ».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο DeSantis προώθησε τις νομοθετικές του προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας αυστηρότερης Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Γονέων, που θα επέτρεπε στους γονείς να μηνύσουν τα σχολεία εάν διδάσκουν Κριτική Θεωρία Φυλών (CRT).

Ζήτησε επίσης αυξήσεις στους μισθούς για την επιβολή του νόμου και από το Νομοθετικό Σώμα να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για τα δικαιώματα ψήφου στο νομοσχέδιο του περασμένου έτους που μείωσε τον αριθμό των κάλπες.

«Είναι ο οργουελικός διπλός λόγος να επικαλείται την έννοια του «δικαιώματος ψήφου» που σημαίνει συλλογή ψηφοδελτίων, απαγόρευση ταυτότητας ψηφοφόρων και χρηματοδότηση εκλογών από τους φορολογούμενους», είπε. «Αυτές είναι πολιτικές αντιλήψεις που διαβρώνουν την ακεραιότητα των εκλογών μας».

Ο DeSantis ζήτησε από το Νομοθετικό Σώμα να «καθαρίσει τους εκλογικούς καταλόγους» και να βεβαιωθεί ότι τα ψηφοδέλτια μέσω αλληλογραφίας θα πηγαίνουν μόνο σε εκείνους «που τα ζητούν πραγματικά», σε μια προσπάθεια να «παρέχει στους κατοίκους την εμπιστοσύνη ότι η ψήφος τους έχει σημασία».

Ο Κυβερνήτης πρότεινε τη σύσταση μιας μονάδας εκλογικής ακεραιότητας που θα επιβάλλει τους νόμους της Φλόριντα.

Άλλα πράγματα που αναφέρθηκαν στην ομιλία του περιελάμβαναν τη διαχείριση των φυσικών πόρων και υπενθύμισε στους νομοθέτες ότι «χρηματοδοτήθηκαν ρεκόρ για τη διεξαγωγή έρευνας και ασφαλείς τεχνολογίες για τον μετριασμό των γαλαζοπράσινων φυκιών και της κόκκινης παλίρροιας», που συνεχίζουν να μαστίζουν το κράτος

Στο τέλος της ομιλίας του DeSantis απέτισε φόρο τιμής στους 98 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία κατάρρευσης του κτηρίου του Surfside και είπε: «Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο και αξιοποιήστε στο έπακρο την κάθε μέρα».

Υπενθύμισε στο νομοθετικό σώμα ότι είχαν «60 ημέρες για να εργαστούν μαζί» για να χτίσουν πάνω στον «βράχο της ελευθερίας» και «να αδράξουν τη στιγμή».

Source: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This